Alkmaar 2 in de kwartfinale van de Beker !!

Alkmaar 2 deed goede zaken afgelopen zondag in de Bekercompetitie. Het 2de team van The Hookers uit Hoek van Holland werd met een nederlaag van 44 – 22 terug naar huis gestuurd. Daardoor staat het 2de nu in de kwartfinale en ontvang a.s. zondag een geduchte tegenstander thuis. Er moet nl. worden aangetreden tegen de vrienden met ‘De Blauwe Vingers’ uit Zwolle, Kampioen uit de 3de Klasse Noord-Oost, dus dit zal een zware dobber worden. Slechts één keer verloor Zwolle dit seizoen, maar volgens de kenners krijgen ze zondag de tweede nederlaag aan de broek. We zullen het zien; kom onze jongens aanmoedigen en steunen a.s. zondag. Kick-off: 14.30 uur: Alkmaar 2 – Zwolle 1 en de wedstrijd zal worden geleid door Referee Stephan Glaser.

Alkmaar                                                                                                                            zondag 17 april 2016

 

Alkmaarse Rugby Club weer een ronde verder in de beker.

En weer werd een hoger geklasseerd team door het 2e team van de Alkmaarse Rugby Club uit het beker toernooi gegooid. Deze keer werden de Hookers uit Hoek van Holland met 44-22 verslagen na een ruststand van 27-5.

De Hookers waren met slechts 13 man naar Alkmaar gekomen. Alkmaar had zat wisselspelers en leende ruimhartig 2 spelers aan de tegenstander zodat die ook met 15 man in het veld stond. Toch kwam Alkmaar al snel op voorsprong toen Dimitri de Jong langs de zijlijn wist door te breken en de achterlijn wist te halen. De moeilijke conversie werd door scrum-half Patrick Hartog tegen de paal geschoten zodat de voorsprong beperkt bleef tot 5-0. Even later was het weer raak. Wytze Vader wist uit te breken en na een sprint over bijna een half veld wist hij een try tussen de palen te scoren. De makkelijke conversie werd door Kenny Kolk door de palen geschoten waarna Alkmaar met 12-0 aan de leiding ging.

Halverwege de eerste helft bracht full back Juvenal Kasaza Bisimwa de stand naar 17-0 toen hij een break van Bernd Verhofstad met een ongeconverteerde try afrondde. Vervolgens scoorde Richard Tros de leukste try van de wedstrijd. De Hookers wonnen een 5 yards scrum, maar de scrum-half die de bal uit de scrum plukte werd getackeld door Wytze Vader. Beide spelers kwamen achter de goal-lijn op de grond terecht. In plaats van de bal dood te drukken en zo het spel te stoppen liet hij de bal los recht voor de voeten van Richard Tros die dankbaar zijn hand op de bal legde en zo een try scoorde. “Zo makkelijk heb ik nog nooit een try gescoord” zei hij na afloop. Na nog een ongeconverteerde try van Kenny Kolk was de score inmiddels opgelopen naar 27-0 en de race leek gelopen.

Maar de Hookers waren nog niet definitief verslagen en nu kwam er een sterke fase van de Hookers. Uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval wist full-back Pim Duivestein de aanval met een ongeconverteerde try af te ronden waarmee de ruststand van 27-5 was bereikt.

In de tweede helft was het binnen 1 minuut weer raak voor de Hookers. Nu wist David Wilgenburg uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval een geconverteerde try te scoren met een stand van 27-12.

Kenny Kolk gaf even later een staaltje slalommen door de verdediging weg waarna Alkmaar de voorsprong weer had uitgebreid naar 32-12. Maar de Hookers kwamen goed terug. Weer was het full-back Pim Duivesteijn die met 2 try’s op rij de achterstand terug bracht tot 32-22. Nu werd Alkmaar toch wel een beetje nerveus, maar uiteindelijk kwam alles goed na nog 2 try’s van Richard Tros en Juvenal Kasasa Bizimwa werd een verdiende 44-22 binnen gehaald en kan het volgende week voor de 3e ronde in de beker aantreden. De tegenstander is op dit moment nog niet bekend.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *