Winst voor Alkmaar bij The Big Bulls in Almelo

Almelo                                                                                                                               Zondag 27-09-2015

Eerste seizoen winst Alkmaarse Rugby Club tegen Almelo.

In een aanvankelijk gelijk opgaande strijd tussen thuisploeg de Big Bulls en Alkmaar werd halverwege de eerste helft de score geopend door Alkmaar en na een 7-33 ruststand wonnen de Alkmaarders uiteindelijk overtuigend met 12-50.

De eerste 20 minuten gingen beide teams gelijk op. Alleen aanvoerder Kristian Boogert zou de score al snel geopend kunnen hebben toen hij een strafschop probeerde tussen de palen te schieten na off-side van de tegenstander, maar helaas mistte hij.

Halverwege de eerste helft kwam eerste rijer Pook van Berkel als 15e man het veld in(Alkmaar was gestart met 14 man door een blessure van een Alkmaarspeler tijdens de warming up) en al snel bleek hij zeer waardevol. Hij maakte een mooie break waarna hij de bal doorspeelde naar scrum-half Sylvester Reimers die zich de laatste meters door een aantal tackels heen vocht en een try in de hoek van het veld scoorde. De uiterst moeilijke conversie van Kristian Boogert ging ook nog door de palen en Alkmaar ging met 0-7 aan de leiding. Binnen een minuut was het weer raak. Roy van Rijn maakte een mooie break waarna Mickey Verhofstad de aanval met een try tussen de palen afrondde. Beide heren waren met ieder 3 try’s goed voor het leeuwendeel van de gescoorde punten voor Alkmaar.

Na 5 minuten wist Alkmaar opnieuw te scoren. Mickey Verhofstad wist na een lange sprint van ¾ van het veld een geconverteerde try tussen de palen te scoren. Dit was het breakpunt voor de Bulls en pas na try’s van Kristian Boogert en Roy van Rijn kon de thuisploeg pas op slag van rust iets terugdoen toen Alkmaar even iets te gemakzuchtig ging spelen. Jelmer van der Rijst vond een gaatje in de Alkmaarse verdediging en met zijn geconverteerde try bepaalde hij de ruststand op 7-33.

In de eerste 25 minuten van de 2e helft hielden beide teams elkaar weer in even wicht waarna de thuisploeg opnieuw een try wist te scoren toen Jasper Mulder een mooie doorbraak maakte en zin team terug bracht tot 12-33.

Maar toen was het definitief over en uit voor de Bulls. Roy van Rijn tekende eerst nog voor 2 try’s waarna Mickey Verhofstad met een stel verkrampte benen de eindstand bepaalde op 12-50.