Uitslagen?? Herhaling van vorig weekend!!

Wederom was de Jeugd goed op stoom afgelopen zaterdag. De Cubs wonnen thuis van Den Helder met 46 – 0. De Junioren waren oppermachtig in Dwingeloo en wonnen met maar liefst 7 – 60. En de Colts wonnen in Zaandijk met 14 – 55. Daarintegen konden de Heren geen potten breken op de zondag daarna. Ze verloren in Hilversum hun laatste wedstrijd van de 1ste Fase met ruime cijfers; 71 – 7. Voor de Heren is het nu Winterstop en starten op 13 januari weer in de 2de Fase, de Degradatiepoule van de 2de Klasse Noord.

Hilversum                                                                                                                         zondag 9 december 2018

 

Alkmaarse Rugby Club sluit eerste helft van het seizoen af met verlies.

 

De Alkmaarse Rugby Club kon ook in de laatste wedstrijd van de eerste helft van het seizoen niet op tegen zijn tegenstander Hilversum en verloor uiteindelijk met 71-7 na een ruststand van 54-0.

Hilversum kwam al heel snel op voorsprong toen Patrick Schrijver een mooie interceptie maakte en meteen door kon lopen naar de goal-lijn van Alkmaar en de eerste try liet noteren. Met een lange sprint langs de zijlijn liet Stefan Burrekers al snel de volgende try noteren. Niels Edens nam de volgende try voor zijn rekening waarna Thomas Pronk het bonuspunt binnenhaalde. De Hilversumse kicker was ook goed op schot en schoot alle conversies tot nu toe tussen de palen zodat Alkmaar na een kwartier spelen al tegen een 28-0 achterstand aankeek.

Maar Alkmaar heeft wel een sterke veerkracht. Ondanks dat dit seizoen alle wedstrijden werden verloren waren er in bijna alle wedstrijden wel een paar momenten dat Alkmaar sterk in de aanval ging. En ook nu weer. Een hele serie goede aanvallen brachten de Alkmaarders tot vlak voor de goal-lijn van Hilversum. Maar er net niet over. Hilversum stond ijzersterk te verdedigen en de lange serie aanvallen kon helaas niet met een try worden afgerond.

Daarna kwam Hilversum weer opzetten en liep langzaam maar zeker uit tot de ruststand van 54-0.

In de tweede helft ineens een heel ander Alkmaar. Hilversum kwam er niet meer doorheen en pas na 19 minuten wist de tegenstander pas weer een doorbraak te forceren en met een uitgespeelde driekwartlijn aanval werd een geconverteerde try gescoord. Maar Alkmaar toonde weer veerkracht en zette weer een serie goede aanvallen op. En dit keer met succes. Good Old Jeroen Neeven wist uiteindelijk een gaatje in de verdediging te vinden en wist een try te scoren. De toch wel moeilijke conversie werd door aanvoerder Pieter van Duijn feilloos tussen de palen geschoten waarmee de achterstand was teruggebracht tot 61-7. Deze stand bleef lange tijd op het scorebord staan. In feite was de stand in de tweede helft tot 8 minuten voor tijd een zeer nette 7-7.

Helaas scoorde Hilversum in de slotfase nog 2 ongeconverteerde try’s waarmee de 71-7 eindstand werd bereikt.

Na de winterstop gaat Alkmaar in de degradatie poule verder met ’t Gooi uit Naarden, Amstelveen, Hilversum, de Big Bulls uit Almelo en The Rams uit Apeldoorn.

 

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *