Veilig Klimaat

De Alkmaarse Rugby streeft naar een Veilig (sport) Klimaat voor haar leden, vrijwilligers en bezoekers. We hebben het over Veilig Klimaat in de breedste zin van het woord. Denk aan goed opgeleide trainers, verantwoord alcoholgebruik binnen sportverenigingen en het voorkomen van blessures.

Maar er is ook aandacht voor meer persoonlijke thema’s. Grensoverschrijdend gedrag (fysiek, verbaal of sexueel) valt niet binnen onze normen van gewenste omgangsvormen. Word je hier als speler, bezoeker of ouder/ verzorger ongewenst mee geconfronteerd, dan kun je dit bespreekbaar maken met betreffende persoon, je trainer, de teammanager of een bestuurslid. Vindt je dit te lastig, of leidt dit niet tot verandering dan kun je contact opnemen met de klankbordgroep Veilig Klimaat.

Contact met de Klankbordgroep Veilig Klimaat
Dit kan telefonisch of via onderstaand contactformulier.
In een gesprek kun je laten weten waar je tegenaan loopt. Soms is een luisterend oor voldoende, soms moet actie worden ondernomen. Het gesprek met de klankbordgroep is vertrouwelijk. Met wie en wat is besproken wordt niet bekend gemaakt. Maar het bestuur krijgt signalen van de Klankbordgroep als er iets aangepakt moet worden. Op die manier zorgen we samen voor een Veilig Klimaat.

Op deze manier waarborgen wij Veilig Klimaat 
* Wij volgen de richtlijnen van Rugby Nederland en NOC*NSF
* Onze jeugdtrainers beschikken over een VOG
* De klankbordgroep Veilig Klimaat is actief en beschikbaar voor iedereen
* Veilig Klimaat is onderwerp van gesprek in de evaluatie van de trainers
* Dit zijn de uitgangspunten van ARUFC

Gerelateerde informatie
Code of conduct

Fout: Contact formulier niet gevonden.