Goede en slechte resultaten afgelopen weekend.

Enerverend weekend, waar geen jeugdteams in actie kwamen i.v.m. Development Day 2, en waarin de senioren wisselende resultaten haalden. De Foeste Moiden hebben uitgehaald in Amersfoort, door met een 64 – 0 overwinning huiswaarts te keren. Het 2de team had een ‘makkie’ in Sassenheim, zoals ze zelf zeiden. Met negen invallers, ten opzichte van vorige week, werd er met 48 – 20 gezegevierd en blijven ze meestrijden om de bovenste plaatsen in de 4de Klasse. Het 1ste team moest in de ‘Clash’ z’n meerdere erkennen in en tegen Haarlem. In een spannende wedstrijd werd er verloren met 17 – 28, zodat we nu op een gedeelde 2de plaats staan, samen met Amstelveen 2 en het Haagsche 2. Belooft dus nog een mooi vervolg in deze competitie.

Haarlem wint “The Clash” van Alkmaarse Rugby Club.

In een zinderend duel tussen de beide koplopers ging de thuisclub er uiteindelijk met de winst vandoor en won met 28-17 na een ruststand van 8-5. Beide teams hadden een gelijk aantal wedstrijd punten, maar ook het doelsaldo was hetzelfde. Dus gelijker was er bijna niet mogelijk. En beide teams misten om diverse redenen een aantal essentiële spelers.

De wedstrijd ging onder leiding van referee Don Clarke gelijk op zonder dat er doorbraken geforceerd konden Worden. De strijd werd voornamelijk op het middenveld uitgevochten. Na een kwartier spelen kwamen de eerste punten op het scorebord toen Pepijn van Dijk een toegekende strafschop, na een fout van Alkmaar, feilloos tussen de palen schoot en zijn team op een 3-0 voorsprong bracht.

Pas in de eindfase van de eerste helft kon Alkmaar eindelijk wat terug doen. Eerst probeerde David Dekker een drop- goal te scoren , maar deze werd echter geblokt. Even later was het wel raak voor Alkmaar. Er werd een 5 yards scrum genomen voor de goal-lijn van Haarlem. Deze werd weliswaar gewonnen door Haarlem maar de bal kwam snel en ongecontroleerd achter uit de scrum, waarna flanker Wytze Vader zeer snel en attent reageerde , de bal pakte en met zijn ongeconverteerde try bracht hij Alkmaar voor de eerste keer op een 3-5 voorsprong.

Deze voorsprong duurde echter niet al te lang. Op slag van rust was het de Haarlemse winger Ralph Hoedeman die een goed opgezette aanval in 2e instantie met ongeconverteerde afrondde en de ruststand bepaalde op 8-5.

De 2e helft begon erg gunstig voor Alkmaar. Al na 2 minuten kreeg de Alkmaarse winger Joost Tempelaars de bal mooi aangespeeld en met een lange sprint langs de zijlijn liet hij weer eens zien dat hij maar erg weinig ruimte nodig heeft om door te breken. Na zijn try ging Alkmaar met 8-10 aan de leiding. Maar Haarlem wist al snel weer terug te komen. Full-back Wim Nieland was meegegaan in een driekwart lijn aanval en wist recht door het midden door te breken en een try te scoren. Na de conversie van Pepijn van Dijk stond Haarlem op een 15-10 voorsprong. Uit een slim genomen strafschop wist Rikkert Verhofstad de volgende try te scoren, waarmee de voorsprong van Haarlem was opgelopen naar 20-10.

Maar nu kwam Alkmaar weer terug. “Man off the Match” Roy van Rijn wist door de verdediging van Haarlem te breken en een try te scoren. De conversie van Kenny Kolk ging ook nog tussen de palen en de achterstand was terug gebracht naar 20-17. Haarlem wist via een benutte strafschop zijn voorsprong nog uit te breiden naar 23-17 en in de slotfase was alles nog mogelijk.

In de bloedstollende finale was het de Haarlemse full-back Wim Nieland die het vonnis velde voor Alkmaar toen hij door de verdediging wist te breken en met zijn try de eindstand bepaalde op 28-17.