Veteranen in Den Helder

Den Helder                                                                                                                      Zondag 4 November 2018

 

Mini Veteranen toernooi Den Helder.

 

Afgelopen zondag hebben onze veteranen en beloftes meegedaan aan een mini Veteranen toernooi in Den Helder samen met Amstelveen. Met 3 aanwezige teams moest iedere club dus 2 wedstrijden van 2x 20 minuten spelen. Verder lezen “Veteranen in Den Helder”

Weekend van uitersten….

Twee totaal tegenovergestelde dagen met uitslagen afgelopen weekend. Zaterdag won de Jeugd al z’n wedstrijden. De Cubs wonnen in Heerenveen van Greate Pier met 17 – 19. De Junioren wonnen in Deventer van The Pickwick Players met maar liefst 5 – 132. En de Colts wonnen in Amersfoort van Eemland met 10 – 55. Daar tegenover stond een zondag met verlies. De Foeste Moiden verloren in Leeuwarden van Greate Tryn met 62 – 22. Terwijl de Heren het niet veel beter deden, ze verloren in en van Amstelveen met 67 – 5.

Amstelveen                                                                                                                    zondag 28 oktober 2018

 

Alkmaarse Rugby Club redt het ook niet tegen Amstelveen.

 

Alkmaar had aanvankelijk maar 14 spelers, maar op het laatst melde good old Jaap Rus (68 jaar) zich nog aan om het team te completeren. Aanvankelijk ging het nog enigszins gelijk op maar na een ruststand van 31-5 liep Amstelveen in de tweede helft uit naar 67-5. Verder lezen “Weekend van uitersten….”

Uitslagen dit weekend

Vanwege de Herfstvakantie geen Jeugdwedstrijden. De Foeste Moidjes deden het goed in Hoek van Holland. Ze wonnen van het Cl. Hookers/Sparta met 0 – 32. De Heren verloren thuis van het 2de team van The Dukes.

Alkmaar                                                                                                                            zondag 21 oktober 2018

 

Ook de Dukes te sterk voor de Alkmaarse Rugby Club.

 

In een niet eens zo’n slechte wedstrijd moesten de Alkmaarders duidelijk hun meerdere erkennen aan de Dukes uit Den Bosch en verloren uiteindelijk met 5-57 na een ruststand van 0-26. Maar er waren wel een paar lichtpuntjes. De scrum stond behoorlijk goed en ook in het open spel, zowel aanvallend als verdedigend werden goede dingen gezien. Verder lezen “Uitslagen dit weekend”

UItslagen afgelopen weekend

De Cubs waren competitievrij, dus kwamen niet in actie. De Junioren verloren hun 1ste wedstrijd thuis van het sterke A.A.C. met 17 – 43. De Colts wonnen overtuigend van het Cl. Eindhoven/Ducks met 73 – 19. De Foeste Moidjes waren ook competitievrij, die spelen volgende week weer. En met de Heren werd het veld aangeveegd; ze verloren in Den Haag met maar liefst 133 – 0.

Den Haag                                                                                                                          zondag 14 oktober 2018

Den Haag veel te sterk voor Alkmaarse Rugby Club.

 

Met een jong, snel en fit team veegde de Haagse Rugby Club de vloer aan met de Alkmaarse Rugby Club en won overtuigend met 133-0 na een ruststand van 50-0. Verder lezen “UItslagen afgelopen weekend”

Uitslagen afgelopen weekend

De resultaten zijn aan de betere hand. Zaterdag verloren de Cubs in Hoorn van het Cl. Twente Red met 10 – 53. De Junioren deden het beter; in een spannende wedstrijd die alle kanten op kon wonnen ze in Castricum van hun leeftijdgenootjes met 29 – 37. De Colts wonnen thuis in een enerverende wedstrijd met 38 – 27 van The Pickwick Players. Zondag speelden de Dames van beide verenigingen tegen elkaar, met een dikke overwinning voor De Foeste Moidjes; ze veegden de mat aan met The Pickwick Ladies en wonnen met maar liefst 124 – 0. De Heren moesten hun meerdere erkennen tegen de ‘Blauwvingers’ uit Zwolle. Ze verloren met 7 – 48.

