Cubs – U14

Cubs : 12 en 13 jaar, jongens en meisjes
Trainingstijden : dinsdag- en donderdagavond van 18.30-19.30 uur
Trainers: Sietse Groen en Tim Homminga
Cluster: Alkmaar / WestFriesland (Hoorn)
Clusteren betekent dat het team niet compleet is aan het begin van het seizoen en er samen wordt gespeeld met een andere club in de competitie en dat er een aantal gezamenlijke trainingen georganiseerd worden. Mochten er genoeg nieuwe spelers bijkomen, dan kan er vanaf november eventueel een eigen team worden geformeerd.

Jeugdcompetitie spelen
Vanaf je 12e ga je competitie spelen. De trainingen zijn meer en meer gericht op de wedstrijden en het gaat er steviger aan toe. Hoe ouder de spelers, hoe meer rugbyregels uit het volwassen rugby gaan gelden. In de jeugdcompetitie wordt gespeeld om het Nationaal Kampioenschap.

Vrijblijvend meetrainen?
Wil je een aantal keer meetrainen om te ervaren of rugby wat voor je is? Dat kan. Een gebitsbeschermer (‘bitje’ – te koop in de kantine) is alles wat je nodig hebt. En schoenen met een profiel uiteraard, zodat je goede grip hebt op het gras. Je bent van harte welkom. Geef wel even aan dat je komt: info@alkmaarserugby.nl
Na twee weken vragen we je gegevens in te vullen op een inschrijfformulier. Daarna mag je nog vier weken meetrainen voordat je inschrijving definitief wordt. Je kunt in totaal dus zes weken meetrainen voordat je echt besluit of je lid wilt worden.

Seizoen 2019-2020
De trainingen beginnen op dinsdag 27 augustus 2019 / donderdag 29 augustus, afhankelijk van de trainingsdag (zie boven).
De competitie begint voor de Turven, Benjamins en Mini’s in de tweede week van september en voor de Cubs, Junioren en Colts in de derde week van september. In de laatste week van augustus worden de wedstrijden vermeld in de agenda op deze website.

Aan het begin van het seizoen wordt er een informatiebijeenkomst voor ouders georganiseerd. Nadere info over de data volgt.