Weekend met slechts één keer winst

Er was geen winst te behalen dit weekend; teams incompleet of niet speelgerechtigd vanwege ontbreken van spelers door ‘een niet nader te noemen pandemie’. Zaterdag de jeugd in actie; Turven en Benji’s speelden in Hoorn hun verzameldag. Van de Turven geen uitslag bekend, maar het begint steeds meer op een wedstrijd te lijken, volgens de coach. De Benji’s speelden 1 wedstrijd gelijk en verloren er 2. De Mini’s hadden wederom een thuisdag en verloren alle 3 hun wedstrijden tegen Pink Panthers, Castricum en Amstelveen. De trainer vond het geen schande, omdat de tegenstanders erg goed waren. Helaas gingen de koppies al hangen voor de wedstrijd, omdat ze wisten tegen wie ze moesten spelen. Alleen toen er een cupcake per try beloofd werd, ging het opeens een stuk beter en scoorden ze binnen 10 seconden een try!! De T.B.M. hebben nu 2 weken Voorjaarsvakantie. De Cubs speelden hun thuiswedstrijd bij clusterpartner West Friesland in Hoorn en veegden de mat aan met het cluster Den Helder/Rush, ze wonnen met maar liefst 67-5. De Junioren kwamen niet in actie door te veel afzeggingen; hun wedstrijd is verplaatst naar 5 maart. De Colts waren competitie-vrij.

Zondag moesten De Foeste Moiden naar Amstelveen voor de laatste wedstrijd in de 1e Fase en speelden tegen het cluster Groot Mokum. Beide teams waren erg gehandicapt door afzeggingen en incompleet. Toch werd er gespeeld in aangepaste aantallen en de Moidjes verloren net aan met 49-43. Het 2e team speelden met hun nieuwe cluster thuis tegen Ascrum 5. De Heren van het 2e moesten duidelijk nog wennen aan hun nieuwe teamgenoten van The Hawks en Haarlem 4; ze verloren daarom ook terecht met 7-46. Het Eerste moest naar Naarden voor hun laatste wedstrijd in de 1e Fase. Ook zij waren incompleet, met 2 man minder werd er verloren met 41-19. Aankomend weekend start de 2e Fase al, laten we hopen dat we dan weer een beetje compleet en hersteld zijn.

Naarden                                                                                                                           zondag 13 februari 2022

Geflatteerd verlies Alkmaarse Rugby Club tegen ’t Gooi

De Alkmaarders waren met 2 man tekort naar Naarden vertrokken, deels te wijten aan Corona, en moesten aantreden tegen een tegenstander die op volle oorlogssterkte was. Beide teams hielden elkaar aardig in evenwicht maar na een ruststand van 19-7 werd het uiteindelijk toch nog een ruime 41-19 zege voor de thuisclub.

Maar de eerste punten waren toch voor Alkmaar op het score bord. Michael Vlaar wist uit te breken en leek na een lange sprint de goal-lijn te gaan halen maar werd toch achterhaald. Hij wachtte zolang mogelijk om uiteindelijk in de tackle de bal door te spelen naar de goed mee gekomen Maël Kramer die de aanval met een try afrondde. Na de conversie van aanvoerder Pieter van Duijn stond Alkmaar tegen de verwachting in al snel met 0-7 voor.

Maar dat duurde niet lang. Uit een aanval van ’t Gooi ontstond een ruck vlak voor de goal-lijn van Alkmaar waarna de Prop Mark Schaik over de goal-lijn dook en met zijn geconverteerde try de stand weer gelijk trok naar 7-7.

Pas diep in de eerste helft kon ’t Gooi opnieuw scoren en wel uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval die door Jeroen Ernsten met een geconverteerde try werd afgerond. Op slag van rust werd op identieke wijze door Nick Hielckert de ruststand bepaald op 19-7.

In de tweede helft werd al snel een strafschop toegekend door de uitstekend leidende scheidsrechter Pablo Rouwet van Ascrum. Er werd een schot op de palen genomen door Full-Back Pieter van Duijn, maar deze werd helaas ternauwernood gemist. Maar even later was het wel raak. Uit een 22 meter drop-out werd de bal gevangen door Maël Kramer die de bal doorspeelde naar Michael Vlaar die naar de hoek van het veld sprintte waar hij terwijl hij getackeld werd toch nog een try wist te scoren. De moeilijke conversie werd helaas gemist maar Alkmaar was terug naar 19-12.

Maar Alkmaar was nu behoorlijk leeg gespeeld en de tegenstander kon met regelmatige wissels het team verversen. Hierdoor liep ’t Gooi uit via try’s van Bob de Graaf, Karel Schrijvers en Jeroen Ernsten naar een geflatteerde 41-12 voorsprong.

Maar het laatste wapenfeit was toch voor Alkmaar. Het kreeg een strafschop te nemen op 5 meter voor de goal-lijn van ’t Gooi. De bal werd doorgespeeld naar Michael Vlaar die door de verdediging van ’t Gooi wist te breken en in de tackle toch nog een try wist te scoren. De conversie van Pieter van Duijn werd helaas gemist zodat de eindstand bepaald werd op 41-19.

Alkmaar heeft met deze score zich geplaatst voor de promotie poule die volgende week begint.

Het programma is nog niet bekend.

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.