Alkmaar                                                                                                                            Zondag 7 Oktober 2018

 

Alkmaarse Rugby Club moet meerdere erkennen tegen Zwolle.

 

Op een zonovergoten sponsordag moesten de Alkmaarse Rugbyers thuis aantreden tegen de rugbyers van Zwolle en verloren uiteindelijk met 7-48 na een ruststand van 7-24. Verder lezen “Uitslagen afgelopen weekend”

Magere resultaten afgelopen weekend

Het was een heel mager weekend voor de Alkmaarse Rugby Club. Slechts 3 puntjes werden er gehaald door de Dames, die gelijk speelden en een bonuspunt verdienden door meer dan 4 tries te scoren. In een enerverende wedstrijd, waarin ze eerst dik achter stonden en vervolgens in een prima 2de helft voor kwamen, werd het toch nog een gelijk spel in Delft; de eindstand was 50 – 50 tegen Thor. Op zich een prima resultaat van de Foeste Moidjes. De rest die in actie kwamen verloren allemaal. De Cubs verloren in Zevenaar met 36 – 14 van het Cl. Gelre. De Colts verloren in Sassenheim met 44 – 19 van het Cl. Bassets/B.S.N. De Junioren kwamen niet in actie, die wedstrijd is op verzoek van de tegenstander uitgesteld naar 17 nov. En de Heren waren kansloos in Almelo (Het is altijd moeilijk speeeeeelen in Almelo).

Almelo                                                                                                                               zondag 30 september 2018

 

Alkmaarse Rugby Club kansloos in Almelo.

 

Vorig jaar werd er nog nipt gewonnen in Almelo van de Big Bulls, maar vandaag was Alkmaar kansloos. Zonder reserves was afgereisd en na de 1e helft keek Alkmaar al tegen een 40-0 achterstand aan en uiteindelijk werd het maar liefst 85-5. Toch gloort er hoop. Het samenspel wordt steeds beter en de scrum staat ook goed. Het zal een moeilijk jaar worden, maar de jeugd komt eraan. Verder lezen “Magere resultaten afgelopen weekend”

Uitslagen afgelopen weekend

Zaterdag hadden we de eerste Jeugdwedstrijden thuis. De Junioren wonnen met 43 – 22 van hun leeftijdgenootjes uit Gouda. De Colts deden dit dunnetjes over en wonnen met 54 – 5 van The Pink Panthers. Op zondag speelden de Dames in Hoorn tegen de Eindhoven Lions en in een spannende wedstrijd verloren ze nipt met 24 – 28. De Heren deden het een stuk minder tegen het jonge team van ’t Gooi 2 waren ze kansloos en verloren met 12 – 58.

Alkmaar                                                                                                             zondag 23 september 2018

 

Alkmaarse Rugby Club kansloos tegen sterk ’t Gooi.

 

In een erg nat Alkmaar werd de wedstrijd tegen de spelers van ’t Gooi uit Naarden begonnen. Op papier had Alkmaar een sterker team dan vorige week, maar de selectie van ’t Gooi is zo breed dat ze een luxe probleem hebben. Er stond dan ook een jong en zeer fit team op het veld tegen Alkmaar. In de eerste helft kon de schade nog beperkt blijven tot 5-24, maar aan het einde van de wedstrijd stond er 12-58 op het scorebord. Verder lezen “Uitslagen afgelopen weekend”

Verlies Heren bij start competitie

Apeldoorn                                                                                                                                       Zondag 16-08-2018

 

Alkmaarse Rugby Club houdt slechts 1 helft stand tegen de Rams.

 

Met een gehavend team (We missen nog een aantal spelers) werd er afgereisd naar Apeldoorn om de competitie te starten tegen de Rams. In de eerste helft kon de schade nog beperkt gehouden worden en ging Alkmaar met een 14-0 achterstand de rust in, maar in de 2e helft drukte de tegenstander keihard door tot een eindstand van 69-7. Verder lezen “Verlies Heren bij start competitie”

Contributie Seizoen ’18/’19

Beste Leden,

 De afgelopen tijd is het bestuur druk bezig geweest met uitzoeken hoe we bepaalde zaken kunnen verbeteren. Contributie innen is iets wat toch wel lastig is en ons veel tijd kost. Om dat op te lossen gaan we vanaf aankomend seizoen samenwerken me ClubCollect. Zij hebben een systeem ontwikkeld dat een aantal dingen automatiseert zoals het versturen van betaalverzoeken. Voor zowel de club als de leden zijn er veel voordelen.

 Wat gaat er veranderen?

ClubCollect is geen incassobureau, maar een ondersteunend middel voor onze club om ervoor te zorgen dat contributie innen makkelijker gaat. Aan het begin van het seizoen ontvangt ieder lid een betaalverzoek via e-mail, sms en/of post. Hierin staat een link waarmee je op jouw persoonlijke betaalpagina komt. Op deze pagina moet je een betaalkeuze maken: hier kan je kiezen tussen betalen in termijnen en om de gehele contributie ineens te betalen. Als je ineens betaalt heb je de keuze tussen een betaling via iDEAL en via automatische incasso. Bij de keuze om in termijnen te betalen gaan de betalingen altijd via automatische incasso en wordt een kleine administratieve bijdrage in rekening gebracht. Voorafgaand aan iedere afschrijving krijg je een aankondiging zodat je altijd netjes op de hoogte bent en ervoor kan zorgen dat er voldoende saldo op je rekening staat. Op uw persoonlijke betaalpagina kunt u ok alle facturen inzien en zo nodig vragen stellen over een bepaalde factuur.

 Er zullen enkele persoonsgegevens zoals je adres, e-mailadres en telefoonnummer worden gedeeld met ClubCollect. Dit is nodig om de geautomatiseerde betaalverzoeken te kunnen versturen. De persoonsgegevens zullen nooit worden verspreid of worden gebruikt voor commerciele doeleinden en zijn alleen zichtbaar voor de Penningmeester. Het delen van de persoonsgegevens zal geheel conform de vereisten zijn onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens (artikel 8 onder Wbp).

Wij zijn erg blij met deze stap in de goede richting. Voor meer informatie kunnen jullie terecht op www.clubcollect.com/members. Als jullie hier vragen over hebben, kunnen jullie de penningmeester altijd even benaderen op zijn e-mailadres Penningmeester@alkmaarserugby.nl. Ook als er tijdens werken met ClubCollect vragen zijn staan zowel de penningmeester als ClubCollect altijd open voor vragen.

 Met vriendelijke () groet,

Het Bestuur

 

 

Man of The Match afgelopen seizoen

Ranking Man of The Match, seizoen 2017-2018:

 

Ranking Speler totaal
1 Wytze Vader 76
2 Jasper Pauw 70
3 Atuli Shanidze 55
4 Shane den Heijer 52
5 Brian Koorn 45
6 Edgar George 32
7 Mickey Verhofstad 32
8 Roy van Rijn 28
9 Chris Koop 28
10 Job Dekker 18
11 Stan Groenenberg 14
12 Michael Vlaar 11
13 David Dekker 9
14 Davey Vrijhoef 8
15 Sven Bloem 8
16 Bernd Verhofstad 7
17 Sylverster Reimers 6
18 Mark Obdam 6
19 Koen Bras 6
20 Joost Tempelaars 6
21 Jeroen Wiebes 5
22 Marschiano Bruns 4
23 Perry Klos 3
24 Jeffrey van Trigt 3
25 Rik ’t Hart 3
26 Martijn Mollema 2
27 Hiele Wilkes 1
28 Pieter van Duijn 1
29 Joris Tuijn 1