Winst op alle fronten !!

Alle Alkmaarse teams die uitkomen in de Nederlandse Competitie behaalden dit weekend de volle winst.

Zaterdag wonnen de Cubs thuis van hun leeftijdgenootjes uit Gelre met 53 – 7

En de Junioren wonnen in Purmerend met 49 – 15 van Bulldogs/Hilversum

Zondag wonnen de Colts in Oisterwijk met 29 – 17 van het cluster Oisters/REL/Ducks

De Foeste Moiden vraten The Lady Bears uit Groningen op met 59 – 5

Alkmaar 2 won dik van The Smugglers uit Velserbroek met 72 – 0

En het 1ste team won in een zeer spannende wedstrijd van Amstelveen 2 met 26 – 15 (zie verslag hieronder)

Kortom, een ‘Superweekend’ waarin we onze Sponsors hebben laten zien hoe we momenteel ontwikkelen en groeien op alle fronten.

Iedereen bedankt die hier aan meegeholpen heeft: Spelers – Speelsters – Referees – Coaches – Trainers – Managers – Vrijwilligers – Supporters en natuurlijk onze onmisbare Sponsors !

Alkmaar                                                                                                                            29 november 2015

Alkmaarse Rugby Club wint van Amstelveen in zinderend slot.

De Alkmaarse Rugby Club had vandaag zijn sponsordag waar de sponsors in het zonnetje werden gezet met 3 thuiswedstrijden. De Dames vandaag in hun nieuwe tenues wonnen met ruime cijfers van Groningen en ook Heren 2 was oppermachtig tegen de Smugglers uit Velzen. De kraker was de slotwedstrijd tegen het hoger geplaatste Amstelveen. Tijdens de wedstrijd trok de najaarsstorm steeds verder aan maar Alkmaar trok de wedstrijd in een stormachtig en zinderend slot uiteindelijk met 26-15 naar zich toe na een ruststand van 19-5.

Alkmaar had in de 1e helft voor het wind voordeel gekozen en al snel leek Alkmaar op voorsprong te kunnen komen toen tot 2 keer aan toe de Alkmaarse kicker Kristian Boogert een strafschop op de palen mocht nemen. Helaas gingen beide strafschoppen door de verraderlijke harde wind net naast de palen. Toch kwam Alkmaar als eerste met punten op het scorebord toen Kristiaan Koop met een driekwart lijnaanval wist door te breken en de eerste try van de wedstrijd liet optekenen. Na de conversie van Kristian Boogert ging Alkmaar met 7-0 aan de leiding. Vlak hierna leek Pieter van Duijn een try in de hoek te scoren na een mooie aanval maar de try werd afgekeurd.

Maar Amstelveen wist terug te komen. Na een lange serie rucks en mauls vlak voor de goal-lijn van Alkmaar wist uiteindelijk James Gilsing door te breken en met zijn ongeconverteerde try bracht hij zijn team terug tot 7-5. Vlak hierna wist “Man off the Match” Roy van Rijn door te breken en met een lange sprint en met zijn ongeconverteerde try liep Alkmaar uit naar 12-5. In de slotfase van de 1e helft wist Kristiaan Koop opnieuw door te breken en bepaalde de ruststand op 19-5.

Maar in de 2e helft had nu Amstelveen het windvoordeel en de eerste de beste aanval van Amstelveen was al succesvol. Craig Brent wist door te breken en wist de achterstand terug te brengen tot 19-10. Na een lange serie aanvallen halverwege de 2e helft brak uiteindelijk Pablo Aguirre door en de voorsprong van Alkmaar was geslonken naar 19-15.

De aanvankelijk ruime voorsprong was geslonken naar een magere 4 punten totdat de Alkmaarse center Michael Sole het bonuspunt wist binnen te halen toen hij wist door te breken en een geconverteerde try tussen de palen scoorde.

Maar Amstelveen zette alles op alles in de slotfase en drukte Alkmaar diep in de verdediging. Tegen de eigen goal-lijn gedrukt ging Alkmaar herhaaldelijk in de fout en op een gegeven moment kon de zeer goed leidende Alkmaarse scheidsrechter Joop Zandvliet niet anders dan in 3 minuten evenzovele Alkmaarse spelers met een gele kaart van het veld te sturen. In de zinderende slotfase wist Alkmaar met 3 man minder de deur dicht te houden en haalde de verdiende winst binnen.