Wederom bleven de punten in Alkmaar

Weer 2 overwinningen op het sportcomplex aan de Robonsbosweg.

Alkmaar 2 won in de laatste minuut, in een uiterst spannend duel, met 15 – 12 van medekoploper Haarlem 2 en heeft zich daardoor stevig aan de kop van de 4e Klasse Noord-West genesteld.

Alkmaar 1 won zeer overtuigend van The Big Bulls uit Almelo met 49 – 14 en klom daardoor naar een verdienstelijke derde plaats in de 2e Klasse Noord en er is nog zeker meer mogelijk in de tweede helft van de competitie (zie het wedstrijdverslag hieronder).

Alkmaar                                                                                                                            zondag 13 december 2015

Overtuigende zege Alkmaarse Rugby Club.

De Alkmaarse Rugby Club kwam geen moment in gevaar en won overtuigend met 49-14 van de Almelose rugby club The Big Bulls na een ruststand van 29-7. Ook het 2e team was succesvol en won in de slotfase met 15-12 van mede koploper Haarlem en staat nu alleen bovenaan in de 4e klasse NW.

Na de kick-off was de eerste de beste Alkmaarse aanval al succesvol toen Shane den Heijer langs de zijlijn wist door te breken en een try in de hoek van het veld scoorde. De uiterst moeilijke conversie van Pieter van Duijn ging helaas naast de palen zodat de score beperkt bleef tot een 5-0 voorsprong. Ogenblikkelijk na de spelhervatting wist Lucas O ’Flynn door te breken en de bal door te spelen naar Mickey Verhofstad die de aanval met een geconverteerde try afrondde.

Maar de Bulls wisten terg te komen. Tammo Fraatz wist langs de zijlijn door te breken en na een lange sprint wist hij met zijn geconverteerde try de achterstand terug te brengen tot 12-7. Door deze tegen try was Alkmaar weer alert en de volgende try kwam op naam van Job Dekker die langs de zijlijn wist door te breken. Fullback Pieter van Duijn wist het bonuspunt voor de 4e try binnen te halen na een break van Mickey Verhofstad. In de slotfase van de 1e helft bracht Mickey Verhofstad de ruststand op 29-7 met zijn geconverteerde try na een mooie break van “Man off the Match” Sylvester Reimers.

De 2e helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien. Alhoewel de Almelose voorwaartsen het betere van het spel hadden in de scrum, line-out, rucks en mauls deden zij er erg weinig mee. Ook de snoeiharde verdediging van Alkmaar gaf de tegenstander weinig kansen. Al snel liet de eerste try van de 2e helft zich aankondigen toen na een snel genomen strafschop Sylvester Reimers de bal snel via scrum-half Kevin Stalman doorspeelde naar Mickey Verhofstad die de aanval na een mooie hand-off met een ongeconverteerde try afrondde.

De Big Bulls kregen het spel niet onder controle en na try’s van Tijmen Vader en Job Dekker ging Alkmaar met 44-7 aan de leiding. In de slotfase van de wedstrijd kreeg de tegenstander nog even een opleving toen Ruben Bloemendal met een interceptie de bal uit een Alkmaarse aanval plukte en een geconverteerde try scoorde. Shane den Heijer had de eerste try voor zijn rekening genomen en hij nam ook de laatste try van de wedstrijd voor zijn rekening en bracht hiermee de eindstand op 49-14.