Junioren – Amstelveense R.C.                      22 – 59

The HanzeDogs – De Foeste Moiden           12 – 40

R.F.C. Haarlem 3 – Alkmaar 2                        0 – 39

R.C. The Pickwick Players 1 – Alkmaar 1     15 – 25

Deventer                                                                                                                          zondag 9 oktober 2016

Eindelijk winst Alkmaarse Rugby Club in Deventer.

In een enerverende wedstrijd won de Alkmaarse Rugby Club eindelijk eens in Deventer van de Pickwick Players. Aan het einde van de rit stond er 15-25 op het scorebord na een ruststand van 12-0. Duidelijk dus een wedstrijd met 2 helften.

Aanvankelijk ging de strijd gelijk op. Beide teams speelden erg rommelig en konden geen doorbraak forceren. Totdat na ongeveer een kwartier spelen de thuisploeg de score wist te openen. Pim Hazeldorf werd vlak voor de goal-lijn goed aangespeeld en scoorde een try vlak bij de palen. De makkelijke conversie ging tussen de palen en Alkmaar keek tegen een 7-0 achterstand aan.

De wedstrijd bleef rommelig en Alkmaar leek een paar keer uit te breken maar steeds werd er weer ergens een foutje gemaakt waarna scheidsrechter Adrew Stevens prompt op zijn fluit blies. Maar ook de thuisploeg kon maar niet door de hechte verdediging van Alkmaar breken. Tot vlak voor de rust Mitchel van de Linde de bal na een gemiste strafschop wist te veroveren en een ongeconverteerde try in de hoek van het veld scoorde en de ruststand bepaalde op 12-0.

In de rust wisselde coach King Bala een paar spelers en reorganiseerde hij het team. Dit had al snel een goed resultaat. Roy van Rijn wist langs de zijlijn door te breken. Hij was slechts een grasspriet van de zijlijn verwijderd maar haalde toch de goal-lijn en scoorde een try. De conversie van David Dekker viel net te kort, maar de achterstand was teruggebracht tot 12-5. Even later werd de achterstand verkleind tot 12- 8 toen David Dekker een strafschop wist te verzilveren na buitenspel van Deventer. Alkmaar was nu op stoom. Edgar George wist langs de zijlijn door te breken en de bal terug te spelen naar Barney Earl die de aanval met een try tussen de palen afrondde. De makkelijke conversie ging via de paal toch tussen de palen en Alkmaar stond voor het eerst met 12-15 op voorsprong. Een paar minute later was het weer raak. David Dekker plaatste de bal met een slim kickje achter de verdediging van de Pickwick Players waarna de razendsnelle center Barney Earl de bal wist te veroveren en de aanval met een ongeconverteerde try afrondde.

De thuisploeg wist nog terug te komen tot 15-20 na een benutte strafschop maar het was opnieuw Barney Earl die in de slotfase de eindstand bepaalde op 15-25 waarmee hij ook nog het bonuspunt binnenhaalde.