Uitslagen afgelopen weekend

Zaterdag kwamen de Turven & Benji’s niet in actie; Bondsdag en daar was gewoonweg geen animo voor bij ze. In plaats daarvan kwamen de ouders massaal helpen op de Klusdag op de Club; Chapeau!! De Mini’s speelden in Purmerend regionale voorronden voor het Landelijk Mini Festival op 16 maart a.s. en ze werden 9e van de 10 teams. Amstelveen, Hawks en Haarlem gaan naar de finale de 16e en onze Mini’s naar de Troostfinales. Cubs speelden in Amstelveen en wonnen met 15-80. Junioren speelden in Alkmaar tegen Amstel/Dogs en verloren met 10-59. Colsts speelden in Hoorn en verloren van het CL. Fryslân met 0-66.

Zondag speelden De Foeste Moiden in Hoorn tegen de Rotterdamse dames en wonnen met 28-5. Heren 2 speelden in Sassenheim bij The Bassets en wonnen met 10-34. Heren 1 deed waar ze goed in zijn; Winnen en hoe in Amsterdam tegen cluster Mokum met maar liefst 0-101.

Amsterdam                                                                                                                     Zondag 03-03-2024

Monsterscore Alkmaarse Rugby Club tegen Mokum.

De Alkmaarse Rugby Club behaalde met 0-101 een monsterscore tegen Rugby Club Mokum. Vooraf wist Alkmaar al dat het een grote uitslag zou worden. Alkmaar is koploper in de competitie met 11 punten voorsprong op de nummer 2 en Mokum staat laatste. Bovendien had Alkmaar 6 reservespelers en Mokum kwam 1 speler tekort.

Alkmaar opende al snel de score. Er werd uitstekend samengespeeld door het hele team en bij de eerste de beste driekwartlijn aanval brak “Man off the Match” Felix Peelen door en scoorde een try. Hij nam zelf de conversie maar miste.

De volgende try was voor Mark Dekker na een schitterende off-load van center Sean van Velze die geconverteerd werd door Felix Peelen. Een paar minuten later was het weer raak. Mokum nam een 5 yards line-out en miste de inworp. De boomlange 2e rijer Boy de Groot wist de bal wel te vangen en brak door de verdediging heen en scoorde een geconverteerde try. Een paar minuten later scoorde hij weer een ongeconverteerde try. Nu uit een driekwartlijn aanval. De score was inmiddels opgelopen naar 0-24. En nu ging het snel. Eerst scoorde Mark Dekker weer een try na een lange sprint, waarna scrum-half Francesco Paolo Ricci een try scoorde na een snel genomen strafschop. Na de spelhervatting van Mokum ving Dennis Pauw de en speelde hem snel door naar Roy van Rijn die er als een speer vandoor ging en een try scoorde. Hij nam zelf ook maar de conversie. Na nog 2 try’s van Thijs Leerlooijer en  Sean van Velze werd de ruststand van 0-59 bereikt.

In de 2e helft ging het in hetzelfde tempo verder. Al in de 1e minuut was het al raak. Felix Peelen wist na een lange sprint de goal-lijn te halen, waarna in de volgende minuut Roy van Rijn dit kunstje herhaalde en weer een minuut later was het Joey Zwaan die er 0-80 van maakte. Er werd even wat rustiger aangedaan waarna opnieuw Joey Zwaan een try wist te drukken. Even later wist Felix Peelen de score weer te verhogen. Aanvoerder Dylan Harding verhoogde de score naar 0-99 en na de conversie van  Felix Peelen stond er 0-101 op het scorebord waarna scheidsrechter  Gilles Robichon de wedstrijd affloot.