Goed weekend voor de club, ter afsluiting voor de Winterstop.

De Alkmaarse rugby’rs hadden een goede afsluiting van de 1ste helft deze competitie.

De T.B.M.’s hadden een leuke Verzameldag in Castricum samen met hun leeftijdgenootjes van Hilversum, Dukes, A.A.C./Zaandijk en Castricum. De Benjamins hadden een topdag; verloren nipt de eerste wedstrijd met 3 – 4, wonnen de tweede dik met 8 – 0 en speelden gelijk tegen Castricum 4 – 4 en lieten een hele goede indruk achter bij de aanwezige toeschouwers. De Cubs wonnen in Apeldoorn met 46 – 5 van The Rams. De Junioren walste in Hengelo over het Cluster Twente hen en versloegen die met maar liefst 103 – 19. De Colts verloren thuis met 10 – 33 van Delft, na een hele goede eerste helft, wat resulteerde in een gelijke ruststand, maar in de tweede helft trok Delft toch aan het langste eind.

De Foeste Moiden kwamen niet in actie, want The HanzeDogs konden geen volwaardig team op de been brengen en deze wedstrijd wordt nu op 15 januari a.s. in Hoorn verspeeld; Kick-off: 13.00 uur. Het 2de team ging op bezoek bij The Haarlemmermeer Hawks en ondanks geen hoogwaardig spel, wel de nuttige winst van 27 – 6. Het 1ste team had het moeilijk in en tegen Zwolle, dat zich aardig versterkt had met enkele spelers uit Dwingeloo en nog wel eens voor onverwachte verrassingen kunnen zorgen in het verdere verloop van de 2de Klasse. In een spannende gelijkopgaande wedstrijd trokken we tenslotte aan het langste eind, middels een overwinning van 23 – 19. Beide Herenteams handhaafden zich hierdoor in de top van hun Klassen. De competitie wordt op 22 januari hervat.

Zwolle                                                                                                                                zondag 18 december 2016

Alkmaarse Rugby Club wint nipt van Zwolle.

In een tot de laatste seconde uiterst spannende wedstrijd wonnen de rugbyers van Alkmaar nipt met 19-23 van de Rugby Club Zwolle na een ruststand van 16-13.

Beide teams gingen aanvankelijk gelijk op zonder een doorbraak te kunnen forceren. Pas na een kwartier spelen kwamen de eerste punten op het scorebord. Eerst was het de Alkmaarse kicker David Dekker die een strafschop na off-side wist te verzilveren waarna Zwolle een paarminuten later hetzelfde kunststukje uithaalden waarna de stand weer gelijk was met 3-3.

Deze stand bleef een tijdje gehandhaafd totdat na een door Zwolle gewonnen scrum de bal de driekwartlijn werd ingespeeld waarna de goed meegekomen full-back David Bos een gaatje vond in de Alkmaarse defensie en met zijn geconverteerde try 10-3 liet aantekenen. Deze voorsprong werd even later nog uitgebreid naar 13-3 toen ook nog een strafschop tussen de palen werd geschoten.

Maar Alkmaar kwam goed terug en ging stevig in de aanval. Na een 5 yards scrum voor de goal-lijn van Zwolle won Alkmaar de bal en nummer 8 Pim van Asperdt pikte de bal uit de scrum en dook over de goal-lijn. Try. Ook de conversie van David Dekker ging tussen de palen en de achterstand was teruggebracht naar 13-10. Op slag van rust wist Zwolle nog een strafschop tussen de palen te schieten voor een stand van 16-10. Vlak hierna deed David Dekker voor Alkmaar hetzelfde waarmee de ruststand van 16-13 was bereikt.

In de tweede helft gingen beide teams erg lang gelijk op zonder dat er gescoord werd. Na meer dan een half uur wist Zwolle weer eens te scoren en wel uit een benutte strafschop na weer eens off-side van Alkmaar. De achterstand was inmiddels opgelopen naar 19-13. Maar toen begon Alkmaar weer aan te dringen en wist winger Gijs Ammerlaan uit te breken. Hij haalde bijna de achterlijn maar werd getackeld. Uit de hieruit ontstane ruck werd de bal de driekwartlijn ingespeeld waarna de Alkmaarse captain Jeroen Neeven de aanval met een try afrondde. Na de moeilijke conversie van David Dekker ging Alkmaar met 19-20 aan de leiding. Alkmaar benutte ook nog een strafschop waarna de voorsprong opgelopen was naar 19-23.

Maar toen zette Zwolle een daverend slotoffensief in en Alkmaar leek onder de zware druk te bezwijken maar met kunst en vliegwerk en vooral keihard verdedigen werd de voorsprong behouden en kon de winst veilig gesteld worden.