Benjamins – U10

Benjamins: 8 en 9 jaar, jongens en meisjes

Trainingstijden: dinsdag- en donderdagavond van 18.30-19.30 uur

Trainers: Michel Schuit (dinsdag) en Lowie de Jongh (donderdag)

JONGENS, MEISJES, GROOT, STOER, KLEIN, VERLEGEN:
OP HET RUGBYVELD IS PLAATS VOOR IEDEREEN !

Is het iets voor mij?
Bij rugby is voor iedereen een plek: als je snel en bewegelijk bent vinden we je waarschijnlijk vaak aan de zijkanten van het veld (de ‘wing’). Ben je klein en behendig dan is het spelverdelen (de ‘scrum half’) wellicht meer iets voor jou, terwijl sterke en zware spelers hard nodig zijn in de ‘scrum’. Rugby is een echte teamsport: je speelt met elkaar en kunt niet zonder elkaar.

Respect hebben voor en plezier maken met elkaar én de tegenstander, is een belangrijk onderdeel van rugby. Zonder tegenstander namelijk geen wedstrijd. Dat geldt ook voor de ‘ref’ (= referee, oftewel de scheidsrechter): de belangrijkste persoon in het veld die altijd gelijk heeft, geen discussie dus! Dit geldt niet alleen voor de spelers, maar ook voor ouders en publiek.

Wanneer ga je wedstrijden spelen?
Tot en met je 11e jaar gaat het bij rugby vooral om spelplezier en -ervaring. Je traint twee keer in de week, op dinsdag- en donderdagavond van 18.30 – 19.30 uur.
De Turven, Benjamins en Mini’s spelen elke zaterdag tegen
drie teams van clubs uit het district. Het is natuurlijk leuk om een wedstrijd te winnen, maar dat staat niet voorop.
We noteren geen uitslagen en je kunt geen kampioen worden.

Vrijblijvend meetrainen?
Wil je een aantal keer meetrainen om te ervaren of rugby wat voor je is? Dat kan. Een gebitsbeschermer (‘bitje’ – te koop in de kantine) is alles wat je nodig hebt. En schoenen met een profiel uiteraard, zodat je goede grip hebt op het gras. Je bent van harte welkom. Geef wel even aan dat je komt: info@alkmaarserugby.nl
Na twee weken vragen we je gegevens in te vullen op een inschrijfformulier. Daarna mag je nog vier weken meetrainen voordat je inschrijving definitief wordt. Je kunt in totaal dus zes weken meetrainen voordat je echt besluit of je lid wilt worden.

Seizoen 2019-2020
De trainingen beginnen op dinsdag 27 augustus 2019 / donderdag 29 augustus, afhankelijk van de trainingsdag (zie boven).
De competitie begint voor de Turven, Benjamins en Mini’s in de tweede week van september en voor de Cubs, Junioren en Colts in de derde week van september. In de laatste week van augustus worden de wedstrijden vermeld in de agenda op deze website.

Aan het begin van het seizoen wordt er een informatiebijeenkomst voor ouders georganiseerd. Nadere info over de data volgt.