Goede prestatie Alkmaarse teams op de A’dam 7’s

De teams van Alkmaar hebben uitstekend gepresteerd op de A’dam 7’s afgelopen weekend. Er werd met 2 teams aangetreden; De Dutch Vet’s bij de veteranen en de Alkmaar Hunters bij de heren. De Vet’s speelde zaterdag in Poule 1 de eerste wedstrijd gelijk tegen de Dambusters (14-14) en de tweede wedstrijd werd verloren van de Mo Bro’s A (12-19), de latere winnaar van het toernooi. De derde wedstrijd was er winst tegen de Amstelveen Wanderers (33-0). Door dit resultaat mochten de Vet’s zondag uitkomen in de Shield. In de poulewedstrijden werd er vervolgens makkelijk gewonnen van de Leyden Lions (45-0) en Old Beachcombers (35-0). In de halve finale kwamen ze de Amstelveen Wanderers weer tegen en net als op zaterdag werden die vrij gemakkelijk opzij gezet (35-0). Dus toen kwam de finale tegen de Ibuprofen Veterans en die werd winnend afgesloten met 17-0. Zo mochten de Vet’s dus de ‘Shield’ in ontvangst nemen. Een unieke prestatie en felicitaties voor de Dutch Veterans!!

De Hunters verloren zaterdag hun eerste wedstrijd van Nijenrode (14-19). Jammer van de valse start, want daarna werd er niets meer verloren tot aan de finale toe op zondag. Zaterdag werd er gewonnen van I.S.C. REd Kites (48-0) en van de Moscow Dragons R.F.C. (50-7). Met dit resultaat werd er zondag aangetreden voor de Canon Cup. In de poulewedstrijden werd er gewonnen van N.R.W. Herren (47-5) en van den Exiled Sharks met exact dezelfde uitslag (47-5). Halve finale was er winst op de Projecx Waterboys (34-7) en in een heel spannende finale moesten de Hunters hun hoofd buigen voor de Oxfam Crusaders (10-15). Maar desondanks konden ze het veld met opgeheven hoofd verlaten, want ook dit was een unieke prestatie van formaat en Alkmaar heeft laten zien dat ze kunnen meedraaien op hoog niveau. Proficiat Hunters, bedankt voor het mooie weekend.