Uitslagen afgelopen weekend

Zaterdag 13 april speelden de Turfjes thuis, de Benji’s in Castricum en de Mini’s in Haarlem hun wedstrijdjes. De Cubs speelden uit tegen het cluster Haarlem 3/West Friesland en verloren nipt met 32-26. De Junioren speelden thuis tegen Utrecht 3 en verloren kansloos met 0-49.

Zondag 14 april ging het een stuk beter wat de resultaten betrof. De Foeste Moiden speelden bij clusterpartner West Friesland in Hoorn tegen The Lady Bears en wonnen met 49-10. Heren 2 speelden thuis bij clusterpartner Haarlem tegen Amstelveen 3 en wonnen met 29-17. Heren 1 speelden thuis in Alkmaar tegen Amstelveen 2 en deden wat ze het hele seizoen al doen, overtuigend winnen met 93-6.

Alkmaar                                                                                                                            zondag 14 april 2024

Alkmaarse Rugby Club blijft oppermachtig.

Met nog 1 wedstrijd te gaan blijft de Alkmaarse Rugby Club oppermachtig en won overtuigend met 93-6 na een ruststand van 34-3. Al na een paar minuten was het raak. Amstelveen schoot de bal ver naar voren, maar toen de bal neerkwam stuiterde de bal weer ver terug recht voor de voeten van Bram Karels die de bal over de goal-lijn schoot waar hij op volle snelheid achteraan ging. Hij was eerder bij de bal als de full-back van Amstelveen en scoorde een ongeconverteerde try. Al snel kon Amstelveen wat terug doen toen de uitstekend leidende scheidsrechter Joop Zandvliet hen een strafschop toekende die feilloos tussen de palen werd geschoten waarmee zij de achterstand terug brachten op 5-3.

Maar de volgende try  liet niet lang op zich wachten. Full-back Aiden Hartley wist een break te forceren waarna center Sean van Velze de aanval voortzette waarna winger Joey Zwaan de aanval met een try afrondde. Ook deze conversie werd door Louis du Plessis gemist. Na de spelhervatting van Amstelveen ving Tijn Karels de bal en met een lange sprint dwars dor de verdediging haalde hij de goal-lijn en scoorde een try. Nu was de conversie wel raak en Alkmaar ging met 17-3 aan de leiding. Ook Alkmaar verzilverde in de tussentijd nog een strafschop waarna winger Mark Dekker er weer eens met een lange sprint vandoor ging. Tegen de rust deed Sean van Velze het nog een keer over en bepaalde de ruststand op 34-3. Maar op slag van rust kwam Amstelveen sterk opzetten waarna Alkmaar een paar maal aan de noodrem trok. Scheidsrechter Joop Zandvliet was onverbiddelijk en deelde vlak na elkaar 3 gele kaarten uit aan Alkmaar spelers. Maar met 3 spelers minder was Alkmaar nog te sterk voor Amstelveen waarna Felix Peelen na een break van Mark Dekker de aanval met een try afrondde. Hierna kon Amstelveen weer wat terug doen toen zij een strafschop wisten te verzilveren.

Hierna was het éénrichting verkeer voor Alkmaar. Amstelveen zat er volledig doorheen. Met snel achter elkaar try’s van Sean van Velze, Joey Zwaan (2x), Tijn Karels, Maël Kramer, Sven van Winsum en Mark Dekker (2x) werd de eindstand van 93-6 bereikt waarna er nog een fijn feestje werd gevierd.

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.