Windkracht 9 en de volle winst voor Alkmaar

We hebben een stormachtig weekend achter de rug, zowel op als buiten het veld ging het te keer en bracht de Alkmaarse teams de volle winst. Zaterdag wonnen de Cubs met 62 – 7 van het Cluster Feanster/Drachten. En de Colts wonnen met 62 – 14 van The Rams. Zondag wonnen De Foeste Moiden van het Cluster Hookers/Sparta met 36 – 0. En de Heren met 50 – 26 van The Big Bulls. Het was afzien, koud en heel erg nat voor zowel de spelers als de toeschouwers, maar de warme chocomel en de welverdiende biertjes lieten zich heeeeeel erg goed smaken na afloop. Topweekend !!

Alkmaar                                                                                                                            Zondag 10-03-2019

 

Eindelijk winst voor Alkmaarse Rugby Club.

 

Nadat in de vorige wedstrijd het eerste wedstrijdpunt van dit seizoen werd binnengehaald werd nu tegen de Big Bulls uit Almelo voor de eerste keer eindelijk een wedstrijd gewonnen. Alkmaar won uiteindelijk met 50-26 na een ruststand van 38-21.

Beide teams hadden veel last van het abominabel slechte weer. Harde wind met regen en een erg lage temperatuur zorgden ervoor dat beide teams erg veel fouten maakten met de balhandeling. De wedstrijd begon niet al te goed voor Alkmaar. Alkmaar had de kick-off en al bij de eerste de beste aanval van de Bulls wist de winger Glen Meenhuis door te breken en met zijn geconverteerde try wist hij 0-7 op het scorebord te laten noteren.

Maar Alkmaar wist snel terug te komen toen de center Sven Bloem wist door te breken en een try tussen de palen scoorde. Ook de conversie van aanvoerder Kenny Kolk ging tussen de palen waarna de stand weer was gelijk getrokken naar 7-7. Alkmaar had nu het lek gevonden bij de tegenstander en even later wist scrum-half Gijs Ammerlaan door te breken en een door Kenny Kolk geconverteerde try scoorde. Alkmaar stond met 14-7 op voorsprong en deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Even later waren de Alkmaarse voorwaartsen in de aanval op de goal-lijn van de tegenstander en werd het hele pack over de goal-lijn gepusht waarna Jasper Pauw de aanval met een try afrondde. Na de conversie van Kenny Kolk stond er 21-7 op het scorebord.

Maar de Bulls wisten weer terug te komen toen Roy Veenstra langs de zijlijn wist door te breken en met zijn geconverteerde try de achterstand wist terug te brengen naar 21-14. Maar vervolgens ging Alkmaar weer in de aanval en met een mooie driekwartlijn aanval werd de goal-lijn gehaald door Sven Bloem die met zijn geconverteerde try het bonuspunt wist binnen te halen. Weer een wedstrijdpunt, maar Alkmaar rook dat er vandaag meer inzat en nadat Jasper Pauw een gaatje vond in de verdediging van de Bulls stond er al 33-14 op het scorebord.

Maar de tegenstander toonde veerkracht en één van de voorwaartsen, Thomas Koetsier, wist door te breken en liet 33-21 aantekenen. Maar toen was Alkmaar weer aan de beurt. Nieuweling Laith Ghobar uit Libanon werd op de wing aangespeeld en op volle snelheid wist hij langs de zijlijn door te breken en zijn eerste try uit zijn leven scoorde in de hoek van het veld en hiermee de ruststand bepaalde op 38-21.

In de 2e helft ging de strijd een poosje gelijk op en nadat aanvoerder Wouter Izaks snel een door de uitstekend leidende scheidsrechter Damian Ashdown toegekende strafschop de driekwartlijn in gespeeld werd wist Jelmer van de Rijst de aanval met een try af te ronden waarmee ook de Bulls het bonuspunt hadden binnen gehaald.

Maar Alkmaar was nog niet uitgespeeld. Opnieuw wist “Man off het Match” Laith Ghobar door te breken en een try in de hoek van het veld te scoren. Even later wist hij weer door te breken maar speelde nu de bal in de tackle door naar Michael Vlaar die met zijn geconverteerde try de eindstand bepaalde op 50-26.

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *