Met een overtuigende winst de Feestdagen in.

Hoorn                                                                                                                                zondag 20 december 2015

 

Overtuigende winst Alkmaarse Rugby Club op Rugby Club West Friesland.

 

In een inhaalduel tegen de Rugby Club West Friesland uit Hoorn behaalde de Alkmaarse Rugby Club een overtuigende 26-73 overwinning na een ruststand van 12-35.

Toch was het een knappe prestatie van de spelers van Hoorn. Door blessureproblemen starten zij met slechts 14 man en in de loop van de wedstrijd viel er nog een speler uit. Toch wisten zij uiteindelijk 4 try’s te scoren waarmee zij ook het bonuspunt wisten binnen te harken waarmee zij van de laatste plaats een plaatsje klommen.

Alkmaar wist al in de openingsfase te scoren toen center Henry Woodward in de driekwartlijn wist door te breken. Kristian Boogert tekende voor de conversie waarna Alkmaar met 0-7 aan de leiding ging. Maar de West Friezen kwamen terug toen de Hoornse full back en aanvoerder Barney Earl door de verdediging van Alkmaar wist te breken en met zijn try plus conversie zijn team met 7-7 langszij Alkmaar bracht.

Het Alkmaarse antwoord liet niet lang op zich wachten toen center Kristiaan Koop met een mooie slalom door de verdediging brak en een geconverteerde try scoorde. Kristian Boogert nam de volgende try voor zijn rekening na een mooie break van Rishi Mooij en Marsciano Bruns.

De score was inmiddels opgelopen naar 7-21 toen de thuisclub weer wat terug kon doen. Opnieuw was het de beste speler van Hoorn, Barney Earl, die langs de zijlijn wist door te breken en met een lange sprint de achterlijn wist te halen en met zijn ongeconverteerde try de achterstand wist terug te brengen naar 12-21.

Met 2 try’s van Kristian Boogert en Juvenal Kasaza Bisimwa werd de ruststand van 12-35 bereikt.

Ook de 2e helft gaf het zelfde spelbeeld te zien. Veel Alkmaarse try’s en af en toe eentje van Hoorn. Eerst was er na een discutabele snelle ingooi van Juvenal Kasaza Bisimwa op full back Mats Wester die de bal de driekwartlijn inspeelde waarna scrum-half Sylvester Reimers de aanval met een try afrondde. Barney Earl pakte hierna zijn 3e try van de wedstrijd toen hij met een prachtige dummy de verdediging van Alkmaar op het verkeerde been zette.

Kristian Boogert en invaller Roy van Rijn wisten met hun try’s de score op te voeren naar 19-54 toen 2e rijer Joost Siebeling langs de zijlijn wist door te breken en zijn eerste try voor het eerste scoorde.

Maar West Friesland wist het bonuspunt verdiend binnen te halen toen Daan Bakker met de 4e try van de wedstrijd de achterstand terug bracht op 26-61.

Uiteindelijk nog 2 try’s van Kristian Boogert en Mats Wester bepaalden de eindstand op 26-73.

 

Arie van Ringelesteyn