Slechte start in het nieuwe jaar

Deventer                                                                                                                          Zondag 10-01-2016

Alkmaarse Rugby Club verliest nipt in Deventer.

In een enerverende en spannende wedstrijd verloren de Alkmaarse Rugbyers in de 1e wedstrijd van het nieuwe jaar nipt met 19-7 van de Pickwick Players uit Deventer na een ruststand van 14-0.

In de 1e helft hielden beide teams elkaar aardig in evenwicht, hoewel de thuisploeg een licht veldoverwicht had. Na 10 minuten wist de scrum half van de Pickwick Players, Brian Lutgendorff, de 1e punten op het scorebord te krijgen, toen hij na een schitterende schijnbeweging de complete defensie van Alkmaar op het verkeerde been zette en na een mooie break een try tussen de palen drukte. Na de makkelijke conversie ging de thuisploeg met 7-0 aan de leiding.

Pas in de eindfase van de 1e helft wist Deventer opnieuw te scoren toen na een serie goede aanvallen uiteindelijk Pim Hazelhoff een gaatje vond in de Alkmaarse defensie en met zijn geconverteerde try 14-0 liet aantekenen. Vlak voor de rust leek Alkmaar de 1e punten op het scorebord te krijgen toen Kristian Boogert een door scheidsrechter Allan Whittingham toegekende strafschop op de palen mocht nemen. Helaas voor Alkmaar ging het schot net naast de palen zodat Alkmaar met een 14-0 achterstand de rust inging.

Meteen na de spelhervatting ging Alkmaar furieus in de aanval en zette de tegenstander terug tegen de eigen goal-lijn en Alkmaar leek door te drukken, maar Sylvester Reimers kreeg de bal net niet over de goal-lijn. Ook kreeg Pieter van Duijn nog een mooie kans toen hij een onverwachte interceptie pleegde, maar hij kreeg de bal niet goed onder controle en verloor de bal.

Halverwege de 2e helft was het toch weer Deventer die punten op het scorebord wist te krijgen toen Jeroen Keijzer uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval met een man over de aanval met een try afrondde en 19-0 liet aantekenen.

Maar hierna was het over en uit voor de Pickwick Players en kantelde het wedstrijdbeeld volledig en Alkmaar nam het heft in handen. “Man off the Match” Kristiaan Koop maakte de mooiste try van de wedstrijd. Hij begon zijn aanval in het eigen verdedigings gebied en met side steps en hand offs wist hij uit te breken en vlak voor dat hij getackeld werd kickte hij de bal ver naar voren. Rukte zich los uit de tackle en wist de bal toch weer zelf te veroveren en een try te drukken tussen de palen. De makkelijke conversie werd eenvoudig door Kristian Boogert tussen de palen geschoten waarmee de achterstand was teruggebracht naar 19-7.

Alkmaar had bloed geroken en ging steeds feller spelen, maar ook de verdediging van Deventer werd steeds feller. Alkmaar leek een paar keer door te breken maar haalde het steeds net niet. Winger Davey Vrijhoef kwam er nog het dichtste bij , maar ook hij haalde de goal –lijn net niet.