Competitie-afsluiting met overtuigende winst

Alkmaar                                                                                                                            zondag 20 maart 2016

 

Alkmaarse Rugby Club overtuigend langs de Pink Panthers.

 

In het slotweekend van de competitie haalde de Alkmaarse Rugby Club de volle winst binnen. Met een 58-14 overwinning op de Utrechtse Studenten eindigde het 2e team van Alkmaar op de 3e plaats in de 4e klasse Noord West en met de 36-14 overwinning(Na een ruststand van 12-7) op de Pink Panthers uit Driebergen eindigde het 1e team op een 4e plaats.

Alkmaar leek al snel op een voorsprong te komen toen de uitstekend leidende scheidsrechter Andrew Stevens uit Brabant een strafschop wegens buitenspel toekende aan Alkmaar. De Alkmaarse kicker Pieter van Duijn miste helaas het schot op de palen. Even later was het wel raak. Winger Barney Earl slalomde door de verdediging van de tegenstander en wist de goal-lijn van de tegenstander te bereiken en een ongeconverteerde try te scoren waarna Alkmaar met 5-0 aan de leiding ging.

Maar de tegensander wist terug te komen. Uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval met een man over wist winger Joost Lehman een try te scoren. Ook de conversie ging tussen de palen zodat Alkmaar ineens tegen een 5-7 achterstand aankeek.

Maar de achterstand werd voor de rust al weer weggewerkt toen na een strafschop scrum-half Kevin Stalman de bal de driekwartlijn inspeelde waarna Barney Earl de aanval met een try afrondde. Kicker Pieter van Duijn bepaalde met zijn conversie de ruststand op 12-7.

Vlak na de rust wist “Man off the Match” Nanko Molenaar na een door Kevin Stalman snel genomen strafschop door de verdediging van de Panthers te breken en scoorde een geconverteerde try. Vervolgens wist Barney Earl weer eens een gaatje in de verdediging te vinden en met zijn ongeconverteerde try wist hij het bonuspunt binnen te halen en ging Alkmaar met 24-7 aan de leiding.

De wedstrijd verliep vervolgens aardig rommelig van beide kant en het duurde een hele tijd voordat er weer gescoord werd. In de driekwartlijn wist Barney Earl center Cristian Koop te lanceren die de doorbraak forceerde en een ongeconverteerde try scoorde.

De Pink Panthers namen vervolgens voor een korte tijd het veldoverwicht over en wisten zich goed teug te knokken en na een serie goede aanvallen in de driekwartlijn wist uiteindelijk Daud IJselstein een gaatje te vinden in de hechte verdediging van Alkmaar en met zijn geconverteerde try bracht hij de achterstand terug tot 29-14.

De strijd was echter al gestreden maar Nanko Molenaar wist toch nog een gaatje te vinden in de verdediging van de Panthers en scoorde een try. Winger Juvenal Kasaza Bisimwa nam de conversie en bepaalde de eindstand op 36-14.

Over 2 weken begint Alkmaar de bekercompetitie thuis tegen de Delftse Studenten.

 

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *