Uitslagen afgelopen weekend

Zaterdag 9 maart speelden de Turfjes thuis en deden dat heel verdienstelijk; 2 x gelijk en 1 x winst. De Benji’s speelden bij R.C. Amsterdam en de Mini’s bij A.A.C. Resultaten onbekend. De Cubs speelden thuis tegen de Haagsche 4 en in een bloedstollende wedstrijd trokken ze uiteindelijk aan het langste eind en wonnen met 31-27 (zie verslag op Feestboek). Junioren speelden bij Haarlem en verloren met 55-5. Colts speelden hun uitwedstrijd in en tegen Zwolle en verloren met 43-8.

Zondag 10 maart speelden het Cluster Heren 2 bij The Smugglers in Velserbroek en verloren met 68-5. De Foeste Moidjes speelden thuis tegen The Purple Lions en wonnen met 36-12. Heren 1 was weer zeer overtuigend, dit keer werd West Friesland met 57-0 aan de zegekar gebonden.

Alkmaar                                                                                                                            Zondag 10-03-2024

Alkmaarse Rugby Club dicht bij kampioenschap na zege op Rugby Club West Friesland.

In de eerste helft van de wedstrijd tegen West Friesland gaf de tegenstander nog felle tegenstand en had Alkmaar moeite om de tegenstander onder controle te krijgen maar na een 21-0 ruststand kreeg de betere conditie van Alkmaar de overhand en werd het uiteindelijk 57-0.

Aanvankelijk hielden beide teams elkaar aardig in evenwicht, totdat center Bram Karels de bal bij een West Friese aanval wist af te pakken en er als een speer vandoor ging en na een lange sprint wist hij de goal-lijn te halen en een try te scoren. Ook de conversie van Felix Peelen ging tussen de palen zodat Alkmaar al snel op een 7-0 voorsprong stond. Bijna halverwege de eerste helft won Alkmaar een scrum op ongeveer 20 meter van de goal-lijn waarna scrum-half Travis van Velze de bal pakte en met een prachtige slalom door de verdediging een try in de hoek van het veld scoorde. Ook de uiterst moeilijke conversie werd door Felix Peelen tussen de palen geschoten. Later in de eerste helft wist winger Maël Kramer langs de zijlijn door te breken en met zijn try de ruststand te bepalen op 21-0.

In de tweede helft ging Alkmaar weer voortvarend van start. Louis du Plessis wist in een driekwartlijn aanval de bal door te spelen naar Maël Kramer die de aanval met een geconverteerde try afrondde. Halverwege de tweede helft maakte reservespeler Marchelle Johnson een goede doorbraak en ook hij scoorde een geconverteerde try. En nu ging het snel. Louis du Plessis leek door te breken, leek vast te lopen en kickte de bal naar voren om vervolgens zelf de bal weer te vangen en scoorde een try. Hierna mistte Felix Peelen voor het eerst een conversie. De voorsprong was inmiddels al opgelopen naar 40-0.

Invaller Francesco Paolo Ricci was ingevallen op de scrum-half en toen de goed leidend scheidsrechter Bernd Verhofstad een strafschop toekende aan Alkmaar nam Francesco de bal razendsnel en voordat de tegenstander kon reageren scoorde hij een geconverteerde try. In de eindfase werd de bal ver naar voren gekickt in het in-goal gebied van West Friesland. De verdediging reageerde niet alert, maar Joshua Klaverweide wel en scoorde een ongeconverteerde try.

De eindstand werd bepaald door full-back Aiden Hartley toen hij wist door te breken en met zijn try de eindstand bepaalde op 57-0.

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *