Prima afsluitingsweekend v/d competitie

Laatste competitieweekend met finales en laatste wedstrijden. Zaterdag speelden de Colts de Finale van de Bowl tegen R.C. Gouda. In een spannende en zeer aantrekkelijke wedstrijden wonnen ze uiteindelijk met 50 – 36, na twee keer te zijn terug gekomen uit achterstand en halverwege de 2de helft stonden beide teams op gelijke stand; spanning tot de laatste minuten, zoals een finale hoort te zijn. Gefeliciteerd mannen, jullie hebben en prachtig seizoen bekroond!!! De Foeste Moiden speelden hun laatste wedstrijd uit in Capelle a/d IJssel tegen het Cl. Sparta/Hookers en wonnen met 19 – 26, waardoor de 2de plaats in de poule een feit was. De Heren speelden hun laatste wedstrijd in Almelo tegen The Big Bulls en die wisten een stand van 26 – 7 met half-time, in de 2de helft om te buigen naar een 33 – 40 winst!!! Al met al, een heel erg mooi afsluitingsweekend van het seizoen.

Alkmaar                                                                                                             Zaterdag 11 Mei 2019

Alkmaarse Colts overall kampioen van Nederland in Bowl competitie.

De Alkmaarse Colts(De oudste jeugd leeftijdsgroep) zijn afgelopen zaterdag in een zinderende finale kampioen van Nederland geworden tegen de Colts van Gouda. Gouda was kampioen van de zuidelijke competitie geworden en Alkmaar was ongeslagen kampioen van de Noordelijk competitie. Dus werd een finale gespeeld wie overall kampioen van Nederland zou worden. En de finale werd ook nog gespeeld in Alkmaar zodat er een grote schare aan toeschouwers aanwezig waren om de Alkmaarse Colts aan te moedigen en iedereen hoopte op een mooie wedstrijd. En dat werd het. Voor mij persoonlijk was dit de mooiste Rugby wedstrijd die ik in jaren heb gezien. Tekenend voor deze wedstrijd is dat scheidsrechter Michael de Vries uit Purmerend regelmatig meer als 5 minuten Niet op zijn fluit hoefde te blazen. Of je hebt een suffe scheidsrechter, of je hebt(zoals hier) twee teams tegenover elkaar staan die super getraind zijn, topfit zijn en géén fouten maken zodat het spel gewoon door kan gaan. Ook tekenend was dat de fotograaf van de Alkmaarse Courant Martin de Haan naar de Robonsbosweg was gekomen om effe de Kampioensfoto te maken maar al snel in de gaten had dat er “One hell of a match” aan de gang was en besloot ook maar wat actiefoto’s te maken.

Aanvankelijk hielden beide teams elkaar in evenwicht, maar ineens viel er een gaatje in de hechte verdediging van Alkmaar en Gouda wist door te breken en met een geconverteerde try op een 0-7 voorsprong te komen. Maar Alkmaar was nu wakker geschrokken en aanvoerder Dennis Paauw nam zijn team bij de hand, brak door en wist een try in de hoek van het veld te scoren. De moeilijke conversie van Jobbe Wijs ging helaas naast de palen maar de achterstand was teruggebracht naar 5-7. De Alkmaarse Colts hadden nu het licht gezien en even later wist Felix Peelen door te breken en een ongeconverteerde try in de hoek van het veld te scoren waarmee Alkmaar voor het eerst op voorsprong kwam. Alkmaar zat nu in een fijne flow en topscorer Maël Kramer wist met 2 try’s op rij de voorsprong uit te breiden naar 24-7.

Een comfortabele voorsprong zou je zeggen, maar Gouda was niet voor niets kampioen van Zuid geworden en toonde een enorme veerkracht en wist ook 2 keer op rij te scoren en wist de ruststand te bepalen op 24-7.

Na de rust ging Gouda gewoon weer verder en wist opnieuw te scoren en ging met 24-26 aan de leiding. Maar ook Alkmaar was niet voor niets ongeslagen kampioen geworden en opnieuw wist Maël Kramer door te breken en wist Alkmaar voor de tweede keer op voorsprong te brengen. Met de conversie van Felix Peelen ging Alkmaar met 31-26 aan de leiding. Maar Gouda kwam opnieuw terug en wist met een ongeconverteerde try de stand gelijk te trekken naar 31-31.

Beide teams maakten zich nu op voor een zinderende finale van deze finale. Maar nu gaf de betere conditie van de Alkmaarse Colts de doorslag. Eerst kickte Danny Duinmeijer de bal slim naar voren, ving hem zelf en brak door. Felix Peelen nam de volgende try voor zijn rekening waarna Maël Kramer met zijn 4e try van de wedstrijd de voorsprong had uitgebreid naar 50-31.

Gouda kon nog 1 keer wat terug doen en bepaalde de eindstand op 50-36 waarna na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter Alkmaar officieel Bowl Kampioen van Nederland was.

Almelo                                                                                                               zondag 12 mei 2019

Beste wedstrijd van het seizoen voor Alkmaarse Rugby Club.

In de beste wedstrijd van dit dramatische seizoen wist de Alkmaarse Rugby Club een 26-7 achterstand bij de rust in de allerlaatste seconde van de wedstrijd om te zetten in een 33-40 winst. (Waar hebben we dat meer gezien deze week). Alkmaar was met een volle bak en veel supporters zondag met een touringcar afgereisd naar Almelo, waar we eerst de wedstrijd van hun 2e team hadden aanschouwd en zagen dat het eerste team tekort spelers hadden wat later aangevuld werd met spelers van hun 2e team.

In het begin van de wedstrijd werd Alkmaar overlopen en al snel wist Peter Maas uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval een try in de hoek van het veld te scoren. De conversie ging naast de palen en Alkmaar keek tegen een 5-0 achterstand aan. Vlak hierna was het weer raak. Nu was het Roy Feenstra die door wist te breken langs de zijlijn en met zijn geconverteerde try 12-0 liet aantekenen. Vervolgens wist Daan Nijkamp door de Alkmaarse defensie te breken en toen opnieuw Peter Maas een try drukte en het bonuspunt binnen harkte wist Alkmaar dat het niet meer van de laatste plaats zou afkomen, maar bij een 26-0 achterstand voor Alkmaar was de brandstof op voor de thuisploeg en Alkmaar kwam steeds beter in het spel en Alkmaar kwam in een bijzondere positieve flow. Na een serie goede aanvallen wist “Super Wing “ Ron Karels door te breken en een door Pieter van Duijn geconverteerde bepaalde de ruststand op 26-7.

In de 2e helft bleef Alkmaar aanvallen en al snel wist Sven Bloem langs de zijlijn door te breken en scoorde een ongeconverteerde try in de hoek van het veld. De volgende try was voor rekening van Michael Vlaar die een try scoorde in de hoek van het veld. Hij was hierbij echter onreglementair door de tegenstander te hoog getackeld waarna de zeer goed leidende scheidsrechter Michiel van Koeverden de try omzette in een straftry. De achterstand was inmiddels terug gebracht tot 26-19 en Alkmaar rook bloed.

Maar er kwam een klein kinkje in de kabel toen Glen Minhuis door het midden wist door te breken en met zijn geconverteerde try 33-19 liet aantekenen. Maar Alkmaar liet zich niet op zijn kop zitten en bleef dapper doorvechten tot uiteindelijk Joost Siebeling met zijn door Pieter van Duijn geconverteerde try de achterstand wist terug te brengen op 33-26. Het werd wel heel spannend toen Atuli Shanidze de stand vlak voor tijd wist gelijk te trekken naar 33-33. De wedstrijd zat al in de 4e minuut van de extra tijd toen de scheidsrechter aangaf dat dit het laatste spel zou zijn. Alkmaar zette alles op alles en het lukte ook nog. Michel Schuit wist door te breken en bracht de winst naar Alkmaar. De conversie van Pieter van Duijn was nog een bonus maar bepaalde hiermee de eindstand op 33-40.