Lootonderwijs

De Rugby Academy NoordWest is gelegen in Alkmaar en maakt gebruik van de faciliteiten van de Alkmaarse Rugby UFC. Stichting Rugby Academy NW geeft alle getalenteerde rugbyspelers uit de regio Noord West de kans zich te ontwikkelen tot een volleerd rugbyspeler om in de toekomst het Nederlandse rugbyspel naar een hoger niveau te tillen.

Jonge rugbyers die willen deelnemen aan het speciale rugby-talentenprogramma van Rugby Academy NW moeten beschikken over de juiste kwaliteiten op het gebied van mentaliteit, sportiviteit, kracht, techniek, snelheid, hardheid, vriendschap, teamgeest, maar bovenal RESPECT.

Juist deze sportieve spirit, de enorme teamgeest en de ‘ouderwetse’ discipline zijn zo aantrekkelijk voor de opgroeiende jeugd en hun ouders. Ook wereldwijd is Rugby enorm in ontwikkeling zowel achter de schermen als letterlijk vol in beeld op de Olympische Spelen in 2016, Rio de Janeiro.

Om de Rugbysport ook in Nederland meer vorm te geven, werd in 2009 de Rugby Academy NoordWest opgericht ondersteund door zowel NOC*NSF als de Nederlandse Rugby Bond. De ‘Academy’ biedt jong talent een intensief talentenprogramma met een combinatie van studie en sport, naast de reguliere trainingen op de rugbyverenigingen.

Onder leiding van de twee trainers met internationale rugbyervaring Mats Marcker en Wiet van Duin trainen de rugbytalenten vier maal per week naast hun reguliere trainingen.

Richtlijn voor het talentprogramma is het Meerjaren Opleidingsplan Rugby dat is ontwikkeld door de Nederlandse Rugby Bond, de International Rugby Board (IRB) en het NOC*NSF. Het Meerjaren Opleidingsplan Rugby onderscheidt per leeftijdsfase 3 ontwikkelingen, te weten:

  1. Mentaal
  2. Fysiek
  3. Emotioneel

Uit het Masterplan Talentenontwikkeling van het NOC*NSF zijn zes fases overgenomen en geïntegreerd in het talentenprogramma, te weten:

  • Fundamenten
  • Focus op algemene sportvaardigheden
  • Bouw de basis rugbyer
  • Optimaliseer rugby potentieel
  • Maximaliseer rugbyvaardigheden
  • Actief rugbyer voor het leven

Het dagelijkse lesprogramma wordt ingevuld aan de hand van thema’s die per lesjaar verschillen en waarbij onderscheid wordt gemaakt in fysieke, tactische en technische vaardigheden.

Het onderwijsdeel van de opleiding wordt verzorgd door Topsport-talentschool OSG Willem Bleau in Alkmaar.

Voor vragen kunt u terecht bij:

Secretariaat Rugby Academy NoordWest
rugbyacademynoordwest@gmail.com
OSG Willem Bleau te Alkmaar
loot@willembleau.nl
Tel:072 51 22 477