Guppen – U6

Guppen: vanaf 5 jaar, jongens en meisjes

Trainer: Lowie de Jongh

Trainingstijden: donderdag van 17:30 – 18.30 uur en zaterdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur (ofwel een training, ofwel korte oefenwedstrijdjes: de ‘verzamelochtend’)

Hoe oud moet je zijn om te beginnen?
Kinderen kunnen al vanaf 4 jaar op een speelse manier kennismaken met rugby. Zowel jongens als meisjes. Jonge kinderen willen graag lekker rennen en stoeien; daar is in het rugby meer dan voldoende ruimte voor.

In welk team begin je?
Bij rugby worden de teams ingedeeld naar de leeftijd van de spelers. Je speelt dus altijd met kinderen van je eigen leeftijd. . Per leeftijdscategorie zijn er aangepaste spelregels. Stap voor stap wordt toegewerkt naar het echte rugby. Daardoor kun je al van jongs af aan rugby spelen.

Seizoen 2019-2020
De trainingen beginnen op dinsdag 27 augustus 2019 / donderdag 29 augustus, afhankelijk van de trainingsdag (zie boven).
De competitie begint voor de Turven, Benjamins en Mini’s in de tweede week van september en voor de Cubs, Junioren en Colts in de derde week van september. In de laatste week van augustus worden de wedstrijden vermeld in de agenda op deze website.

Aan het begin van het seizoen wordt er een informatiebijeenkomst voor ouders georganiseerd. Nadere info over de data volgt.