Overtuigende Winst in Driebergen

Driebergen                                                                                                                      Zondag 4 oktober 2015

 

Alkmaarse Rugby Club wint overtuigend tegen de Pink Panthers.

 

In Driebergen wonnen de Rugbyers van Alkmaar met 7-43 overtuigend van de Pink Panthers na een ruststand van 7-31.

Alleen bij de start van de wedstrijd werd er even niet opgelet door de Alkmaarders. Na de kick-off van Alkmaar bracht de thuisploeg de bal op en kickte Daan van Buuren de bal over de verdediging van Alkmaar heen en rende er achteraan. Hij wist de bal zelf te veroveren en wist de laatste man van Alkmaar te omzeilen en drukte een try tussen de palen. Na de makkelijke conversie stond Alkmaar al in de eerste minuut tegen een 7-0 achterstand aan te kijken.

Even later kon Alkmaar wat terug doen toen de goed leidende scheidsrechter Duncan Forsyth een strafschop aan Alkmaar toekende na off-side van de Panthers. Kristian Boogert schoot het leder feilloos tussen de palen en bracht de achterstand hier mee terug tot 7-3. Hij was trouwens best op schot vandaag. Met zijn kicks vandaag was hij goed voor 13 punten.

Even later kwam Alkmaar op voorsprong toen Joost Tempelaars een try wist te drukken. Na een kick over de full-back van de Panthers ging hij achter de bal aan, met een slim kickje wist hij het schot te verlengen tot achter de goal-lijn waar hij als eerste bij was en de aanval met een geconverteerde try afrondde. De 7-10 voorsprong werd hierna niet meer uit handen gebleven.

Alkmaar had nu het heft volledig in handen en na een break van Kristiaan Koop in een mooie driekwartlijn aanval werd Mickey Verhofstad aangespeeld die de aanval met een geconverteerde try afrondde. Dit tweetal was ook verantwoordelijk voor de volgende try. Verhofstad ging in goede support mee, maar Kristiaan Koop wist na een mooie serie hand-offs de goallijn te bereiken en scoorde een geconverteerde try.

Het Bonuspunt werd door Nanko Molenaar binnen gehaald toen hij een push-over try scoorde met de scrum. De voorwaartsen waren vandaag weer eens ouderwets oppermachtig. Hiermee was de ruststand van 7-31 bereikt.

In de tweede helft was Alkmaar aan alle kanten de beste, maar het maakte het zichzelf veel te moeilijk en begon tegen zichzelf te spelen, zonder dat de tegenstander kansen gaf. Het kwam gewoonweg bijna niet tot scoren. Alleen scrum-half Sylvester Reimers wist 2 keer door te breken. Hij scoorde zelf 1 keer een try en in de slotminuten gaf hij na zijn doorbraak achter de palen de bal aan Marsciano Bruns die de laatste try van de wedstrijd scoorde. Na de conversie van Kristian Boogert was de eindstand van 7-43 bereikt.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *