Uitslagen afgelopen weekend:

Benjamins & Mini’s onbekend.

Castricumse R.C. – Cubs     40 – 12

R.C. Bulldogs – Junioren        7 – 38

R.C.C. Bekaro – Colts           62 – 14

Foeste Moiden – Gr. Tryn   122 –   5

Alkmaar 2 – Hlm. Hawks       80 – 12

Alkmaar 1 – R.C. The Pigs    73 –   0

 

 

Alkmaar                                                                                                                            Zondag 25-09-2016

 

Overtuigende zege Alkmaarse Rugby Club Op The Pigs uit Arnhem.

 

De wedstrijd begon een half uur te laat doordat de Wijkertunnel door een ongeval was afgesloten en de tegenstander via de sluizen van IJmuiden naar Alkmaar moest zien te komen. En als je dan door een vrachtschip wordt ingehaald weet je dat je te laat komt.

Na de verlate start won Alkmaar uiteindelijk zeer overtuigend met 73-0 na een ruststand van 26-0. De eerste 10 minuten waren enigszins aarzelend, maar toen kreeg Alkmaar een 5 yards scrum te nemen die door Alkmaar werd gewonnen. Scrum-half Barney Earl pikte de bal uit de scrum en met zijn spint naar de hoek van het veld wist hij met zijn try de eerste punten op het scorebord te brengen. De uiterst moeilijke conversie van David Dekker ging ook nog tussen de palen waarna Alkmaar met 7-0 aan de leiding ging. Even later was het weer raak. Nu was het full-back Kenny Kolk die als extra man meeging in een aanval van de driekwart lijn. Met deze man over wist hij door te breken en met zijn geconverteerde try liet hij 14-0 aantekenen.

De aanvallen stokten een tijdje maar Barney Earl pikte de draad weer op en met zijn lange sprint langs de zijlijn wist hij de goal-lijn te halen en een try te scoren. David Dekker was weer goed voor de conversie. Shane den Heier wist het bonuspunt binnen te halen toen hij een break van aanvoerder Marsciano Bruns succesvol met een ongeconverteerde try afrondde en de ruststand bepaalde op 26-0.

In de tweede helft ging het erg hard. Met 2 try’s van “Man off the Match” Wytze Vader werd de score al naar 40-0 getild. Alkmaar bleef goed doorgaan en via try’s van Roy van Rijn en opnieuw Barney Earl gin het al naar 54-0 waarna Cristian Koop de 60 punten grens verbrak. Hij liep hierbij een lichte blessure op en trainer King Bala zei hem even rustig aan te doen zo dat hij snel gewisseld zou worden. Hij scoorde dus nog even rustig een try waarna uiteindelijk Barney Earl de eindstand bepaalde op 73-0.

Met deze grote score staat Alkmaar weer op de eerste plaats in de competitie.

 

Arie van Ringelesteyn

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *