Alkmaar geeft voorsprong en koppositie uit handen

Geen jeugdwedstrijden dit weekend i.v.m. R.D.D.4. De Foeste Moiden waren op trip en Alkmaar 2 haalt morgen in tegen The Bassets 3, thuis op de Robonsbosweg; Kick-off: 20.00 uur.

Dus alleen Alkmaar 1 kwam in actie gisteren. Na een prima 1ste helft, waarin Ascrum af en toe zoek gespeeld werd, volgde een veel mindere 2de helft, en de slimme studenten maakten hier dankbaar gebruik van, door met een nipte overwinning terug te keren naar Amsterdam.

Alkmaarse Rugby Club geeft voorsprong uit handen tegen Ascrum.

In een uiterst spannende wedstrijd tussen de Alkmaarse Rugby Club en Ascrum, de Amsterdamse studenten, werd een riant lijkende 18-6 ruststand in de 2e helft weggegeven en verloor Alkmaar nipt met 18-21.

Alkmaar wist al binnen 5 minuten de score te openen. Alkmaar won een scrum en de bal werd de driekwartlijn ingespeeld. David Dekker wist een break te maken en speelde vervolgens Jeroen Wiebes aan die met een lange sprint langs de zijlijn de goal-lijn wist te halen en een try wist te scoren. De relatief makkelijk conversie werd helaas door de Alkmaarse kicker David Dekker gemist, maar Alkmaar stond wel op een 5-0 voorsprong.

Maar de Studenten wisten terug te komen via een benutte strafschop na off-side van Alkmaar bij een stand van 5-3.

Maar ook de Studenten maakten dezelfde fout waarna David Dekker de Alkmaarse voorsprong weer wist uit te breiden naar 8-3. De Nieuw Zeelandse scheidsrechter Nathan Raynor bleef goed opletten en toen Alkmaar opnieuw in de fout ging met off-side kende hij Ascrum opnieuw een strafschop toe. Ook dit schot ging tussen de palen en de Alkmaarse voorsprong slonk weer naar 8-6.

Pas in de eindfase van de eerste helft kon Alkmaar eindelijk afstand nemen. Een snel genomen strafschop van Barney Earl werd snel de driekwartlijn ingespeeld en via Jeroen Wiebes kwam de bal bij Wytze Vader die de aanval met een try afrondde. Helaas werd ook deze conversie gemist door David Dekker zodat de voorsprong beperkt bleef tot 13-6.

In de laatste minuut van de eerste helft mocht Alkmaar een line-out nemen vlak voor de goal-lijn van Ascrum. De bal werd echter verloren, maar de scrum-half van Ascrum kreeg de bal niet onder controle waarna Barney Earl zijn kans schoon zag, de bal veroverde en met een mooie schijnbeweging dook hij over de goal-lijn en met zijn ongeconverteerde try bepaalde hij de ruststand op 18-6.

Alkmaar leek de boel onder controle te hebben, maar de tweede helft was gewoon een andere wedstrijd. Alkmaar kreeg de wedstrijd maar niet onder controle en het veldoverwicht ging volledig naar de Studenten. Na opnieuw off-side van Alkmaar werd de toegekende strafschop opnieuw tussen de palen geschoten waarmee de achterstand van de Studenten verkleind werd naar 18-9. Na de spelhervatting wist de fly-half van de Studenten, Jay Solley, langs de zijlijn door te breken en met zijn geconverteerde try was de achterstand teruggebracht naar 18-16 en werd het nu echt penibel voor Alkmaar.

Halverwege de tweede helft ging het definitief mis voor Alkmaar toen Frederick Adriaan Stuyling de Lange langs de zijlijn wist door te breken en met zijn ongeconverteerde try Alkmaar voor het eerst op een 18-21 achterstand bracht.

In de laatste 5 minuten zette Alkmaar alles op alles om de wedstrijd in zijn voordeel te beslechten en even leek het erop dat het ging lukken maar de verdediging van de Studenten wist stand te houden en met een nipte nederlaag werden de kleedkamers opgezocht.