Ruime winst op DIOK na goede 2e helft

Alkmaar                                                                                                                            Zondag 18-10-2015

 

Alkmaarse Rugby Club trekt pas in de 2e helft de wedstrijd naar zich toe tegen DIOK.

 

Pas in de 2e helft van de wedstrijd tussen de Alkmaarse Rugby Club en DIOK uit Leiden konden de Alkmaarders de winst veilig stellen en wonnen alsnog overtuigend met 38-5 na een ruststand van 3-0.

In de 1e helft hielden beide teams elkaar aardig in evenwicht. Het enige moment dat Alkmaar leek te scoren was toen Mickey Verhofstad doorbrak en een try leek te scoren. Maar ook een DIOK speler was bij die actie betrokken en de scheidsrechter had geen goed overzicht en keurde de try af.

Tegen het einde van de 1e helft kreeg Alkmaar een paar strafschoppen te nemen op de palen. Bij de 2e poging slaagde de Alkmaarse kicker Kristian Boogert erin om de bal tussen de palen te schoppen waarmee hij de ruststand bepaalde op 3-0.

Ook in het begin van de 2e helft hielden beide teams elkaar in evenwicht. Tot na een kwartier de scheidsrechter in de fout ging. Hij had een voorwaarts pass van een Alkmaarder over het hoofd gezien en de tegenstander stond naar de scheidsrechter te kijken wanneer hij zou affluiten. Zo ook Mickey Verhofstad die de bal in zijn handen had. Hij realiseerde als eerste dat de scheidsrechter niet zou fluiten en zetten een sprint in en drukte de eerste try van de wedstrijd. Ook de conversie van Kristian Boogert ging tussen de palen (Hij schoot alle conversies vandaag tussen de palen) waarmee hij de voorsprong bepaalde op 10-0.

Alkmaar dacht “We zijn er” en vergat prompt te verdedigen. Uit een uitgespeelde ¾ lijn aanval wist uiteindelijk Eric Barnas een try te scoren in de hoek van het veld, waarmee hij de achterstand terug bracht naar 10-5.

Maar Alkmaar kwam eindelijk op stoom en begon DIOK onder druk te zetten en Cristiaan Koop strafte een foutje in de verdediging van DIOK af. Onder druk kickte hij de bal een klein stukje naar voren en ging er achteraan waarna hij dat nog een keer deed. Door het grootte in-goal gebied van Alkmaar had hij de ruimte om een try te scoren. Roy van Rijn nam de volgende try voor zijn rekening toen hij na een sprint over ¾ van het veld een try tussen de palen drukte.

Het bonuspunt werd door Bernd Verhofstad binnengehaald toen hij met behulp van de voorwaartsen de bal over de goal-lijn wist te krijgen, waarna “Man off the Match” Kristiaan Koop de eindstand bepaalde op 38-5 na een sprint over een ½ veld.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *