Uitslagen afgelopen weekend

Zaterdag 7 oktober; De T.B.M.’s kwamen niet in actie, want Bondsdag 1 was gecanceld door de bond i.v.m. te korte voorbereiding. Vonden onze kids niet zo erg, want konden ze zich mooi met de ontzetviering bezig houden. De Cubs speelden thuis tegen Waterland en verloren met 19 – 51. Junioren 1 wonnen dik van Haarlem 2 met maar liefst 136 – 0. Junioren 2 was vrij, dit weekend. De Colts wonnen in Rotterdam van Cl. Rijnmond met 27 – 17.

Zondag 8 oktober; De Foeste Moiden reisden al vroeg af naar Dwingeloo en wonnen overtuigend met 90 – 0. De mannen van Alkmaar 2 daarintegen moesten diep het hoofd buigen in en tegen Haarlem 2, ze verloren kansloos met 73 – 0. Alkmaar 1 moesten naar Zwolle1, waren niet helemaal compleet door verschillende perikkelingen, maar speelden een prima wedstrijd, die jammer genoeg nipt verloren werd met slechts 1 puntje; 37 – 36.

Zwolle                                                                                                                zondag 8 oktober 2017

 

Alkmaar komt op het eind 1 puntje tekort tegen Zwolle.

 

In een uiterst spannende wedstrijd van de rugbyers van Alkmaar tegen die van Zwolle leek Alkmaar aanvankelijk de victorie binnen te halen op deze achtste oktober bij een ruststand van 6-24. Ook het bonuspunt was al binnen maar de Zwollenaren hadden in de rust waarschijnlijk sambal gegeten want zij gingen vol vuur de 2e helft in en wonnen uiteindelijk met 37-36.

Alkmaar was met een man tekort afgereisd naar Zwolle maar de thuisploeg was zo sportief om een speler uit te lenen zodat toch met een compleet team gestart kon worden. De thuisploeg kon al snel een aantal punten op het scorebord laten noteren toen zij 2 strafschoppen wisten te verzilveren die door de uitstekend leidende scheidsrechter Fred van Verseveld waren toegekend na off-side van Alkmaar. Deze 6-0 waren de enige wapenfeiten van de thuisploeg in de eerste helft.

Halverwege de 1e helft kwam de kentering op gang. Aanvoerder Wytze Vader vocht zich door een half veld tegenstanders en wist een try in de hoek te scoren. De uiterst moeilijke conversie werd door Pieter van Dijn gemist maar de achterstand was terug gebracht tot 6-5.

Binnen 10 minuten was het weer raak. Bij een 5 yards scrum pikte Wytze Vader de bal uit de scrum en speelde de bal de driekwartlijn in waarna Pieter van Duijn de aanval met een ongeconverteerde try afrondde. Even later was het “Man off the Match” Job Dekker die een prachtige interceptie maakte en met een hele lange sprint wist hij het leder tussen de palen te drukken en Alkmaar ging met 6-17 aan de leiding. Op slag van rust wist Job Dekker opnieuw een try te scoren zodat de ruststand bepaald was op een comfortabele 6-24 voorsprong.

Maar het begin van de 2e helft liep volkomen anders. Al in de 1e minuut wist Joran Schoenmaker een uitgespeelde driekwartlijn aanval met een ongeconverteerde try af te ronden. Vlak hierna deed David Bos dit kunststukje nog een keer over en nadat Dennis van de Berg het ook nog een keer deed was de comfortabele voorsprong bij de rust geslonken naar 23-24.

Maar Alkmaar kwam weer terug. Job Dekker maakte weer een interceptie maar haalde nu net de goal-lijn niet de bal werd door gespeeld naar Martijn Mollema die zijn debuut in het eerste met een try afrondde en de voorsprong weer iets wist uit te breiden naar 23-29.

Maar dat was niet genoeg. Zwolle wist opnieuw uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval te scoren. Dit keer was het Ruben Trienekens die met zijn geconverteerde try Zwolle op een 30-29 voorsprong bracht. Maar het momentum kantelde weer. Wytze Vader wist uit te breken waarna Job Dekker de aanval met een geconverteerde try afrondde. Bij een 30-36 stand ging Alkmaar de eindfase in, maar Ruben Trienekens verpeste het Alkmaarse feestje en met zijn geconverteerde try bracht hij de eindstand van 37-36 op het scorebord.

 

Arie van Ringelesteyn.

Alkmaarse Rugby U.F.C.

 

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *