Oldstars Walking Rugby

Walking rugby is een aangepaste spelvorm van het traditionele rugby. Deze spelvorm is speciaal ontwikkeld voor ouderen. Er is minder fysiek contact en de focus ligt op participatie, uitdaging en bovenal plezier. Ervaren trainers of spelbegeleiders helpen om het spel eerlijk en inclusief te maken voor alle spelers. Deze vorm van rugby is zowel voor spelers met, als zonder eerdere rugbyervaring. Sportievelingen genieten van de dynamiek en het spelelement, waar oud-rugbyers de flexibiliteit van het rugby kunnen waarderen.

Fit en scherp blijven Bij OldStars walking rugby bestaat de training uit een warming up en verschillende beweegvormen aangepast op 50-plussers. Op deze manier rugby je én werk je tegelijkertijd aan een betere coördinatie en motoriek.

Sociaal actief Naast bewegen staat bij OldStars walking rugby ook het sociaal contact centraal. Ontmoet nieuwe mensen onder het genot van een drankje!

Met gediplomeerde begeleiding De trainingen worden verzorgd door een gediplomeerde trainer aan de hand van het Athletic Skills Model (ASM).

Wat kun je verwachten bij OldStars walking rugby? Aan de slag met warming-up, walking rugby en beweegvormen. Gezellige afsluiting met elkaar.

Start: Kick-off 25 maart! Vanaf 1900 inloop met koffie en thee, om19:30 het veld op.

Waar: Alkmaarse Rugby Union Football Club

Trainingsdag: Iedere vrijdag van 19.30 – 21.00 uur (voor de rest van het seizoen komt dat op de volgende dagen neer. 6-mei, 13-mei, 20-mei, 27-mei en 3-jun).

Informatie en aanmelden: Voor aanmelden en info bel naar onze club 072 51 53 713 of stuur een mail naar oldstars@alkmaarserugby.nl

Walking Rugby uitleg filmpje

Meer informatie en spelregels

In samenwerking met: