Goede zondag voor de Senioren:

Alle Seniorenteams wisten hun wedstrijd afgelopen zondag winnend af te sluiten.

Het 1ste team won in Leiden van Diok 2 met 17 – 32, terwijl het 2de team even verderop de vloer aanveegde met het 2de van de Leidse Studenten met maar liefst 3 – 65, maar de Dames spande de kroon, door concurrent Haarlem naar huis terug te sturen met een nederlaag van 47 -5. Door deze resultaten draaien onze teams lekker bovenin mee in hun poule’s. Alkmaar 2 staat zelfs bovenaan in de 4e Klasse Noord-West. De Dames staan nu op een gedeelde tweede plaats in de 2e Klasse Noord. En het 1ste team staat derde in hun Klasse.

Leiden                                                                                                                               zondag 31 januari 2016

 

Alkmaarse Rugby Club wint overtuigend van DIOK in de eerste helft.

Op een nat maar goed bespeelbaar veld kon de Alkmaarse Rugby Club slechts de 1e helft imponeren, maar won uiteindelijk met 17-32 na een ruststand van 0-32.

Al na de 1e scrum wist Alkmaar al punten op het scorebord te krijgen. Alkmaar won de scrum in het verdedigings gebied van DIOK en de Alkmaarse Nummer 8 en “Man off the Match”, Roy van Rijn, pakte de bal uit de scrum en maakte een mooie break. Zijn pass werd echter onderbroken door DIOK, maar winger Davey Vrijhoef wist de bal toch te veroveren en drukte een try in de hoek van het veld. De moeilijke conversie werd helaas niet benut door de Alkmaarse kicker Kristiaan Boogert zodat de score beperkt bleef tot 0-5. Bij de volgende scrum was het weer raak. Alkmaar leek voor een push over try te gaan , maar Roy van Rijn pakte opnieuw de bal uit de scrum en ging over de blinde kant zel en drukte een try in de hoek van het veld. Weer was de conversie te moeilijk voor Kristiaan Boogert. Even later probeerde hij nog een door scheidsrechter Ab van Kersbergen toegekende strafschop te verzilveren, maar de bal ging tegen de paal.

Maar even later wist Alkmaar opnieuw te scoren. Na een gewonnen 5 yards scrum ging Alkmaar voor de push over try. Uiteindelijk rondde Marsciano Bruns de aanval met een ongeconverteerde try af.

Het bonuspunt werd vervolgens binnengehaald met een mooi uitgespeelde driekwartlijn aanval. Na een mooie off-load van Roy van Rijn kon uiteindelijk center Christian Koop de aanval met een try afronden. Kristiaan Boogert tekende vervolgens voor de enige conversie van de wedstrijd, waarna Alkmaar met 0-22 aan de leiding ging. Christian Koop nam ook de volgende try voor zijn rekening uit een mooi uitgespeelde driekwartlijn aanval.

Marschiano Bruns bepaalde de ruststand op 0-32 met een aanval uit het boekje. Een 5 yards line-out werd door captain Jeroen Neeven op de eerste man gespeeld, waarna hij de bal meteen terug kreeg en de aanval opzette en de bal doorspeelde naar Bruns die de aanval met een try afrondde.

De 2e helft kreeg een totaal ander beeld te zien. De Leidse coach had zijn team eindelijk weten te overtuigen dat ze eens een keer moesten gaan rugbyen terwijl Alkmaar kennelijk dacht dat ze er al waren.

Bij de 1e de beste aanval van DIOK werd de bal goed doorgespeeld en full-back Pim Verweij ronde de aanval met een ongeconverteerde try af. Halverwege de 2e helft wist center Nick Godijn door te breken in de driekwart lijn en scoorde een geconverteerde try waarmee hij de achterstand terug bracht naar 12-32.

In de slotfase wist opnieuw Nick Godijn te scoren toen hij na een serie goede aanvallen uit een gave cross-kick met een try in de hoek de eindstand bepaalde op 17-32.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *