Enerverend en spannend rugbyweekend

Er was veel te genieten het afgelopen weekend. De Turven & Benji’s speelden een toernooitje in Amstelveen, waarbij de Benji’s slechts 1 x verloren. De Turven waren een beetje de weg kwijt deze week; vorige week nog alles gewonnen, maar nu was het andersom, alles verloren. De Mini’s speelden de voorronden voor het L.M.F. in Castricum, werden laatste in de poule, maar hebben fantastisch gebald. De Cubs verloren met 17-31 van het Cluster Haarlem/Smugglers. De Junioren verloren in Den Helder met 27-14. En de Colts wonnen van het Cluster Noord met 58-55; spannende pot dus. Nog spannender werd het zondag; alle seniorenteams thuis. De Dames wonnen met één puntje van Rotterdam 46-45. Het 2e verloor met één puntje van The Smugglers 28-29. En het 1e spande de kroon door gelijk te spelen tegen ’t Gooi 17-17.

Alkmaar                                                                                                                            zondag 10 april 2022

Gelijkspel Alkmaarse Rugby Club tegen ’t Gooi.

Het was een drukke dag zondag met maar liefst 3 thuiswedstrijden en er werd lustig op los gescoord in alle drie uiterst spannende wedstrijden. Eerst speelde het damesteam De Foeste Moiden tegen Rotterdam en wonnen met 46-45. Vervolgens speelde het 2e team van Alkmaar tegen de Smugglers uit Velzen en verloren met 28-29 in ook een spannend potje waarna de hoofdmacht met 17-17 gelijk speelde tegen de Rugby Club ’t Gooi uit Naarden.

Aanvankelijk hielden beide teams elkaar in evenwicht, maar het was ’t Gooi dat de score opende. In de driekwartlijn verraste het de Alkmaarse defensie met 2 hele lange passes die Gerrit Marcus op de wing bereikte en die daarna een try scoorde in de hoek van het veld. De uiterst moeilijke conversie ging naast de palen zodat Alkmaar tegen een 0-5 achterstand aankeek.

Maar Alkmaar zette nu de aanval in maar keer op keer wist de tegenstander iedere aanval van Alkmaar te stoppen. Totdat het in de eindfase van de eerste helft het eindelijk wel lukte. “Man off the Match  Joey Zwaan maakte de break waarna scrum-half Kees van Rems de bal perfect doorspeelde naar aanvoerder Kristian Boogert die met zijn try plus conversie Alkmaar op een 7-5 voorsprong bracht. Alkmaar leek af te stevenen op een voorsprong met de rust, maar scheidsrechter Hidde van Zalm liet maar doorspelen. Er waren nogal wat spelonderbrekingen geweest waarbij de tijd was stop gezet en in de laatste second van de eerste helft was het opnieuw Gerrit Marcus die uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval met een ongeconverteerde try de ruststand bepaalde op 7-10.

De tweede helft gaf eigenlijk een vergelijkbaar beeld. Beide teams hielden elkaar aardig in evenwicht. Na ongeveer 10 minuten was het Kristian Boogert die plotseling met een onnavolgbare slalom door de defensie van ’t Gooi wist te breken en in de tackle een ongeconverteerde wist te scoren.

Alkmaar stond nu op een krappe 12-10 voorsprong en wilde dolgraag de score uitbreiden en diep in de tweede helft lukte dat zowaar. Na een serie mooie aanvallen was het uiteindelijk nummer 8 Rik Brouwer die een mooie try in de hoek van het veld scoorde. De uiterst moeilijke conversie van Kristian Boogert belande helaas op de lat en stuiterde het veld weer in zodat de voorsprong bleef steken op 17-10.

Deze misser bleek even later cruciaal toen de aanvoerder van ’t Gooi, Michel Post uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval met zijn geconverteerde try de eindstand bepaalde op 17-17.