Na de goede 2e helft vorige week, nu een stuk mindere in het verre Groningen.

Groningen                                                                                                        Zondag 25-10-2015

Alkmaarse Rugby Club komt in tweede helft tekort tegen Groningen.

In een uiterst spannende wedstrijd tegen één van de koplopers in de competitie kon Alkmaar het tot halverwege de tweede helft volhouden maar toen was het over en uit voor Alkmaar en verloor uiteindelijk met 34-14 na een ruststand van 15-7.

Alkmaar keek al snel tegen een achterstand aan nadat de uitstekend leidende scheidsrechter Mattijs van den Hoedt (In zijn jeugd begonnen bij Alkmaar) een strafschop toekende aan de thuisploeg na off-side van Alkmaar. Dit cadeautje werd dankbaar verzilverd en Alkmaar keek tegen een 3-0 achterstand aan. Vervolgens hielden beide teams elkaar aardig in evenwicht, maar Alkmaar had een licht veldoverwicht en de strijd werd voornamelijk op de helft van Groningen uitgevochten. Maar de eerste echt serieuze aanval van de thuisploeg leverde meteen resultaat op. De full-back Jeroen Brouwer was goed meegekomen met een driekwart-lijnaanval en uit deze man-over situatie wist hij een geconverteerde try in de hoek van het veld te scoren.

Even later was het weer raak toen Niels Heegstra met behulp van zijn voorwaartsen een try tussen de palen scoorde. De makkelijke conversie ging naast de palen maar Alkmaar keek inmiddels al tegen een 15-0 achterstand aan.

Maar de laatste actie van de 1e helft was voor Alkmaar. Aanvoerder en “Man off the match” Kristian Boogert maakte een interceptie, brak door en scoorde een try tussen de palen. Hij nam zelf de conversie en bepaalde hiermee de ruststand op 15-7.

Vlak na de rust sloeg Alkmaar opnieuw toe toen Roy van Rijn een goede aanval van de driekwarten met een try in de hoek van het veld scoorde. De uiterst moeilijke conversie werd toch verzilverd door Kristian Boogert waarna de achterstand was terug gebracht tot één punt, 15-14.

Maar Alkmaar raakte steeds vermoeider en dat gaf uiteindelijk de doorslag. Alkmaar had te weinig wisselspelers en Groningen bracht wat vers bloed in het veld. Marten Venema vond als eerste een gaatje in de verdediging en met zijn try wist hij de Groningse voorsprong uit te breiden naar 20-14.

Met deze stand waren er nog perspectieven voor Alkmaar, maar in het laatste kwartier zakte Alkmaar door het ijs en 2 try’s van opnieuw Jeroen Brouwer en Jinko Rots bepaalden de eindstand op 34-14.