Jaarlijkse wedstrijd van Alkmaarse Cubs tegen Queen Elizabeth School

Op zaterdag 26 maart 2016 speelden de Alkmaarse Cubs voor het tweede jaar op rij tegen de rugbyspelers van de Queen Elizabeth School uit Barnet (North London). Een school met een lange traditie, gesticht in 1573 namens Queen Elizabeth, waar heel veel aan sport gedaan wordt. Veel sporten zijn er standaard in het programma, zoals Union Rugby, maar ook Cross Country running, cricket en zwemmen. Speciaal vermeld wordt dat er niet gevoetbald wordt op deze school. De school had een korte trip naar Nederland, met onder andere een rondleiding in de Arena in Amsterdam en een bezoek aan Hilversum. Op het programma stond ook een wedstrijd tegen onze cubs.

De Engelsen hadden een uitgebreid team, waardoor ze regelmatig konden doorwisselen. Voor zo goed als iedere positie hadden ze twee spelers. En dat ze veel trainen, zag je meteen: zodra er een speler getackeld werd, stonden er drie spelers klaar om de bal in het team te houden.

De wedstrijd startte met een op-en-neergaand spel. Beide partijen tastten de andere groep af en onderzochten waar de sterke en minder sterke punten van de tegenstander lagen. Uiteindelijk openden de Engelsen de score met een mooie try en dito conversie. Maar langzaam maar zeker kregen we wat meer grip op de wedstrijd en scoorde Sven de eerste try voor ons. Tijn maakte de tweede, waarbij de conversie door Gerke werd benut. 12 – 7, een mooie stand halfweg de eerste helft. Maar de Engelsen zetten een tandje bij en met nog twee try’s en conversies, werd de ruststand 12 – 21.

De tweede helft startte met een mooie try van Maël en conversie van Jobbe (die we net als Nathan en Thieme geleend hadden, omdat we niet heel ruim in de spelers zaten). We zaten in de score de Engelsen op de hielen, want na de 19 – 21 werd het door een try van Sven 24 – 21. Onze voorsprong bleef maar even van kracht, snel na onze score maakten de Engelsen er 24 – 26 van, misten de conversie, maar ook de 24 – 31 lieten ze aantekenen.
Daarna waren het onze cubs die de eindsprint trokken: 29 – 31 door Maël, 34 – 31 door Tim, 39 – 31 door Tijn en 41 – 31 door een prachtige conversie van Kim, haar conversiedebuut, maar het smaakt naar meer! De Engelsen maakten er op de valreep nog 41 – 36 van, waarmee de eindstand bepaald was.

Na de wedstrijd hebben Tim en Maël de gasten nog toegesproken en cadeaus gegevens. Ook de captain van de gasten nam nog het woord en gaf de ‘man of the match’, in dit geval ‘woman’ Kim, een clubdas. En dat is een hele eer. De heerlijke maaltijd ging er met gemak in, velen haalden nog een tweede keer, waarna het afscheid daar was.

Een geweldige traditie binnen onze club: op paaszaterdag spelen tegen Queen Elizabeth School, als afsluiting van een dag met clinics voor geïnteresseerden. Op naar volgend jaar.
IMG-20160326-WA0011

IMG-20160326-WA0010

IMG-20160326-WA0003