Start introductiecursus verschoven

De introductiecursus start niet op 17 september. Houd de site in de gaten voor een nieuwe datum. Dit zal tussen half oktober en begin november zijn. Wil je per mail op de hoogte worden gebracht over de startdatum? Stuur dan een bericht naar introductie@alkmaarserugby.nl

Robert van Trigt nieuwe hoofdtrainer

De Alkmaarse Rugbyclub stelt Robert van Trigt aan als hoofdtrainer. Hij traint het komende seizoen de Herenselectie. Daarnaast ondersteunt hij het kader ten behoeve van de jeugd. De aanstelling van Oud-oranjespeler Van Trigt komt voort uit de ambitie van de club om de komende twee jaar te werken aan terugkeer naar de eerste klasse.

Van Trigt is afkomstig uit Amstelveen. Hij deed in 1999 met zijn voetbalteam mee aan een vriendschappelijk beach event waarbij rugby op het programma stond. Hij werd gegrepen door de sport en startte in 1999 zijn rugby carrière bij de plaatselijke rugbyvereniging ARC. Na een jaar de beide sporten gecombineerd te hebben koos van Trigt volledig voor de rugbysport en speelde hij bij ARC. Een van zijn eerste wedstrijden speelde hij tegen Alkmaar. Zijn talent werd snel ontdekt en hij speelde vervolgens bij ereklasseclubs als Hilversum, Castricum. Vanaf 2006 maakte van Trigt deel uit van het Nederlandse team. Na enkele jaren moest hij vanwege een achillespeesblessure helaas stoppen bij Oranje. Ondanks dat speelde hij daarna nog twee jaar op Ereklasseniveau bij zijn thuisclub ARC.

Zijn liefde voor de sport zette hij voort als trainer. Hij begon als trainer bij de jeugd van ARC. Na enkele jaren stapte hij als jeugdtrainer over naar Haarlem en trainde daar ook het eerste team van Haarlem. Het meest recent heeft hij Zaandijk getraind.

Naast het trainerschap bij verschillende clubs is van Trigt ook maatschappelijk betrokken. Zo is hij mede initiatiefnemer van het Kika- toernooi in Amstelveen en de Kika clinics. Dit zijn jeugdtoernooien en clinics voor de jeugd waarvan de opbrengst ten goed komt aan het onderzoek voor kanker bij kinderen. Ook geeft Robert clinics op lagere en middelbare scholen

Alkmaar meent onder leiding van van Trigt te kunnen werken aan terugkeer in de eerste klasse over twee jaar. Wat voor het bereiken van dit doel ook een grote rol speelt zijn de oudste jeugdcategorieën, de colts en de junioren. Hierin spelen veel ervaren en talentvolle spelers die de komende jaren doorstromen naar de senioren.

Trots op Turven

Deze 10 kanjers hebben vandaag alle Turven wedstrijden in Haarlem met tackles gespeeld, ipv tags afpakken die aan de zijkanten van het lichaam zitten. En hoe!!!
Met 7 tegen 7 in het veld, alle 3 de wedstrijden ruim gewonnen. En tackelen dat ze deden! Allemaal. Niet normaal gewoon. De tegenstanders waren wel nog wat bang om te tackelen, waardoor er veel try’s gescoord werden door Alkmaar. Acht gaan er door naar de Benjamins volgend seizoen, dat belooft nog wat. Turven toekomst!

30 mei: Mo Bro Rugby Clinics

Wil jij deelnemen aan een clinic georganiseerd door Internationals van de Mo Bro’s?


Kom dan op 30 mei, Hemelvaartsdag, naar ons complex op de Robonsbosweg.
– T.B.M. van 16.00 – 17.00 uur
– C.J.C. van 17.00 – 18.00 uur
– Senioren van 19.00 – 21.30 uur
Deelname is € 10,= p/p voor jeugdleden en € 15,= p/p voor volwassenen.

Iedereen is welkom. Of je nu spelend lid bent, of niet spelend, of gewoon geïnteresseerd: de clinics staan in het teken van ‘rugby-fun’! Natuurlijk ga je er zeker ook iets van leren en kun je na afloop met je favoriet op de foto…..

Jij komt toch ook om er een onvergetelijke dag van te maken?
Om een kleine inschatting te maken van het aantal deelnemers graag aanmelden op joop.stoop@planet.nl
Hier kun je tevens eventuele vragen stellen. Aanmelden kan als individu of met je hele team.

Locatie: A.R.U.F.C., Robonsbosweg 6, 1816 MK Alkmaar.
Kantine is open vanaf 14.00 uur, inschrijving en betaling een half uur voor aanvang van de clinic. De bijdrage dient contant te worden voldaan. Consumpties kunnen contant of per pin.

Prima afsluitingsweekend v/d competitie

Laatste competitieweekend met finales en laatste wedstrijden. Zaterdag speelden de Colts de Finale van de Bowl tegen R.C. Gouda. In een spannende en zeer aantrekkelijke wedstrijden wonnen ze uiteindelijk met 50 – 36, na twee keer te zijn terug gekomen uit achterstand en halverwege de 2de helft stonden beide teams op gelijke stand; spanning tot de laatste minuten, zoals een finale hoort te zijn. Gefeliciteerd mannen, jullie hebben en prachtig seizoen bekroond!!! De Foeste Moiden speelden hun laatste wedstrijd uit in Capelle a/d IJssel tegen het Cl. Sparta/Hookers en wonnen met 19 – 26, waardoor de 2de plaats in de poule een feit was. De Heren speelden hun laatste wedstrijd in Almelo tegen The Big Bulls en die wisten een stand van 26 – 7 met half-time, in de 2de helft om te buigen naar een 33 – 40 winst!!! Al met al, een heel erg mooi afsluitingsweekend van het seizoen. Verder lezen “Prima afsluitingsweekend v/d competitie”

Colts overall kampioen van NL in Bowl-competitie

De Alkmaarse Colts (de oudste jeugd leeftijdsgroep) zijn op zaterdag 11 mei in een zinderende finale kampioen van Nederland geworden tegen de Colts van Gouda. Gouda was kampioen van de zuidelijke competitie geworden en Alkmaar was ongeslagen kampioen van de Noordelijk competitie. Dus werd een finale gespeeld wie overall kampioen van Nederland zou worden.

De finale werd ook nog gespeeld in Alkmaar, waardoor er een grote schare aan toeschouwers aanwezig was om de Alkmaarse Colts aan te moedigen en iedereen hoopte op een mooie wedstrijd. En dat werd het. Voor mij persoonlijk was dit de mooiste rugbywedstrijd die ik in jaren heb gezien. Tekenend voor deze wedstrijd is dat scheidsrechter Michael de Vries uit Purmerend regelmatig meer als 5 minuten niet op zijn fluit hoefde te blazen. Of je hebt een suffe scheidsrechter, of je hebt (zoals hier) twee teams tegenover elkaar staan die super getraind zijn, topfit zijn en géén fouten maken, zodat het spel gewoon door kan gaan. Ook tekenend was dat de fotograaf van de Alkmaarse Courant Martin de Haan naar de Robonsbosweg was gekomen om ‘effe de kampioensfoto te maken’, maar al snel in de gaten had dat er “one hell of a match” aan de gang was en besloot ook maar wat actiefoto’s te maken.

Het wedstrijdverloop: aanvankelijk hielden beide teams elkaar in evenwicht, maar ineens viel er een gaatje in de hechte verdediging van Alkmaar en Gouda wist door te breken en met een geconverteerde try op een 0-7 voorsprong te komen. Maar Alkmaar was nu wakker geschrokken en aanvoerder Dennis Paauw nam zijn team bij de hand, brak door en wist een try in de hoek van het veld te scoren. De moeilijke conversie van Jobbe Wijs ging helaas naast de palen, maar de achterstand was teruggebracht naar 5-7. De Alkmaarse Colts hadden nu het licht gezien en even later wist Felix Peelen door te breken en een ongeconverteerde try in de hoek van het veld te scoren, waarmee Alkmaar voor het eerst op voorsprong kwam. Alkmaar zat nu in een fijne flow en topscorer Maël Kramer wist met 2 try’s op rij de voorsprong uit te breiden naar 24-7.
Een comfortabele voorsprong zou je zeggen, maar Gouda was niet voor niets kampioen van Zuid geworden en toonde een enorme veerkracht en wist ook 2 keer op rij te scoren en wist de ruststand te bepalen op 24-7.
Na de rust ging Gouda gewoon weer verder en wist opnieuw te scoren en ging met 24-26 aan de leiding. Maar ook Alkmaar was niet voor niets ongeslagen kampioen geworden en opnieuw wist Maël Kramer door te breken en wist Alkmaar voor de tweede keer op voorsprong te brengen. Met de conversie van Felix Peelen ging Alkmaar met 31-26 aan de leiding. Maar Gouda kwam opnieuw terug en wist met een ongeconverteerde try de stand gelijk te trekken naar 31-31.
Beide teams maakten zich nu op voor een zinderende finale van deze finale. Maar nu gaf de betere conditie van de Alkmaarse Colts de doorslag. Eerst kickte Danny Duinmeijer de bal slim naar voren, ving hem zelf en brak door. Felix Peelen nam de volgende try voor zijn rekening waarna Maël Kramer met zijn 4e try van de wedstrijd de voorsprong had uitgebreid naar 50-31.
Gouda kon nog 1 keer wat terug doen en bepaalde de eindstand op 50-36 waarna na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter Alkmaar officieel Bowl Kampioen van Nederland was.

Arie van Ringelesteyn Alkmaarse Rugby U.F.C

Rugby afgelopen weekend

Zaterdag speelden de Mini’s op een verzameldag in Hoorn, samen met A.A.C., West Friesland en Alkmaar. De Colts werkten een extra training af, als voorbereiding voor de Bowl-Finale, a.s. zaterdag thuis tegen R.C. Gouda. K.O. aan de Robonsbosweg is om 15.00 uur. Kom onze Colts steunen, ze zullen het nodig hebben. Rest v/d Jeugd was vrij i.v.m. de Meivakantie. Zondag speelden alleen de Heren een inhaalwedstrijd in en tegen Amstelveen. Ze waren kansloos tegen de Kampioen van de Plate-Poule en verloren met 77 – 10.

Amstelveen                                                                                                                    Zondag 05-05-2019

 

Koploper Amstelveen 2 maatjes te groot voor Alkmaar.

 

In een vrij eenzijdige wedstrijd met een paar kleine kansjes voor Alkmaar kreeg de Alkmaarse Rugby Club een lesje in efficiënt rugby spelen van koploper Amstelveen en verloor uiteindelijk met 77-10 na een ruststand van 45-5. Verder lezen “Rugby afgelopen weekend”

8 juni: Vriendjesdag 2019

8 JUNI 2019
VRIENDJESDAG ARUFC

Op 8 juni is er de vriendjesdag bij de Alkmaarse Rugbyclub. Heb je nog nooit gerugbyd en wil je het eens proberen? Dan kun je op 8 juni meedoen met een rugbytoernooi. Vanaf mei kun je elke week mee komen trainen om ervaring op te doen en de spelregels te leren. Aanmelden kan via introductie@alkmaarserugby.nl

 

 

Op veilige wijze laten we je kennismaken met de sport. Daarbij houden we rekening met verschillende leeftijdsgroepen. Kom lekker rennen, duwen een tacklebag omver lopen, de bal kicken en natuurlijk een try scoren.

Uitslagen afgelopen weekend

Het was prachtig rugbyweer met een frisse oostenwind, maar zonovergoten. En er viel veel te genieten afgelopen weekend op de Robonsbosweg. Zaterdagochtend speelden de Turven & Benjamins thuis met teamgenootjes uit Haarlem, Castricum & Almere. Prachtig gezicht al die kleine gedreven kids aan het werk te zien op 5 velden tegelijk. Iedereen die hier aan meegewerkt heeft; Top en dank je wel, namens onze jeugd. Daarna was het de beurt aan de Junioren. Die speelden tegen Castricum en wonnen in een spannende wedstrijd nipt met 36 – 31. Toen kwamen de Colts nog in actie tegen The Bulldogs uit Almere en ook die wonnen met 28 – 5 en zijn daardoor Kampioen in hun poule geworden. Gefeliciteerd !! Voor het algemeen kampioenschap spelen ze op zaterdag 11 mei tegen de winnaar uit de andere Bowlpoule, en dat zal of Gouda of DIOK zijn. Nu nog niet bekend, maar zoals het er nu uit ziet wordt deze pot dan in Alkmaar gespeeld. Zondag kwamen de De Foeste ‘Bloemenmeisjes’ in het veld en speelden tegen de Rotterdamse R.C.. Daar hadden ze nog wat mee te vereffen, want de uitwedstrijd ging destijds verloren, maar nu was daar geen sprake van, ze wonnen dik met 50 – 5. De Heren speelden ook een goede pot tegen koploper Amstelveen (ze kwamen zelfs nog even op voorsprong), maar dolven toch het onderspit met 19 – 38

Alkmaar                                                                                                                                            Zondag 14 april 2019

 

Volledig bemand en scherp Alkmaar net aan ten onder tegen Amstelveen

 

 

Na weken van spelerstekorten weten de heren uit Alkmaar een gedegen wedstrijd te spelen tegen een sterk Amstelveen. Met een ruststand van 14-24 wisten de Alkmaarders de tweede helft voor een groot deel op slot te zetten. De eindstand van 19-38 is er dan ook een waar het team met trots op mag terugkijken. Verder lezen “Uitslagen afgelopen weekend”