Uitslagen afgelopen weekend

De nieuwe seizoen is weer van start gegaan. Onze T.B.M. kwamen jammer genoeg niet in actie i.v.m. organisatorische problemen (was trouwens toch veels te nat geweest). Maar de rest van de teams wel. De Cubs verloren in Amsterdam van hun leeftijdgenootjes A.A.C. met 47 – 7. De Junioren speelden thuis; voor het eerst in ons bestaan dat we 2 Juniorenteams in het veld kunnen brengen; helemaal top !! Junioren 2 won met 69 – 26 van het Cl. Noord-West. En Junioren 1 veegde de mat aan met Eemland 2 en wonnen uiteindelijk met de reuzenstand van 132 – 0. De Coltswedstrijd is uitgesteld naar 11 nov. op verzoek van de tegenstander uit Boxtel. De Foeste Moiden starten de competitie met een vrije dag; komen volgende week voor het eerst in de competitie uit. Heren 2 speelde thuis hun debuut in de 3de Klasse en deden dit helemaal niet onverdienstelijk. Ze verloren van het 1ste team uit Den Helder met 24 – 43, maar lieten zien dat ze wel degelijk mee kunnen draaien in deze hogere Klasse, na hun Kampioenschap vorig seizoen in de 4de Klasse. Heren 1 had een goede start en wonnen van het 2de team van The Hookers met 38 – 5.

 

Alkmaar                                                                                            Zondag 10-09-2017.

 

Goede seizoen start Alkmaarse Rugby Club tegen de Hookers.

 

In een goede en enerverende wedstrijd wonnen de rugbyers van Alkmaar overtuigend van het net naar de 2e klasse gepromoveerde jonge team van de Hookers uit Hoek van Holland met 38-5 na een ruststand van 19-5.

Toch scoorden de Hookers de openingstreffer. Een kick diep in de verdediging van Alkmaar stuiterde wel heel erg gelukkig in de handen van de goed opgekomen winger Rick Donker die zijn eerste wedstrijd voor de Hookers speelde. Hij kon vrij doorlopen en scoorde de openings try. De conversie ging tegen de paal en Alkmaar keek onverwachts tegen een 0-5 achterstand aan.

Maar Alkmaar hervatte zich snel. Bij de eerste de beste aanval brak “Man off the Match” Wytze Vader door en scoorde een try tussen de palen. De makkelijke conversie werd simpel tussen de palen geschoten door David Dekker en Alkmaar ging met 7-5 aan de leiding en die werd niet meer uit handen gegeven.

Een kwartier later herhaalde hij dit kunststukje en weer scoorde hij een try tussen de palen en met de conversie van David Dekker ging Alkmaar met 14-5 aan de leiding.

In de eindfase van de 1e helft werd een goede driekwartlijn aanval opgezet. Edgar George maakte de break waarna winger Mats Wester de aanval met een ongeconverteerde try afrondde en de ruststand bepaalde op 19-5.

Vlak na het begin van de 2e helft werd het bonuspunt binnengehaald toen Edgar George op pure kracht (met enige steun.) over de goal-lijn kwam en een try scoorde. Ook de conversie van Mats Wester ging tussen de palen en Alkmaar ging met 26-5 aan de leiding.

Vlak hierna wist zwaargewicht en prop Brian Koorn met brute kracht de laatste meters naar de goal-lijn te overbruggen en met zijn ongeconverteerde try liet hij 31-5 aantekenen.

Vlak voor het einde van de wedstrijd kregen de Hookers een 5 yards scrum te nemen vlak voor hun eigen goal-lijn. Alkmaar wist echter de bal te veroveren waarna nummer 8 Wytze Vader de bal op pikte en over de goal-lijn dook en een try scoorde. De conversie van David Dekker bepaalde de eindstand op 38-5.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *