Uitslagen afgelopen weekend

Zaterdag 12/1: De Cubs verloren in Emmen met 32 – 20. De Junioren verloren thuis van DIOK met 7 – 36. De Colts kwamen niet in actie, want The Rams konden geen volledig team meebrengen. De wedstrijd is uitgesteld naar latere datum. De Foeste Moiden speelden thuis in Hoorn en wonnen met 69 – 0 van The Pickwick Ladies. De Heren verloren bij ’t Gooi met 63 – 5.

 

Naarden                                                                                                                           Zondag 13 Januari 2019

 

Alkmaarse Rugby Club begint 2e helft competitie met verlies.

 

Bij de start van de tweede helft van de competitie, in de degradatie poule, is de Alkmaarse Rugby Club begonnen met een stevig verlies tegen ’t Gooi, op papier de sterkste tegenstander. Uiteindelijk werd het 63-5 na een ruststand van 34-0. Er stond een snoeiharde wind over het veld wat het spel erg beïnvloede.

Al in de eerste minuten werd Alkmaar terug gedrongen en na een scrum vlak voor de goal-lijn speelde scrum-half Gijs Ammerlaan de bal naar achteren om een speler de bal te laten uitschieten. Door de harde wind werd de bal verspeeld waarna Alex Stafford er als de kippen bij was om de openingstry van de wedstrijd te scoren. Maar de conversie werd door de harde wind gemist, alle kicks hadden vandaag door de harde wind een extra moeilijkheidsgraad.

De volgende try liet niet lang op zich wachten toen prop Sean Sainsbury wist door te breken en een try tussen de palen scoorde. Zelfs deze hele makkelijke conversie werd door de harde wind gemist.

Alkmaar maakte vooral in het begin van de wedstrijd wel erg veel slordige fouten waar de tegenstander iedere keer handig van profiteerde, maar gaandeweg de wedstrijd ging het steeds beter. Good old Gerit Markus nam de volgende try voor zijn rekening waarna opnieuw Sean Sainsbury toesloeg en het bonus punt binnenhaalde. Met twee try’s van Matthew Fremouw en opnieuw Alex Stafford werd de ruststand van 34-0 bereikt.

In de 2e helft had Alkmaar nu de wind mee en dat hielp het spel enorm, maar toch wist opnieuw ’t Gooi te scoren toen uit een aanval van Alkmaar Nick Hielckert de bal wist te veroveren en na een lange sprint een try wist te scoren.

Maar nu kwam Alkmaar op stoom en een try hing in de lucht na een serie goede aanvallen waarbij de tegenstander zwaar onder druk werd gezet. Uiteindelijk was het Sven Bloem die een klein gaatje vond in de verdediging van ’t Gooi en een try wist te scoren zodat de hatelijke “0”van het scorebord was verdwenen. Alkmaar ging steeds beter spelen, maar ook de tegenstander deed het steeds beter en had wel genoeg wissels om de doorslag te geven waardoor het langzaam maar zeker doorliep naar een 63-5 eindstand.

 

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *