Uitslagen laatste competitieweekend

Zaterdag 20 april speelden de Turfjes in Purmerend, de Benji’s in Amstelveen en de Mini’s werden jammer genoeg afgelast (onbespeelbaar veld in A’dam door de vele neerslag). De Cubs speelden thuis tegen het cluster WAZA en die lieten zien waarom ze bovenaan staan; ze verloren met 17-52. Junioren speelden bij A.A.C. op De Eendracht, omdat het veld bij R.C. Amsterdam dus was afgekeurd en ze gingen kansloos ten onder met 45-0. Colts speelden kruisfinale in Driebergen tegen cluster S.B.N. Pink en wonnen nipt met 31-33. Een goede afsluiter dus.

Zondag 21 april speelden De Foeste Moiden hun laatste wedstrijd in en tegen Rotterdam en verloren met 36-17. Het Cluster van de Heren 2 speelden in Utrecht tegen U.R.C. 3 en verloren ruim met 83-5. Heren 1 speelden in Amsterdam tegen de Nr. 2 uit de competitie A.A.C. 2 en na een spannende 1e helft deden ze waar ze het hele seizoen al patent op hebben, winnen met 3-38 en de ongeslagen status van dit seizoen was een feit.

Amsterdam                                                                                                                                     Zondag 21-04-2024

Alkmaarse Rugby Club behoud ongeslagen status na laatste competitiewedstrijd.

In Amsterdam moest Alkmaar aantreden tegen de nummer 2 in de competitie AAC. De wedstrijd begon wat later doordat de aangewezen scheidsrechter ontbrak en er een reserve scheidsrechter moest worden opgetrommeld. Vooral de eerste helft was uitermate spannend. Alkmaar werd zwaar onder druk gezet door de thuisploeg, maar wist het slot op de deur te houden en kon zelfs een paar keer uitbreken. Pas halverwege de eerste helft kreeg Alkmaar de eerste kans om te scoren toen scheidsrechter Erik Gnade Alkmaar een strafschop toekende. Louis du Plessis nam het schot op de palen, maar op het moment dat zijn schoen de bal raakte viel deze van de tee waardoor het schot hopeloos mis ging. Ook AAC kreeg even later een strafschop te nemen en deze kicker mistte niet zodat Alkmaar tegen een 3-0 achterstand aankeek.

Pas aan het eind van de eerste helft kon Alkmaar een mooie serie aanvallen opzetten en AAC werd zwaar terug gedrongen. Pas op het allerlaatste moment wist Jesse Hofman een klein gaatje te vinden in de verdediging van AAC, dook er doorheen en scoorde een try in de hoek. De moeilijke conversie werd door Louis du Plessis helaas gemist waardoor de ruststand beperkt bleef tot 3-5.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. Binnen 5 minuten wist winger Joey Zwaan langs de zijlijn door te breken na een formidabele sprint wist hij een try tussen de palen te scoren. De makkelijke conversie was een prooi voor Louis du Plessis waardoor de voorsprong was uitgebreid naar 3-12. Even later herhaalde hij dit kunststukje toen scrum-half Francesco Paolo Ricci met een heel slim kickje de verdediging van AAC verschalkte en zo Joey Zwaan in staat stelde om een geconverteerde try te scoren.

De volgende try liet niet al te lang op zich wachten. Eerst kwam Boy de Groot met zijn 2,05 meter centimeters te kort waarna Dennis Pauw de bal oppakte en met behulp van Joey Zwaan zich over de goal-lijn vocht en met zijn ongeconverteerde try 3-24 liet aantekenen. De aanvallen stokten even maar toen kwam Alkmaar weer op stoom en met behulp van de voorwaartsen wist prop Sven van Winsum in zijn allerlaatste wedstrijd nog een geconverteerde try te scoren. In de slotfase van de wedstrijd was full-back Maël Kramer goed meegegaan in een driekwartlijn aanval waarna hij met zijn geconverteerde try de eindstand bepaalde op 3-38.

Voor volgend jaar is de Alkmaarse Rugby Club gepromoveerd naar de 2e klasse Noord en krijgt dan waarschijnlijk wat meer tegenstand.

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.