Winst met een absurde hoge score in Dwingeloo

Dwingeloo                                                                                                                       zondag 13 maart 2016

 

Overtuigende zege Alkmaarse Rugby Club in puntenfestival.

 

De Alkmaarse Rugby Club won zeer overtuigend met 36-70 van het Drentse Dwingeloo na een ruststand van 14-42. Alkmaar scoorde weliswaar maar liefst 10 geconverteerde try’s maar de tegenstander scoorde er ook lustig op los.

Alkmaar kwam al snel op voorsprong toen Dimitri de Jong de bal uit de line-out tapte naar scrum-half Sylvester Reimers. Hij speelde de bal de driekwartlijn in naar de fly-half Pieter van Duijn. Met een slimme kick over de verdediging van Dwingeloo werd de nieuwe Alkmaarse center Barney Earl gelanceerd. Na een gelukkige stuit wist hij de bal te veroveren en wist zijn eerste try voor Alkmaar te scoren(Maar niet zijn laatste). Ook de conversie van Pieter van Duijn (Hij haalde vandaag een 100 % score) ging tussen de palen zodat Alkmaar met 0-7 aan de leiding ging. Vlak hierna slalomde hij bij de volgende aanval door de verdediging en scoorde de volgende geconverteerde try. Ook nam hij de 3e try voor zijn rekening.

Nummer 8, Roy van Rijn, haalde het bonuspunt binnen voor de 4e try toen hij goed opbrak uit een gewonnen scrum en door de verdediging brak. Binnen een kwartier het bonuspunt binnenhalen was al een hele tijd geleden.

Pas nadat Cristian Koop met zijn try de stand op 0-35 had gebracht kon de thuisclub wat terug doen. Na een serie goede aanvallen wist 2e rijer Menno Offerein een gaatje te vinden in de Alkmaarse defensie en scoorde een geconverteerde try waarmee hij de achterstand terug bracht tot 7-35.

Even later was het weer raak voor “Man off the Match” Barney Earl toen hij in de driekwartlijn wist door te breken. De laatste score in de 1e helft was weer voor Dwingeloo. Na een snel genomen strafschop van Djurre Dinkla wist hij de bal door te spelen naar Erik Kruiter die met zijn geconverteerde try de ruststand op 14-42 bracht.

Na de spelhervatting scoorde Barney Earl maar weer eens een try. Hierna had de thuisploeg een manier gevonden om Alkmaar onder druk te zetten. Met goed opgezette mauls werd Alkmaar regelmatig terug gezet en als dat vlak voor de goal-lijn van Alkmaar gebeurt scoor je daar try’s mee. Dat lukte 3 keer op rij waarmee ook Dwingeloo het bonuspunt binnenhaalde. Zij hadden hiermee de enorme achterstand terug gebracht tot een acceptabele 31-49 achterstand. Maar nu kwam Barney Earl weer eens opdraven en vond een piepklein gaatje in de verdediging van Dwingeloo en dat was genoeg voor hem en hij vloog erdoor en scoorde weer een try. Na nog 2 try’s van Cristian Koop en opnieuw Barney Earl was de score inmiddels opgelopen naar 31-70. Het laatste wapenfeit was echter voor de thuisploeg. Na een ruck vlak voor de goal-lijn van Alkmaar kreeg Albert Jan Greidanus de bal in handen en dook over de ruck heen en scoorde de laatste try van de wedstrijd waarmee hij de eindstand bepaalde op 36-70.

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.