Uitslagen afgelopen weekend;

De Turven en Benjamins waren thuis afgelast i.v.m. de invallende vorst. Mini’s hebben in Amsterdam gespeeld, maar daar hebben we geen resultaten van ontvangen. De C.J.C. hadden een inhaaldag, waarvan alleen de Colts moesten aantreden; uit in Utrecht verloren ze met 25-15 van het Cluster U.R.C./Pink Panthers. De Dames speelden bij hun clusterpartner in Schagen thuis tegen R.C. Wageningen en wonnen in een spannende pot met 8-7. Het Cluster van het 2e speelden uit bij The Smugglers in Velserbroek en verloren daar met 47-12. Het 1e moest naar de koploper in Haarlem en was kansloos; verloren met 44-3

Haarlem                                                                                                                                            Zondag 11-12-2022

Alkmaarse Rugby Club houd het één helft vol tegen koploper Haarlem.

In een enerverende wedstrijd in Haarlem kon de Alkmaarse Rugby Club het precies één helft volhouden tegen koploper Haarlem en na een ruststand van 10-0 werd het uiteindelijk 44-3.

Alkmaar wist dat het een zware pot voor de boeg had , maar gaf toch alles. Maar toch werd de score al na 7 minuten geopend. Alkmaar maakte een fout in de scrum en de door scheidsrechter Pablo Rouwet toegekende strafschop werd snel door Haarlem genomen en de driekwartlijn ingespeeld. Martijn Korterik ronde de aanval af met een try in de hoek van het veld. De conversie ging naast de palen.

Pas halverwege de eerste helft wist Haarlem opnieuw te scoren toen Jorden Lemp uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval een ongeconverteerde try in de hoek van het veld scoorde.

De rest van de eerste helft wist Alkmaar met fanatiek tackelen de verdediging gesloten te houden zodat de ruststand op 10-0 bleef staan.

De tweede helft begon desastreus voor Alkmaar. Binnen 5 minuten kreeg het 2 try’s om de oren van Martijn Korterik en Denzel Walker en keek het ineens tegen een 22-0 achterstand aan. Daarna wist de verdediging zich te herorganiseren waarna de verdediging zich een tijdje wist te sluiten. Maar toen er ineens een scrum werd verloren wist Haarlem de bal te veroveren en de bal werd de driekwartlijn ingespeeld waarna opnieuw Martijn Korterik een ongeconverteerde try wistte scoren. Daarna wistde verdediging van Alkmaar zich een tijdje te sluiten maar net over de helft ging het weer mis. Weer Martijn Korterik en vervolgens Lucas van Poppel wisten door te breken voordat Alkmaar de 0 van het scorebord kon halen. Nadat Haarlem de scrum opzettelijk naar beneden trok en scheidsrechter Pablo Rouwet Alkmaar een strafschop toekende werd besloten een schot op de palen te nemen. Kristian Boogert tekende voor deze penalty goal waarmee de achterstand was terug gebracht tot 39-3.

In de eindfase van de wedstrijd wist Daan Rijbroek met een lange sprint langs de zijlijn de eindstand te bepalen op 44-3.

Volgende week de laatste wedstrijd in de eerste helft van de competitie thuis tegen Den Helder.

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *