Mini’s – U12

Mini’s                  : 10 en 11 jaar, jongens en meisjes

Trainingstijden  : dinsdag- en donderdagavond van 18.30-19.30 uur

Trainer                : Terry Jansen, Dylan Harding, Dirk Spijkerman en Brian Koorn

JONGENS, MEISJES, GROOT, STOER, KLEIN, VERLEGEN:
OP HET RUGBYVELD IS PLAATS VOOR IEDEREEN !

Is het iets voor mij?
Bij rugby is voor iedereen een plek: als je snel en bewegelijk bent vinden we je waarschijnlijk vaak aan de zijkanten van het veld (de ‘wing’). Ben je klein en behendig dan is het spelverdelen (de ‘scrum half’) wellicht meer iets voor jou, terwijl sterke en zware spelers hard nodig zijn in de ‘scrum’. Rugby is een echte teamsport: je speelt met elkaar en kunt niet zonder elkaar.

Respect
Respect hebben voor en plezier maken met elkaar én de tegenstander, is een belangrijk onderdeel van rugby. Zonder tegenstander namelijk geen wedstrijd. Dat geldt ook voor de ‘ref’ (= referee, oftewel de scheidsrechter): de belangrijkste persoon in het veld die altijd gelijk heeft, geen discussie dus! Dit geldt niet alleen voor de spelers, maar ook voor ouders en publiek.

Wanneer ga je wedstrijden spelen?
Tot en met je 11e jaar gaat het bij rugby vooral om spelplezier en -ervaring.
De Mini’s spelen regelmatig op de zaterdag tegen
drie teams van clubs uit het district. Het is natuurlijk leuk om een wedstrijd te winnen, maar dat staat niet voorop.
We noteren geen uitslagen en je kunt geen kampioen worden.

Vrijblijvend meetrainen?
Wil je een aantal keer meetrainen om te ervaren of rugby wat voor je is? Dat kan. Een gebitsbeschermer (‘bitje’ – te koop in de kantine) is alles wat je nodig hebt. En schoenen met een profiel uiteraard, zodat je goede grip hebt op het gras. Je bent van harte welkom. Geef wel even aan dat je komt: info@alkmaarserugby.nl


Na twee weken vragen we je gegevens in te vullen op een inschrijfformulier. Daarna mag je nog vier weken meetrainen voordat je inschrijving definitief wordt. Je kunt in totaal dus zes weken meetrainen voordat je echt besluit of je lid wilt worden.