Trainer v/d Mini’s gezocht !!

Beste leden,

Mijn naam is Aad Zuurbier, sinds december maak ik deel uit van de Technische Commissie van de Alkmaarse rugbyclub. Vorige maand ben ik officieel verantwoordelijk geworden voor het invullen van de trainersposities voor al onze categorieën.

Enkele categorieën hebben nog niet voldoende trainers voor volgend seizoen. Dit is helaas ook zo voor de Mini’s. Afgelopen maand heb ik geprobeerd enkele jonge talentvolle trainers te strikken voor deze positie. Om verschillende redenen is dit niet gelukt.

Het zou geweldig zijn als we één (of twee of drie!) van jullie zo enthousiast kunnen krijgen om samen met je kind het veld op te gaan en zijn/haar categorie te trainen. Dat is zeer de moeite waard, kan ik uit eigen ervaring vertellen!

Verstand van rugby?

In deze categorie is dat al iets belangrijker dan in de voorgaande twee categorieën, maar ook zonder al teveel verstand van de sport kan je al waardevol zijn. De kinderen moeten het vooral leuk vinden om te komen. Ze moeten veel bewegen en lachen en krijgen daarbij de basis rugby skills aangeboden. De belangrijkste vaardigheid van de trainer moet enthousiasme zijn!

Wanneer?

Een seizoen lang op de dinsdag- en de donderdagavond van 18.30 – 19.30. (mag ook maar 1 van de 2 dagen). Het trainingsseizoen start als de scholen weer beginnen.

Bij voorkeur ook op zaterdag met de wedstrijden mee om te coachen, daar hoort een apparte functieomschrijving bij.

Wat verwachten we van de trainer?

De Mini’s trainer is 2x per week, 1 uur met de doelgroep op het veld te vinden. Kennis van rugby is belangrijk maar niet noodzakelijk. Nieuwe vaardigheden moeten worden aangeleerd evenals nieuwe regels. De Mini’s trainer moet kunnen omgaan met niveau verschillen en met nieuwe instromers. FUN is belangrijk maar rugby voert de boventoon. De Mini’s trainer weet strenght en conditioning, skills en laws in een verantwoorde organisatie te implementeren in iedere training.

Learning to train! Zie MOR http://www.rugby.nl/page/spelers-ontwikkeling

  • Tijd op weekbasis: 2 uur veld + 40 min. voorbereiding = 160 min.
  • Tijd op jaarbasis: uitgaande van 36 weken
  • 36 x 160 = 5760 min. 96 uur
  • + 4 x 2 uur Train de trainers op de club
  • Totaal: 104 uur (+eventuele opleiding)

Wat kan je van ons verwachten?

  • Een opleiding! De Mini’s trainer is (minimaal) bij voorkeur in bezit van Rugbycoach WR 1

(23 uur opleiding) http://www.rugby.nl/sites/default/files/programmaopleidingen2016.pdf

Eventueel door met de Rugbycoach WR 2 opleiding ( 68 uur )

http://www.rugby.nl/sites/default/files/programmaopleidingen2016.pdf

  • Toegang tot een online trainingsprogramma,gevuld met oefeningen voor de doelgroep
  • Begeleiding op de club door ons Train de Trainer programma
  • Eventueel een kleine onkosten vergoeding
  • Een Trainers shirt

Lijkt dit je wat, of ken je iemand die dit zou kunnen,neem dan contact met mij op!

Alle kleine beetjes helpen

Aad Zuurbier,

aadzuurbier@gmail.com

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *