Uitslagen afgelopen weekend

Zaterdag hadden we de eerste Jeugdwedstrijden thuis. De Junioren wonnen met 43 – 22 van hun leeftijdgenootjes uit Gouda. De Colts deden dit dunnetjes over en wonnen met 54 – 5 van The Pink Panthers. Op zondag speelden de Dames in Hoorn tegen de Eindhoven Lions en in een spannende wedstrijd verloren ze nipt met 24 – 28. De Heren deden het een stuk minder tegen het jonge team van ’t Gooi 2 waren ze kansloos en verloren met 12 – 58.

Alkmaar                                                                                                             zondag 23 september 2018

 

Alkmaarse Rugby Club kansloos tegen sterk ’t Gooi.

 

In een erg nat Alkmaar werd de wedstrijd tegen de spelers van ’t Gooi uit Naarden begonnen. Op papier had Alkmaar een sterker team dan vorige week, maar de selectie van ’t Gooi is zo breed dat ze een luxe probleem hebben. Er stond dan ook een jong en zeer fit team op het veld tegen Alkmaar. In de eerste helft kon de schade nog beperkt blijven tot 5-24, maar aan het einde van de wedstrijd stond er 12-58 op het scorebord. Verder lezen “Uitslagen afgelopen weekend”

Verlies Heren bij start competitie

Apeldoorn                                                                                                                                       Zondag 16-08-2018

 

Alkmaarse Rugby Club houdt slechts 1 helft stand tegen de Rams.

 

Met een gehavend team (We missen nog een aantal spelers) werd er afgereisd naar Apeldoorn om de competitie te starten tegen de Rams. In de eerste helft kon de schade nog beperkt gehouden worden en ging Alkmaar met een 14-0 achterstand de rust in, maar in de 2e helft drukte de tegenstander keihard door tot een eindstand van 69-7. Verder lezen “Verlies Heren bij start competitie”

Contributie Seizoen ’18/’19

Beste Leden,

 De afgelopen tijd is het bestuur druk bezig geweest met uitzoeken hoe we bepaalde zaken kunnen verbeteren. Contributie innen is iets wat toch wel lastig is en ons veel tijd kost. Om dat op te lossen gaan we vanaf aankomend seizoen samenwerken me ClubCollect. Zij hebben een systeem ontwikkeld dat een aantal dingen automatiseert zoals het versturen van betaalverzoeken. Voor zowel de club als de leden zijn er veel voordelen.

 Wat gaat er veranderen?

ClubCollect is geen incassobureau, maar een ondersteunend middel voor onze club om ervoor te zorgen dat contributie innen makkelijker gaat. Aan het begin van het seizoen ontvangt ieder lid een betaalverzoek via e-mail, sms en/of post. Hierin staat een link waarmee je op jouw persoonlijke betaalpagina komt. Op deze pagina moet je een betaalkeuze maken: hier kan je kiezen tussen betalen in termijnen en om de gehele contributie ineens te betalen. Als je ineens betaalt heb je de keuze tussen een betaling via iDEAL en via automatische incasso. Bij de keuze om in termijnen te betalen gaan de betalingen altijd via automatische incasso en wordt een kleine administratieve bijdrage in rekening gebracht. Voorafgaand aan iedere afschrijving krijg je een aankondiging zodat je altijd netjes op de hoogte bent en ervoor kan zorgen dat er voldoende saldo op je rekening staat. Op uw persoonlijke betaalpagina kunt u ok alle facturen inzien en zo nodig vragen stellen over een bepaalde factuur.

 Er zullen enkele persoonsgegevens zoals je adres, e-mailadres en telefoonnummer worden gedeeld met ClubCollect. Dit is nodig om de geautomatiseerde betaalverzoeken te kunnen versturen. De persoonsgegevens zullen nooit worden verspreid of worden gebruikt voor commerciele doeleinden en zijn alleen zichtbaar voor de Penningmeester. Het delen van de persoonsgegevens zal geheel conform de vereisten zijn onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens (artikel 8 onder Wbp).

Wij zijn erg blij met deze stap in de goede richting. Voor meer informatie kunnen jullie terecht op www.clubcollect.com/members. Als jullie hier vragen over hebben, kunnen jullie de penningmeester altijd even benaderen op zijn e-mailadres Penningmeester@alkmaarserugby.nl. Ook als er tijdens werken met ClubCollect vragen zijn staan zowel de penningmeester als ClubCollect altijd open voor vragen.

 Met vriendelijke () groet,

Het Bestuur

 

 

Man of The Match afgelopen seizoen

Ranking Man of The Match, seizoen 2017-2018:

 

Ranking Speler totaal
1 Wytze Vader 76
2 Jasper Pauw 70
3 Atuli Shanidze 55
4 Shane den Heijer 52
5 Brian Koorn 45
6 Edgar George 32
7 Mickey Verhofstad 32
8 Roy van Rijn 28
9 Chris Koop 28
10 Job Dekker 18
11 Stan Groenenberg 14
12 Michael Vlaar 11
13 David Dekker 9
14 Davey Vrijhoef 8
15 Sven Bloem 8
16 Bernd Verhofstad 7
17 Sylverster Reimers 6
18 Mark Obdam 6
19 Koen Bras 6
20 Joost Tempelaars 6
21 Jeroen Wiebes 5
22 Marschiano Bruns 4
23 Perry Klos 3
24 Jeffrey van Trigt 3
25 Rik ’t Hart 3
26 Martijn Mollema 2
27 Hiele Wilkes 1
28 Pieter van Duijn 1
29 Joris Tuijn 1

 

Junioren overtuigend winnaar in de Plate-Finale

De Junioren hebben gisteren overtuigend de Plate gewonnen in de Finale tegen hun leeftijdsgenoten Bulldogs uit Almere met 62 – 10. De supporters, die in grote getalen waren gekomen, zagen dat Alkmaar van het begin af aan overheersend was. Aan het eind van de tweede helft wisten Bulldogs toch nog tegen te scoren middels 2 tries. Het is een bekroning op een mooi seizoen, waarin de Junioren ongeslagen zijn gebleven. Eerste helft waren ze Kampioen in de Bowl, om vervolgens, in de tweede helft, over te gaan naar de Plate en ook daarin werden ze ongeslagen Kampioen. En in de finale tegen de Kampioen van de andere Plate-Poule, bleef deze status dus ongewijzigd. Van harte gefeliciteerd en dit geeft vertrouwen voor onze toekomst.

Vacature Trainer/Coach Dames

Het damesteam van de Alkmaarse rugby speelt in clusterverband met Schagen en Hoorn in de competitie onder de naam Foeste Moiden. Het team biedt ruimte voor zowel ervaren spelers als nieuwe spelers. Momenteel is er 1 vaste trainer op het team.

Doel:

Behoud in de 2de Klasse Seizoen ‘18/’19; Top 3 is het streven; Seizoen ‘19/’20 gaan voor promotie 1ste Klasse. Groei en behoud van het aantal spelende damesleden Alkmaarse R.U.F.C.

Wij zoeken:

 • Een enthousiaste hulptrainer voor het trainen van het dames team
 • (dinsdag en/of donderdag) ter ondersteuning van de huidige trainer
 • Een trainer die de speelsters weet te motiveren en ontwikkelen.

Wij bieden:

 • Een fijne hoofdtrainer om mee te werken
 • Een enthousiaste groep om mee te werken
 • Reactietermijn: Uiterlijk 1 juni 2018 via joop.stoop@planet.nl

Vacature Trainer(s) Jeugd

Alkmaar kent 7 categorieën bij de jeugd. De categorieën zijn divers van samenstelling (ervaren en onervaren spelers; mogelijkheid tot instroom gedurende het gehele seizoen). Vanaf de categorie < 12 wordt competitie gespeeld. Voor de jongere jeugd wordt gemiddeld twee maal per maand toernooitjes georganiseerd (tbm- dagen). Enige teams komen samen met een ander team uit in de competitie. ARUFC streeft er naar om twee trainers per jeugdcategorie te hebben. Daarom zijn wij op zoek naar hoofdtrainers en hulptrainers (di en donderdag)

Doelen jeugd:

• Behoud van spelers Groei van het ledenaantal In elke categorie een volledig jeugdteam samensmelting van nieuwelingen en ervaren spelers tot 1 team

• Wij zoeken voor de categorieën Cubs en Benjamins een hoofdtrainer die voldoet aan het volgende eisen:

 • Je kunt spelers motiveren
 • Je bent in staat aan te sluiten bij de ontwikkeling van een specifieke leeftijdscategorie
 • Je bent in staat om een jaarplanning op te stellen (Cubs);
 • waar nodig pas je deze aan
 • Je bereidt de trainingen voor zodat de hulptrainer zelfstandig een deel van de training kan overnemen
 • In de gelegenheid is om op wedstrijddagen te coachen.
 • Je coaching stijl is positief coachend
 • Je hebt rugbyervaring
 • Je bent in staat om goed te communiceren met de ouder- en spelersgroep

•  Wij zoeken voor de categorieën Cubs en Benjamins een hulptrainer. In deze rol ondersteun je de hoofdtrainer.

Samen met de hoofdtrainer verzorg je de trainingen

Je voert een deel van de training zelfstandig uit

Je signaleert opvallendheden tijdens een training en speelt daar vanuit je rol als hulptrainer op in

Je hebt ervaring in het werken met groepen, of wilt hier ervaring in opdoen

Je hebt ervaring in het geven van training, of wilt hier ervaring in opdoen

Je bent in staat om goed te communiceren met de ouder- en spelersgroep

Je coaching stijl is positief coachend

In afstemming met de hoofdtrainer heb je op wedstrijddagen een coachende of ondersteunende rol

 

Wij bieden:

 •  Enthousiaste en dynamische groepen om mee te werken Veel vrijheid binnen het bestaande technische beleid Deskundigheidsontwikkeling middels trainersavonden
 • Ook als je structureel 1 trainingsavond beschikbaar bent nodigen we je uit om te reageren
 • Reactietermijn: Uiterlijk 1 juni 2018 via joop.stoop@planet.nl

Vacature Trainer/Coach Heren

Alkmaar heeft twee heren senioren teams en zal in het seizoen 2018/ 2019 met 1 team in de competitie uitkomen. Het doel is om in het seizoen 2019/2020 weer met twee teams in de competitie te staan. Samenstelling team: nieuwelingen en spelers met jaren ervaring die minder intensief willen spelen.

Doel: samensmelting van nieuwelingen en ervaren spelers tot 1 team terugkeer van een tweede team in de competitie in het seizoen 2019/ 2020

Wij zoeken:

 •  Een enthousiaste trainer voor het trainen van het 2e Heren team
 • (dinsdag en donderdag)
 • Een trainer die spelers weet te motiveren en te prikkelen
 • Een trainer die het team ondersteunt en coacht tijdens de wedstrijden (zondag)
 • Een trainer die meedenkt met het totale technische beleid van de club

Wij bieden:

Een enthousiaste groep om mee te werken Veel vrijheid binnen het bestaande technische beleid Vergoeding in overleg.

Ook als je structureel 1 trainingsavond beschikbaar bent nodigen we je uit om te reageren

Reactietermijn: Uiterlijk 1 juni 2018 via joop.stoop@planet.nl

Heren verliezen laatste competitiewedstrijd

Hilversum                                                                                                                         zondag 6 mei 2018

 

Alkmaarse Rugby Club kan voorsprong niet vast houden tegen Hilversum.

Na een snelle en onverwachte voorsprong van de Alkmaarse Rugby Club kreeg Hilversum snel vat op de zaak en won uiteindelijk met 83-17 na een ruststand van 40-12. Verder lezen “Heren verliezen laatste competitiewedstrijd”

Uitslagen afgelopen weekend

Veel teams hebben de competitie al afgewerkt. Cubs, Junioren 1, Colts en De Foeste Moiden zijn klaar. Junioren 2 speelden hun laatste wedstrijd, zaterdag in Utrecht. Ze verloren met 80 – 17 van U.R.C. 2. Zondag speelden Heren 2 hun laatste wedstrijd in Amsterdam. Ze waren kansloos tegen A.A.C. 2; ze verloren met 105 – 0. Heren 1 deed goede zaken thuis; ze wonnen nipt in de laatste minuut van The Pink Panthers met 22 – 21. Daardoor ziet het behoud in de 2de Klasse er wat rooskleurig uit. Volgende week de laatste wedstrijd voor hun in Hilversum tegen R.C.H. 2. Veel succes mannen; ze kunnen wel wat support gebruiken.

Alkmaar                                                                                                             zondag 29 april 2018

 

Alkmaarse Rugby Club in slotminuten langs De Pink Panthers.

 

In een enerverende en uiterst spannende wedstrijd tegen de Pink Panthers uit Driebergen gaven de Rugbyers van Alkmaar langzaamaan een ruime voorsprong uit handen maar in de slotminuten werd toch de winst binnen gehaald en Alkmaar won met 22-21 na een ruststand van 17-7. Verder lezen “Uitslagen afgelopen weekend”