UItslagen afgelopen weekend en de 1e Kampioen

Zaterdag de 16e speelden de Turfjes in Haarlem en de Benji’s in Amsterdam hun wedstrijdjes. De Mini’s speelden de Troostfinale van het L.M.F. bij de Houtsche en deden dit niet onverdienstelijk; een nipt verlies van DIOK en overwinningen op The Bassets en Te Werve. Heel leerzaam om nu eens te spelen tegen teams uit een ander district. Cubs speelden uit bij ’t Gooi en wonnen met 0-45. Junioren kregen zaterdag niet genoeg spelers op de been om naar Den Haag af te reizen en hebben om uitstel gevraagd bij de Bond.

Zondag de 17e speelden De Foeste Moidjes bij Obelix in Nijmegen en verloren met 36-17, waardoor ze stuivertje wisselden aan de top van de poule. De Moidjes staan nu 2e en Obelix 1e; senant detail, op 7 april treffen ze elkaar weer. Het Cluster Heren 2 speelden in Haarlem tegen Dronten/Bulldogs en verloren met 29-50. Heren 1 zetten de kroon op het seizoen door Den Helder dik in te maken en daardoor al vroeg Kampioen zijn van de 3e Klasse Noord-West. Dus promotie en volgend seizoen uitkomend in de 2e Klasse

Alkmaar                                                                                                                                            Zondag 17-03-2024

Alkmaar kampioen geworden tegen Den Helder.

Alkmaar is zondag met nog 3 wedstrijden te gaan met overtuigende cijfers kampioen geworden en is volgend seizoen gepromoveerd naar de 2e klasse Noord. Met 17 wedstrijdpunten voorsprong op de nummer 2 is Alkmaar niet meer in te halen. De Rugby Club Den Helder werd met maar liefst 97-7 van het veld geveegd na een ruststand van 55-0.

Bij de eerste de beste aanval was het meteen al raak. Na de kick-off kreeg al snel Maël Kramer de bal in handen, zag een gaatje langs de zijlijn en was weg. Na de conversie van Louis du Plessis stond het na 2 minuten al 7-0 (De dochters van Louis hadden een paar mooie spandoeken gemaakt om het team en hun vader aan te moedigen). Vlak hierna kende de goed leidende scheidsrechter Bernd Verhofstad Alkmaar een strafschop toe die door Louis du Plessis tussen de palen werd geschoten. Na de kick-off van Den Helder ging nu center Bram Karels er vandoor en scoorde een geconverteerde try. Zo stond het al na 6 minuten al 17-0. Maar nu stokte het scoren van Alkmaar een tijdje. Den Helder kreeg zijn verdediging een tijdje op orde en het duurde een kwartier voordat Alkmaar weer door ging met scoren. Opnieuw was het Bram Karels die wist door te breken. Marchelle Johnson was ook mee in de aanval dus nam hij de conversie maar. Full-back Aiden Hartley was de volgende die wist door te breken en scoorde een ongeconverteerde try, wat hij een paar minuten later herhaalde. Den Helder nam vervolgens de kick-off voor de spelhervatting die door scrum-half Francesco Paolo Ricci werd gevangen om vervolgens al slalommend dwars door de verdediging heen te breken en een geconverteerde try scoorde. “Man off the Match” Jesse Hoffman lukte het vervolgens ook om door te breken. Hij had wel niet de snelheid van de wingers maar hij haalde het net. Center Sean van Velze bepaalde de ruststand met zijn geconverteerde try op 55-0.

In de tweede helft ging Alkmaar weer vrolijk verder met scoren. Louis du Plessis wist door te breken en speelde 2e rijer Thijs Leerlooijer aan die de aanval met een try afrondde. Felix Peelen tekende voor de conversie. Na een serie goede aanvallen maakte Dennis Pauw de break waarna Joey Zwaan de aanval met een geconverteerde try afsloot. Het werd een beetje eentonig, maar na try’s van Aiden Hartley, Felix Peelen en Louis du Plessis kon Den Helder eindelijk de 0 van het scorebord halen.

Na een serie goede aanvallen werd Alkmaar zowaar onder druk gezet en uiteindelijk wist  Niels Rabaljee een geconverteerde try te scoren waarmee hij de achterstand terug bracht naar 90-7. Maar Alkmaar kwam weer opzetten en Mark Dekker nam de volgende try voor zijn rekening. Na de conversie van Felix Peelen stond er 97-7 op het scorebord. Met nog een paar minuten te spelen wilde Alkmaar zo nerveus de honderd halen dat ze door slordigheden die kans verprutsten.

Na het laatste fluitsignaal barste het feest los. Met rookpotten en confettibommen werd het een klerezooi en vervolgens werden de Cava flessen open getrokken en ging het feest later in en buiten het clubhuis verder.

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *