Prima seizoenstart Alkmaarse Heren

Alkmaar                                                                                                                                            zondag 11-09-2016

 

Goede seizoenstart Alkmaarse Rugby Club tegen Zwolle.

 

Werd de laatste wedstrijd van vorig seizoen, bekerwedstrijd, nog met 17-33 verloren van Zwolle, vandaag waren de rollen omgedraaid en won Alkmaar overtuigend met 45-5 na een ruststand van 19-5.

Toch begon Alkmaar met een misser toen al in de 3e minuut van de wedstrijd Ruben Trienekens uit een uitgespeelde driekwartlijn wist door te breken. Hij werd weliswaar op de goal-lijn getackeld maar wist alsnog de openings try te scoren. De conversie werd gemist en Alkmaar keek tegen een 0-5 achterstand aan.

Het antwoord van Alkmaar was overduidelijk. Na de spelhervatting werd de tegenstander zo zwaar onder druk gezet dat ze de bal verloren. Aanvoerder Marschiano Bruns wist hierna door te breken en scoorde een try. De makkelijke conversie werd door David Dekker geconverteerd, waarna Alkmaar op een 7-5 voorsprong stond. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Joost Tempelaars nam de volgende try voor zijn rekening na een break van full-back Kenny Kolk.

Cristian Koop bepaalde de ruststand op 19-5 na een door Alkmaar gewonnen scrum en een driekwartlijn aanval.

Al binnen 5 minuten in de 2e helft werd het bonuspunt binnengehaald toen Jeroen Neeven een break van Roy van Rijn met een ongeconverteerde try wist af te ronden. De aanvallen van Alkmaar stokten even, maar halverwege de 2e helft wist “Man off the Match” Barney Earl uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval de draad weer op te pakken en scoorde een geconverteerde try.

De score was inmiddels al opgelopen naar 31-5 en met nog 2 try’s van Roy van Rijn en Barney Earl werd de eindstand van 45-5 bereikt.

Ook de Dames waren succesvol en wonnen met 68-15 van Eemland uit Amersfoort.

Volgende week speelt Alkmaar uit tegen de Pink Panthers uit Driebergen.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *