Corona Virus

Het Corona virus houdt Nederland in zijn greep. Om verspreiding van het virus tegen te gaan is Horeca gesloten, werken zoveel mogelijk mensen thuis en gaan sportactiviteiten en evenementen niet door. Ook de Alkmaarse Rugby Club en de Kangeroe zijn in navolging van de adviezen van de overheid en de Rugby Bond ieder geval tot 6 april gesloten. Rond deze datum zullen er nieuwe adviezen vanuit de overheid, en dus de bond komen. Pas dan zal er duidelijkheid komen over het vervolg van de competitie.

Vacature Hoofdtrainer ARUFC

De Alkmaarse Rugby Club is op zoek naar een hoofdtrainer. Ben of ken je iemand die interesse heeft in deze functie? Laat het ons weten via bestuur@alkmaarserugby.nl

De vacature staat hieronder:

Vacature Hoofdtrainer ARUFC

Alkmaar heeft één heren seniorenteam en zal in het seizoen 2020/2021 in de derde klasse uitkomen. Het team heeft een diverse samenstelling: jonge spelers die uit de jeugd zijn doorgestroomd, spelers met jaren ervaring en enkele relatief nieuwe spelers.

Doel: samensmelting van de beschikbare spelers tot één team en behalen promotiepoule 3e klasse.

Wij zoeken:

  •  Een enthousiaste trainer voor het Heren team, met trainingen op dinsdag en donderdag
  • Een trainer die spelers weet te motiveren en te prikkelen
  • Een trainer die het team ondersteunt en coacht tijdens de wedstrijden op zondag
  • Een hoofdtrainer, die een visie ontwikkelt op een trainingsplan dat de leeftijdscategorieën overstijgt en dit in samenwerking met de Technische Commissie per categorie uitwerkt
  • Een hoofdtrainer die bereid is op basis van zijn/haar ervaring trainers van andere leeftijdscategorieën te ondersteunen bij de uitvoering van dit trainingsplan

Wij bieden:

Een enthousiaste groep om mee te werken en veel vrijheid binnen het bestaande technische beleid Vergoeding in overleg.

Reactietermijn: Uiterlijk 1 juni 2020 via bestuur@alkmaarserugby.nl

De jeugd kan weer trainen!

De afgelopen weken zijn het bestuur en de technische commissie van de club hard aan het werk geweest om, onder de nu geldende maatregelen, de trainingen van onze jeugdleden weer te laten plaatsvinden.

Er is een protocol ingediend bij de Gemeente Alkmaar. Dit protocol bestond uit een plan van aanpak, een routing voor het komen en gaan van de kinderen en de checklisten verstrekt door Rugby Nederland. Afgelopen maandag is het protocol goedgekeurd!

We hebben voor iedere categorie trainers bereid gevonden om zich in te zetten en voor bijna iedere categorie ouders die een bijdrage willen leveren om zorg te dragen voor het materiaal en incidenteel gebruik van het toilet te faciliteren. 

De trainingstijden zijn gewijzigd, zodat er zoveel mogelijk afstand gehouden kan worden. Ook zijn er protocollen opgesteld voor de ouders/verzorgers en spelers, om de trainingen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Ook is er een route opgesteld, zodat groepen kinderen niet langs elkaar op en af het veld af gaan.

Overlijden Joke Zandvliet

Beste leden,

Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van dit vreselijke trieste bericht, dat onze Joke ons zo plotseling heeft verlaten.

Ongelofelijk, wat zullen wij haar gaan missen met haar vriendelijke lach en betrokkenheid voor de club

Nooit te beroerd om een handje te helpen, een rugbyvriendin en vrijwilligster in hart en nieren.

Foto’s maken op evenementen, bij wedstrijden en Joop bijstaan in z’n refereeloopbaan waren een ware passie voor haar.

Wij wensen Joop en de Familie heel veel sterkte in deze extra moeilijke tijd.

                                                                                                                                             Bestuur en alle leden van de Alkmaarse Rugby Club

Reünie oudleden.


Afgelopen zaterdag was er een soort van reünie met oudleden en speelden ze samen een potje touch rugby. Het was goed te zien dat de heren het nog lang niet verleerd zijn. Na afloop een lekkere verdiende juk en vervolgens lekker een drankje drinken in de Kangeroe met een lekker broodje erbij.

Overlijden John Groen

Tot onze grote ontsteltenis ontvingen wij het droevige bericht

       van het plotselinge overlijden van

                        John Groen

Oud-speler van onze vereniging, lid v/d Vriendenclub van 50,

Klussenman en bovenal ‘Lid van Verdienste’.

Dit nieuws kwam als een mokerslag binnen en wij zullen hem

node gaan missen, vooral door z’n nooit aflatende humor.

Maar vergeten kunnen we hem niet, mede dankzij z’n voltooide

projecten, zoals de mooie luifel aan de kantine, de speeltuin met

huisje voor de kids, de eiken lichtbakken in de kantine,

grondlegger van ‘Tafel 1’, om maar enkele dingen te noemen.

Wij wensen Ellen en de familie heel veel kracht toe om dit

zware verlies te dragen voor nu en de komende tijd.

            Namens alle leden en bestuur van de Alkmaarse Rugby Club.

Gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren op woensdag 5 februari van 19.00-20.00 uur

in de koffiekamer van Crematorium Alkmaar, Meerweg 11 te Alkmaar.

De crematie is op donderdag 6 februari om 11.00 uur in het Crematorium Alkmaar.

Het Alkmaarse tij keert

Het Alkmaarse tij keert

Afgelopen zondag speelde Alkmaar een sportieve thuiswedstrijd tegen het tweede team van Hilversum. Hilversum speelde helaas met 14 man, waarvan twee hoffelijke Alkmaarse wisselspelers. Na een actieve en sterke eerste helft mocht Alkmaar een 52-5 voorsprong tekenen, waarna ze de score bij het eindsignaal op lieten lopen tot 77-5.

Binnen een paar minuten van de kick-off leek Hilversum meteen met een sterk openingssalvo te komen en kwamen ze sterk opzetten. Gelukkig hield de sterke verdediging van Alkmaar dit schot tegen en vanuit een keurig opgezette aanval wist 2e center Sven Bloem de score voor Alkmaar te openen. Net als de week ervoor in Leiden begon kwam de thuisclub op voorsprong en wist in de eerste 20 minuten van de wedstrijd de score uit te laten lopen met 29 punten voor en 0 tegen, met try’s van Wytze Vader, Gijs Ammerlaan en nog een van Sven Bloem. Door de harde wind gingen helaas niet alle conversies even goed, maar het begin was er. “Man of the match” Jasper Pauw wist vervolgens ook nog een keer door te breken en kort daarna deed Michael Vlaar het kunstje nog eens over. Toen leek het even op bij de Alkmaarders en lieten ze, ondanks de harde strijd op de verdedigingslijn, toch een try tegen zich scoren. De voor het eerst op Alkmaarse bodem spelende Fotu Latu heeft zich duidelijk laten gelden en zijn meerwaarde voor het Alkmaarse spel getoond met harde tackles die een blijvend effect hadden op het moreel van de Hilversumse spelers. De eindstand van de eerste helft was 52-5. En dit tekende het einde van de Hilversumse weerstand tegen het Alkmaarse overwicht.

Tijdens de tweede helft van het spel was het merkbaar dat beide teams niet meer op volle kracht aan het spelen waren. De Alkmaarders hadden door hun voorsprong wat rust, met slordigheden als gevolg, maar de Hilversumse mannen hadden moeite met het bijkomen door de felle Alkmaarse aanvallen en verdedigingen. Meermaals wisten de Hilversummers bijna de trylijn te bereiken, maar keer op keer werden ze er net niet overheen gelaten, mede dankzij een uitstekend tackelende Rishi Mooi. Na nog een viertal try’s te hebben gescoord hadden de Alkmaarders de overwinning ruim zitten. En door vermoeidheid en blessures aan de Hilversumse kant werd besloten de wedstrijd vroegtijdig te staken. Eindstand 77-5.

Alkmaar mag zich gelukkig prijzen met een uitstekende pot met een goed resultaat in zijn laatste match voor de winterstop. Zo kan men met een tevreden gevoel en een opgeheven hoofd het tweede deel van het seizoen in Januari in gaan.

Barend Cramer

Gezocht verzorger

De Club is opzoek naar een verzorger. Wie o Wie kan ons daarmee helpen. Weet je iemand in de famille of je kennissen kring deel dan dit bericht met hun.En laat hem of haar contact met ons opnemen.

Profielbeschrijving;

Verzorger Alkmaarse Rugby

Zorgt voor het fysiek welzijn van de verschillende spelersgroepen en valt onder de Technische Commissie. De functie kan eventueel gesplitst worden.

Functie-inhoud;
● Zorgt ervoor dat de spelersgroep in algemene zin lichamelijk fit in orde is en blijft.
● Verwijst eventueel spelers door naar derden voor verdere behandeling.
● Adviseert i.o.m. de fysio en de betreffende trainer wie wel of niet kan spelen of trainen.
● Verzorgt preventief tapen of leert spelers dit zelf te doen.
● Is Inzetbaar tijdens en na trainingen en wedstrijden voor blessurepreventie.
● Geeft voorlichting aan spelers van de selectie i.v.m. blessure preventie.
● Verricht nooit (para)medische handelingen waartoe hij niet bevoegd is .
Tijdsbesteding
● Afhankelijk van de eventuele splitsing van de functie
● Wedstrijden op zondagmiddag
● Trainingen 2 x per week (dinsdag en of donderdagavond)
● Eventueel het volgen van bijscholingen.
Geboden wordt
● Een vrijwilligersvergoeding wordt aangeboden en is afhankelijk van de inzet en kwalificaties
● Een zelfstandige en verantwoordelijke functie.
● Bijscholing en ondersteuning die bij de functie hoort.
Kwalificaties
● Gezonde dosis humor.
● Goed met mensen kunnen omgaan.
● Diploma EHBO
● Diploma of stagiaire als verpleger, sportmasseur of (Sport) fysiotherapeut is gewenst maar
niet noodzakelijk

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Eric Kramer : ericpkramer@gmail.com

Interview Sven Bloem

Vandaag heb ik mogen spreken met Sven Bloem. De 25-jarige reus die graag zijn grote fysieke kracht inzet om dwars door tegenstanders heen te breken. Sven speelt op de center positie, eentje waar hij veel plezier in heeft. Al beseft hij wel dat zijn bouw hem ook heel geschikt maakt om op de 2e rij als locker te spelen, mits hij daar wat vaker in zou kunnen trainen. Maar voorlopig vindt hij zijn huidige positie leuk.

Sven heeft 16 jaar lang gevoetbald, totdat hij mocht beginnen aan zijn opleiding fysiotherapie. Toen heeft hij een stap teruggenomen van teamsporten. Na zijn opleiding begon het toch wel weer te jeuken en raakte hij in gesprek met een inmiddels oud-speler van de Alkmaarse rugbyclub, ARUFC. Zijn interesse werd geprikkeld. Met name doordat Sven het gevoel had dat hij bij de voetbal zijn Kracht en relatieve lompheid niet optimaal kon benutten, maar dit mogelijk bij rugby een groot voordeel zou zijn. Zo bedacht, zo gedaan. Sven schreef zich samen met een vriend in voor een introductiecursus en is daarna 4 jaar lang spelend lid gebleven.

Toen ik hem vroeg waarom hij nu nog steeds speelt antwoord hij overtuigd: “Het fysieke aspect, gecombineerd met een grote hoeveelheid respect en teamgevoel maken dit een mooie sport. Ik kan mijn fysieke kracht inzetten en kom eindelijk met mijn bouw tot mijn recht op het veld.”

Zijn mooiste herinneringen zijn bitterzoet. Als eerste sprak hij ervan hoe hij tijdens het vriendentoernooi (een toernooi aan het einde van het seizoen waarbij iedereen mee kan spelen, lid of niet) zijn enkel brak. Dit heeft hem een groot deel van het vervolg seizoen op de bank gezet, maar desalniettemin vond hij het een prachtige herinnering. Ook als geblesseerde speler is hij vaak aanwezig geweest om het team te ondersteunen, ook dit is een deel van het zijn van een team.
Als tweede had hij het over het afscheid van een van de helden van de Club, Bernd Verhofstad, die na jaren training geven en coaching er mee op hield. Sven sprak lovend over de manier waarop Bernd de sfeer erin hield en tijdens een zware tijd voor het team de moed er in wist te houden. Met name het respect en de dankbaarheid tegenover Bernd is wat Sven bij staat.

Maar Sven wil zichzelf ook nog blijven ontwikkelen in de sport. Hij is zich bewust van zijn fysieke kunnen, maar zou graag het spel wat beter willen leren doorgronden. “Ik ga nu nog iets te vaak zelf in, maar een beter beeld krijgen van hoe mijn teammaten staan en hoe ik ze kan bereiken zou fijn zijn.”
Ook heeft hij wat goede inzichten in hoe het team zich verder kan ontwikkelen. “Het team zou gebaat zijn bij wat meer stabiliteit in de bezetting. Ik merk het verschil als er samen door dezelfde mensen getraind wordt, dan kunnen we in de wedstrijden ook zoveel meer neer zetten.”
Toen ik hem vroeg hoe hij denkt dat het team wat meer vorm kan krijgen werd hij enthousiast. “Samen crossfitten is een optie, wij krijgen bij een crossfit box uit de omgeving korting en als we dit vaker samen zouden doen zouden we veel fitter en sterker worden als team. En zeker als we dit samen doen bouwt dit een band.” Daarnaast spreekt hij over de sfeer tijdens en na het trainen, als er meer lui blijft hangen na het trainen smeden we ook makkelijker een band. De sfeer is al goed, maar die kan altijd beter. Hij denkt dat het aankomende uitje in februari richting Rome hier een goede stap in is.

Aan het eind vroeg ik Sven nog om een paar tips voor mensen die twijfelen of ze willen beginnen met rugby. Sven legt de nadruk op het fit worden of blijven, het is een fysieke sport en dat merk je er ook aan. Daarnaast is het goed als je je openstelt voor de sport, je moet veel leren maar het team en de mensen op de club zijn altijd bereid je daarmee te helpen. De mensen van Alkmaar maken het fijn, je wordt snel opgenomen in het team en hoort er al gauw echt bij.

Cake en taart voor Stichting Opkikker

Zondag 20 oktober en zaterdag 26 oktober komt de verkoop van koffie en thee ten goede aan Stichting Opkikker. Op deze wedstrijddagen verkopen we ook heerlijke taart. Ook de opbrengst hiervan gaat naar het goede doel.

Stichting Opkikker organiseert activiteiten voor gezinnen met een ziek kind. De activiteiten worden mogelijk gemaakt door donaties.

Waarom doen wij hieraan mee? Bij een van onze jeugdleden is een paar jaar geleden een chronische ziekte vastgesteld. Ouders en speler zijn enorm betrokken bij de club. Ondanks de ziekte gaat voor hen het verenigingsleven door. Met deze actie willen we gezinnen in een soortgelijke situatie een blijk van steun geven.

Doneren? Dat kan door het kopen van overheerlijke koffie, taart en cake. Maar je kunt meer doen: bak zelf iets voor de verkoop op de vereniging en nodig vrienden en familie uit om op deze twee wedstrijddagen langs te komen. Geen zin in koffie of taart ? In het clubhuis zijn verschillende mogelijkheden om geld te doneren.