Alkmaar zakt uit de top van de 2e Klasse

Haarlem                                                                                                                            zondag 21 februari 2016

Rugby Club Haarlem maatje te groot voor Alkmaar.

De Alkmaarse Rugby Club had vandaag weinig in te brengen tegen het goed georganiseerde spel van Haarlem en verloor kansloos met 37-7 na een ruststand van 27-0. Van de keiharde wind die in de lengte-as over het veld woei werd in de eerste helft goed gebruik gemaakt door Haarlem, maar de Alkmaarders konden er in de tweede helft maar weinig gebruik van maken.

In de eerste paar minuten ging het spel even gelijk op maar al snel stonden de 1e punten voor Haarlem op het scorebord. Na een door Haarlem gewonnen line-out vlak voor de goal-lijn van Alkmaar werd een maul geformeerd die met grote kracht over de goal-lijn van Alkmaar werd gepushed waarna Mathijs Geldoff de aanval met een try afrondde. Door de keiharde wind ging de conversie naast de palen zodat de score beperkt bleef tot 5-0. Even later mocht er weer op de palen geschoten worden uit een strafschop na off-side door Alkmaar. Deze ging wel tussen de palen zodat de voorsprong naar 8-0 werd uitgebreid.

Haarlem bleef het veldoverwicht houden en weer was het Mathijs Geldoff die uit een push over maul een geconverteerde try wist te scoren in de hoek van het veld. De volgende try was ook voor zijn rekening toen hij door de verdediging van Alkmaar wist te breken en een ongeconverteerde try scoorde. Ook het bonuspunt voor de 4e try wist hij binnen te halen, weer uit een pushover maul. De score was inmiddels al naar 27-0 opgelopen waarmee de rust werd ingegaan.

Alkmaar dacht in de 2e helft gebruik te gaan maken van het wind voordeel, maar dat pakte anders uit. Haarlem ging weer in de aanval en nu was het Denzel Walker die wist door te breken en een ongeconverteerde try in de hoek van het veld scoorde.

Maar Alkmaar kwam even terug toen na een goede serie mauls en rucks de bal de driekwartlijn werd ingespeeld waarna “Man off the match” (van Alkmaar) Roy van Rijn de aanval met een fraaie try afrondde. De uiterst moeilijke conversie werd ook nog door Kristian Boogert tussen de palen geschoten waarmee de achterstand tot 32-7 was terug gebracht. Alkmaar probeerde nog van alles om door de hechte verdediging van Haarlem heen te breken maar het mocht niet meer lukken.

In de slotfase was het nog één keer raak voor Haarlem toen Brenton Ashdown na een snel genomen strafschop wist door te breken en met zijn try de eindstand bepaalde op 37-7.