Overtuigende zege op Dwingeloo

Alkmaar                                                                                                                            zondag 22 november 2015

Overtuigende zege Alkmaarse Rugby Club op Dwingeloo.

Op een koude en winderige zondag wonnen de Rugbyers van Alkmaar overtuigend met 60-12 van de Rugby Club Dwingeloo uit Drenthe na een ruststand van 22-7.

Alkmaar had de kick-off en wist de bal bij het neerkomen ogenblikkelijk te veroveren en zette een aanval op die meteen succesvol was. Nanko Molenaar kreeg de bal in handen waarna hij door de verdediging bulderde en binnen 1 minuut na de kick-off de eerste try liet aantekenen. Na de conversie van Kristian Boogert stond er al 7-0 op het scorebord.

De snelle opening verraste beide teams en allen waren wakker. Er werd een tijdje gelijkwaardig gestreden maar beide teams konden geen doorbraak forceren. Totdat full-back en “Man off the Match” Mats Wester mee ging in de aanval. Winger Joost Tempelaars maakte een mooie break en speelde de bal door in de tackle naar Mats Wester die de aanval met een try afrondde. Na de conversie van Kristian Boogert stond er al 14-0 op het scorebord. Ook de volgende try kwam op naam van Mats Wester na een mooie break van Nanko Molenaar. De conversie ging helaas naast de palen.

Maar Dwingeloo wist terug te komen. Zij kregen een strafschop te nemen op 10 meter voor de goal-lijn van Alkmaar. Deze werd snel genomen en doorgespeeld naar de boomlange 2e rijer Erik Kruiter die door de Alkmaarse verdediging beukte en met zijn geconverteerde try 19-7 liet aantekenen.

Vlak voor de rust wist de Alkmaarse kicker Kristian Boogert nog een strafschop te verzilveren nadat een Drentse speler met zijn handen in de ruck zat waarvoor hij terecht bestraft werd door de scheidsrechter Ian Wolfenden uit Amstelveen. Hiermee was de ruststand van 22-7 bereikt.

Pas na 10 minuten spelen in de 2e helft wist Alkmaar pas weer te scoren toen Kristian Boogert een strafschop via de binnenkant van de paal binnenschoot. Dwingeloo wist de verdediging nog een tijdje gesloten te houden totdat de Alkmaarse nummer 8 Nanko Molenaar de bal oppakte uit de scrum, door de verdediging brak en met zijn try het bonuspunt binnenhaalde. Dit was het breekpunt in de wedstrijd voor Dwingeloo. Mats Wester had al 2 try’s in de eerste helft gescoord en in de 2e helft scoorde hij de volgende try. Later werd er nog 1 van hem afgekeurd. Na de try van Wytze Vader stond er al 46-7 op het scorebord. Vervolgens brak opnieuw Nanko Molenaar door waarna hij de net ingevallen winger Juvenal Kasaza Bisimwa die hierna de eerste try van zijn leven scoorde(Wat hem een biertje voor het hele team koste). In de slotfase wist scrum-half Kevin Stalman nog een keer door te breken en na zijn geconverteerde try stond de teller al op 60-7.

Maar de laatste score was voor Dwingeloo, die ondanks de enorme achterstand bleef aanvallen waarna opnieuw Erik Kruiter wist door te breken en met zijn try de eindstand bepaalde op 60-12.

 

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *