Uitslagen week 12

Zaterdag 23 maart speelden de Turven bij de Houtsche hun wedstrijdjes. De Benjamins bij RFC Haarlem en de Minis speelden thuis. De Junioren bij hun clusterpartner in Hoorn tegen CL. S.N.S. en verloren met 0-59. Zondag 24 maart reisden De Foeste Moidjes voor de 2e keer dit seizoen af naar Middelburg voor de match tegen Oemoemenoe en wederom niet onverdienstelijk, ze wonnen met 31-67. Alkmaar 2 speelden bij clusterpartner Haarlem tegen Hilversum 2 en wonnen met 17-5. Alkmaar 1 speelden thuis tegen streekgenoot Rush uit Schagen en behielden hun ongeslagen status van dit seizoen; ze wonnen met 64-5

Alkmaar                                                                                                                                            Zondag 24-03-2024

Alkmaarse Rugby Club ook maatje te groot voor Schagen.

Ook voor de Rugby Club Rush uit Schagen was Alkmaar een maatje te groot dit jaar en na een 17-5 ruststand ging Alkmaar in de 2e helft weer helemaal los en won uiteindelijk met 64-5.

Het duurde bijna 20 minuten voordat de eerste score op het scorebord stond (Een unicum dit seizoen). Een door de uitstekend fluitende scheidsrechter Pablo Rouwet toegekende strafschop werd snel genomen door fly-half Francesco Paolo Ricci die met een mooie schijnbeweging doorbrak en Roy van Rijn aanspeelde die door de verdediging heen brak en een try scoorde. Bram Karels tekende voor de conversie maar de bal viel net te kort zodat halverwege de eerste helft Alkmaar met 5-0 aan de leiding ging. Alkmaar wist nu hoe het moest spelen en vervolgens wist Bram Karels door te breken en center Aiden Hartley aan te spelen die de aanval met een try afrondde. Ook deze conversie werd gemist door Bram Karels. Tegen het einde van de eerste helft wist Tijn Karels uit te breken en kon Roy van Rijn aanspelen die de aanval met een try afrondde. De conversie van Bram Karels ging dit keer wel tussen de palen wat een 17-0 tussenstand opleverde.

Maar ook Rush was niet kansloos en toen zij een 5 yards scrum mochten nemen vlak voor de goal-lijn van Alkmaar gaven zij alles waarna Dennis Verbruggen de bal oppakte en met zijn try de ruststand bepaalde op 17-5.

In de tweede helft had Alkmaar ook nog de wind mee en toen Schagen ook nog een foutje maakte, maakte winger Mark Dekker daar handig gebruik van en was er vandoor. Francesco Ricci tekende voor de conversie waarna Alkmaar al snel in de tweede helft op een 24-5 voorsprong stond. Daarna was het dweilen met de kraan open voor Schagen en na try’s van Mark Dekker, 2 keer Bram Karels zat Alkmaar halverwege de tweede helft al op een 45-5 voorsprong.

Alkmaar zette nog even een eindsprint in en na een lange sprint wist Maël Kramer nog een geconverteerde try te scoren. Na nog eens 2 try’s van Tijn Karels werd de eindstand van 64-5 bereikt.

Zondag 14 april na de laatste thuiswedstrijd volgt er nog een klein kampioensfeestje.

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.