Man of The Match afgelopen seizoen

Ranking Man of The Match, seizoen 2017-2018:

 

Ranking Speler totaal
1 Wytze Vader 76
2 Jasper Pauw 70
3 Atuli Shanidze 55
4 Shane den Heijer 52
5 Brian Koorn 45
6 Edgar George 32
7 Mickey Verhofstad 32
8 Roy van Rijn 28
9 Chris Koop 28
10 Job Dekker 18
11 Stan Groenenberg 14
12 Michael Vlaar 11
13 David Dekker 9
14 Davey Vrijhoef 8
15 Sven Bloem 8
16 Bernd Verhofstad 7
17 Sylverster Reimers 6
18 Mark Obdam 6
19 Koen Bras 6
20 Joost Tempelaars 6
21 Jeroen Wiebes 5
22 Marschiano Bruns 4
23 Perry Klos 3
24 Jeffrey van Trigt 3
25 Rik ’t Hart 3
26 Martijn Mollema 2
27 Hiele Wilkes 1
28 Pieter van Duijn 1
29 Joris Tuijn 1

 

Junioren overtuigend winnaar in de Plate-Finale

De Junioren hebben gisteren overtuigend de Plate gewonnen in de Finale tegen hun leeftijdsgenoten Bulldogs uit Almere met 62 – 10. De supporters, die in grote getalen waren gekomen, zagen dat Alkmaar van het begin af aan overheersend was. Aan het eind van de tweede helft wisten Bulldogs toch nog tegen te scoren middels 2 tries. Het is een bekroning op een mooi seizoen, waarin de Junioren ongeslagen zijn gebleven. Eerste helft waren ze Kampioen in de Bowl, om vervolgens, in de tweede helft, over te gaan naar de Plate en ook daarin werden ze ongeslagen Kampioen. En in de finale tegen de Kampioen van de andere Plate-Poule, bleef deze status dus ongewijzigd. Van harte gefeliciteerd en dit geeft vertrouwen voor onze toekomst.

Vacature Trainer/Coach Dames

Het damesteam van de Alkmaarse rugby speelt in clusterverband met Schagen en Hoorn in de competitie onder de naam Foeste Moiden. Het team biedt ruimte voor zowel ervaren spelers als nieuwe spelers. Momenteel is er 1 vaste trainer op het team.

Doel:

Behoud in de 2de Klasse Seizoen ‘18/’19; Top 3 is het streven; Seizoen ‘19/’20 gaan voor promotie 1ste Klasse. Groei en behoud van het aantal spelende damesleden Alkmaarse R.U.F.C.

Wij zoeken:

 • Een enthousiaste hulptrainer voor het trainen van het dames team
 • (dinsdag en/of donderdag) ter ondersteuning van de huidige trainer
 • Een trainer die de speelsters weet te motiveren en ontwikkelen.

Wij bieden:

 • Een fijne hoofdtrainer om mee te werken
 • Een enthousiaste groep om mee te werken
 • Reactietermijn: Uiterlijk 1 juni 2018 via joop.stoop@planet.nl

Vacature Trainer(s) Jeugd

Alkmaar kent 7 categorieën bij de jeugd. De categorieën zijn divers van samenstelling (ervaren en onervaren spelers; mogelijkheid tot instroom gedurende het gehele seizoen). Vanaf de categorie < 12 wordt competitie gespeeld. Voor de jongere jeugd wordt gemiddeld twee maal per maand toernooitjes georganiseerd (tbm- dagen). Enige teams komen samen met een ander team uit in de competitie. ARUFC streeft er naar om twee trainers per jeugdcategorie te hebben. Daarom zijn wij op zoek naar hoofdtrainers en hulptrainers (di en donderdag)

Doelen jeugd:

• Behoud van spelers Groei van het ledenaantal In elke categorie een volledig jeugdteam samensmelting van nieuwelingen en ervaren spelers tot 1 team

• Wij zoeken voor de categorieën Cubs en Benjamins een hoofdtrainer die voldoet aan het volgende eisen:

 • Je kunt spelers motiveren
 • Je bent in staat aan te sluiten bij de ontwikkeling van een specifieke leeftijdscategorie
 • Je bent in staat om een jaarplanning op te stellen (Cubs);
 • waar nodig pas je deze aan
 • Je bereidt de trainingen voor zodat de hulptrainer zelfstandig een deel van de training kan overnemen
 • In de gelegenheid is om op wedstrijddagen te coachen.
 • Je coaching stijl is positief coachend
 • Je hebt rugbyervaring
 • Je bent in staat om goed te communiceren met de ouder- en spelersgroep

•  Wij zoeken voor de categorieën Cubs en Benjamins een hulptrainer. In deze rol ondersteun je de hoofdtrainer.

Samen met de hoofdtrainer verzorg je de trainingen

Je voert een deel van de training zelfstandig uit

Je signaleert opvallendheden tijdens een training en speelt daar vanuit je rol als hulptrainer op in

Je hebt ervaring in het werken met groepen, of wilt hier ervaring in opdoen

Je hebt ervaring in het geven van training, of wilt hier ervaring in opdoen

Je bent in staat om goed te communiceren met de ouder- en spelersgroep

Je coaching stijl is positief coachend

In afstemming met de hoofdtrainer heb je op wedstrijddagen een coachende of ondersteunende rol

 

Wij bieden:

 •  Enthousiaste en dynamische groepen om mee te werken Veel vrijheid binnen het bestaande technische beleid Deskundigheidsontwikkeling middels trainersavonden
 • Ook als je structureel 1 trainingsavond beschikbaar bent nodigen we je uit om te reageren
 • Reactietermijn: Uiterlijk 1 juni 2018 via joop.stoop@planet.nl

Vacature Trainer/Coach Heren

Alkmaar heeft twee heren senioren teams en zal in het seizoen 2018/ 2019 met 1 team in de competitie uitkomen. Het doel is om in het seizoen 2019/2020 weer met twee teams in de competitie te staan. Samenstelling team: nieuwelingen en spelers met jaren ervaring die minder intensief willen spelen.

Doel: samensmelting van nieuwelingen en ervaren spelers tot 1 team terugkeer van een tweede team in de competitie in het seizoen 2019/ 2020

Wij zoeken:

 •  Een enthousiaste trainer voor het trainen van het 2e Heren team
 • (dinsdag en donderdag)
 • Een trainer die spelers weet te motiveren en te prikkelen
 • Een trainer die het team ondersteunt en coacht tijdens de wedstrijden (zondag)
 • Een trainer die meedenkt met het totale technische beleid van de club

Wij bieden:

Een enthousiaste groep om mee te werken Veel vrijheid binnen het bestaande technische beleid Vergoeding in overleg.

Ook als je structureel 1 trainingsavond beschikbaar bent nodigen we je uit om te reageren

Reactietermijn: Uiterlijk 1 juni 2018 via joop.stoop@planet.nl

Heren verliezen laatste competitiewedstrijd

Hilversum                                                                                                                         zondag 6 mei 2018

 

Alkmaarse Rugby Club kan voorsprong niet vast houden tegen Hilversum.

Na een snelle en onverwachte voorsprong van de Alkmaarse Rugby Club kreeg Hilversum snel vat op de zaak en won uiteindelijk met 83-17 na een ruststand van 40-12. Verder lezen “Heren verliezen laatste competitiewedstrijd”

Uitslagen afgelopen weekend

Veel teams hebben de competitie al afgewerkt. Cubs, Junioren 1, Colts en De Foeste Moiden zijn klaar. Junioren 2 speelden hun laatste wedstrijd, zaterdag in Utrecht. Ze verloren met 80 – 17 van U.R.C. 2. Zondag speelden Heren 2 hun laatste wedstrijd in Amsterdam. Ze waren kansloos tegen A.A.C. 2; ze verloren met 105 – 0. Heren 1 deed goede zaken thuis; ze wonnen nipt in de laatste minuut van The Pink Panthers met 22 – 21. Daardoor ziet het behoud in de 2de Klasse er wat rooskleurig uit. Volgende week de laatste wedstrijd voor hun in Hilversum tegen R.C.H. 2. Veel succes mannen; ze kunnen wel wat support gebruiken.

Alkmaar                                                                                                             zondag 29 april 2018

 

Alkmaarse Rugby Club in slotminuten langs De Pink Panthers.

 

In een enerverende en uiterst spannende wedstrijd tegen de Pink Panthers uit Driebergen gaven de Rugbyers van Alkmaar langzaamaan een ruime voorsprong uit handen maar in de slotminuten werd toch de winst binnen gehaald en Alkmaar won met 22-21 na een ruststand van 17-7. Verder lezen “Uitslagen afgelopen weekend”

Uitslagen afgelopen weekend

Zaterdag wonnen de Cubs ook hun laatste wedstrijd bij The Hawks in Hoofddorp met 12 – 118 en sloten daardoor hun poule ongeslagen af met een hele mooie 1ste plek. Junioren 1 deed hetzelfde in en tegen Delft, ze wonnen met 5 – 71 en zijn daardoor ook ongeslagen. Ze gaan strijden voor het Kampioenschap van de landelijke Plate op zaterdag 12 mei a.s. tegen The Bulldogs uit Almere. Naar het er naar uitziet zal deze match thuis in Alkmaar gespeeld gaan worden; dus houdt deze dag vrij in je agenda!! De Colts speelden ook hun laatste wedstrijd en verloren in Etten-Leur met 94 – 19. Zondag wonnen De Foeste Moidjes in Utrecht van Domcity Mokum met 5 – 99 en sloten daardoor de competitie af met een mooi 3de plek. Heren 1 was kansloos tegen de reserves van Castricum, ze verloren met 106 – 7. Heren 2 speelde thuis met slechts een ½ team tegen Rush en verloren met 12 – 105. De bezetting was deze zondag allerbelabberts, want sommigen vonden het belangrijker om naar Rotterdam te gaan en in De Kuip te zien hoe A.Z. de Bekerfinale verloor. Verder lezen “Uitslagen afgelopen weekend”

Uitslagen afgelopen weekend

Zaterdag deden de Cubs & Junioren 1 wat ze de hele competitie al doen; winnen! De Cubs wonnen in Haarlem met 39 – 47 en werden daardoor Kampioen van Poule D in de Shield-competitie. Met nog 1 wedstrijd te gaan a.s. zaterdag in Hoofddorp tegen The Hawks. Een geweldige prestatie van deze jonge talenten. De Junioren wonnen in Driebergen van hun opponenten The Pink Panthers met maar liefst 0 – 135. Ze zijn zo goed als zeker van het Kampioenschap in Poule A van de Plate en gaan daarmee strijden op zaterdag 12 mei, voor het overall Kampioenschap tegen The Bulldogs in Almere. Maar eerst hebben die ook nog 1 wedstrijd te gaan, a.s. zaterdag, uit in en tegen R.C. Delft. Junioren 2 was afgelopen zaterdag kansloos in en tegen ’t Gooi; ze verloren met 75 – 0. De Colts dolven thuis het onderspit tegen Tovaal uit Goes, ze verloren met 12 – 53.

Zondag deden De Foeste Moidjes het thuis erg goed tegen het Cluster uit Purmerend/Den Helder/Haarlem, ze wonnen met 64 – 12 en stelden daarmee hun 3de plaats zeker in de 2de Klasse. De Heren deden het minder, verloren beiden thuis. Heren 2 verloor met 7 – 71 van The Bassets 2 en Heren 1 verloor met 15 – 78 van The Pikckwick Players.

 

Alkmaar                                                                                                                                            Zondag 15-04-2018

 

Alkmaarse Rugby Club thuis kansloos tegen Deventer.

 

De heren van Alkmaar kampen op het ogenblik met een overvolle ziekenboeg en zondag moesten diverse spelers die eerst met het 2e team hadden meegespeeld nog een keer aan de bak om met het eerste mee te spelen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat beide teams met ruime cijfers werden verslagen. Het eerste team verloor uiteindelijk met 15-78 na een ruststand van 7-33 van de rugby club De Pickwick Players uit Deventer. Verder lezen “Uitslagen afgelopen weekend”

Geen al te best weekend………….

Alleen de Cubs en Junioren 1 wonnen hun wedstrijd afgelopen weekend. De Cubs wonnen zaterdag met 62 – 43 van Cl. CAZA en de Junioren 1 zaterdag met 102 – 7 van The Oisterwijk Oysters en op zondag met 108 – 0 van Tilburg (was een naar voren verplaatste wedstrijd, want Tilburg is volgende week op trip). Junioren 2 verloor met 5 – 104 van The Hawks en de Colts verloren van de Rotterdamse R.C. met 12 – 62. Op zondag gingen de Foeste Moidjes ten onder in Deventer, ze verloren met 7 – 30 van The PIckwick Ladies. Heren 2 verloor in Purmerend met 22 – 73 van Waterland 2. En een incompleet Heren 1 was kansloos tegen Amstelveen 2, ze verloren met 10 -0 88.

Amstelveen                                                                                                                    zondag 25 maart 2018

Kansloze nederlaag Alkmaarse Rugby Club tegen Amstelveen.

 

De Alkmaarse Rugby Club was zondag met slechts 13 man (De ziekenboeg zit wel erg vol) afgereisd naar Amstelveen en toen ook al snel Davey Vrijhoef uitviel met een blessure moest Alkmaar met 12 man verder en wist dat het een kansloze wedstrijd zou worden. Verder lezen “Geen al te best weekend………….”