Nipt verlies van Koploper

Alkmaar                                                                                                                            zondag 1 november 2015

Alkmaarse Rugby Club verliest nipt van koploper Haarlem.

In een uiterst spannende, enerverende en van beide kanten rommelige wedstrijd won koploper Haarlem uiteindelijk met 13-20 na een ruststand van 10-10.

Beide teams waren op volle oorlog sterkte in Alkmaar aanwezig en het vele publiek, van beide kanten, maakten zich op voor een spannende pot Rugby en dat kregen ze dan ook. Beide teams hielden elkaar in eerste instantie volledig in evenwicht en de strijd werd voornamelijk op het middenveld uitgevochten. Pas halverwege de eerste helft werd de score geopend. Alkmaar kreeg een scrum te nemen niet al te ver van de goal-lijn van Haarlem. Alkmaar won deze scrum en de bal werd door de Alkmaarse nummer 8, Nanko Molenaar, uit de scrum geplukt waarna hij met een schitterende schijnbeweging de volledige verdediging van Haarlem op het verkeerde been zette waarna hij een vrij veld voor zich had naar de goal-lijn en de eerste try van de wedstrijd scoorde. Na de conversie van “Man off the Match” Kristian Boogert ging Alkmaar met 7-0 aan de leiding. Vlak hierna wist hij ook nog een strafschop binnen te schieten nadat een Haarlem speler met zijn handjes in de ruck de bal probeerde te stelen.

Maar Haarlem kwam terug. Een line out vlak voor de goal-lijn van Alkmaar werd gewonnen door Haarlem waarna Good-Old Stefaan Eskes over de blinde kant een try in de hoek van het veld scoorde. De moeilijke conversie ging maar net naast, maar de achterstand was terug gebracht naar 10-5. In de slotminuten van de eerste helft had Haarlem het veldoverwicht en in de laatste minuut wisten de voorwaartsen door te drukken en met een driving maul drukte uiteindelijk Pepijn van Dijk de try. Ook deze conversie ging mis waarna de ruststand van 10-10 was bereikt.

Ook de tweede helft ging aanvankelijk gelijk op, maar weer wist Alkmaar op voorsprong te komen toen Kristian Boogert opnieuw een strafschop wist te verzilveren en Alkmaar met 13-10 aan de leiding ging.

Pas in het laatste kwart nam Haarlem de overhand. Na een serie goede aanvallen van Haarlem en uitstekend verdedigen van Alkmaar vond uiteindelijk Brenton Acreman een gaatje in de verdediging en scoorde met zijn geconverteerde try 13-17. Toen zij vlak hierna ook nog een strafschop wisten te verzilveren en 13-20 lieten aantekenen was het over en uit voor Alkmaar. In de slotfase werd nog alles op alles gezet om nog terug te komen, maar helaas waren alle inspanningen voor niets.