Het weekend was mooi en vol met rugby!!

Uitslagen van het afgelopen weekend:

Benjamins – R.C. The Pink Panthers 1 – 14   /   Benjamins – R.C. Waterland 3 – 12

Mini’s – R.C. The Pink Panthers 0 – 25   /   Mini’s – R.C. Waterland 20 – 10

Cubs – R.C. The Pickwick Players 40 – 5

Junioren – Castricumse R.C. 10 – 69

The Pickwick Ladies – De Foeste Moiden 17 – 14

R.C. The Smugglers 1 – Alkmaar 2     14 – 48

R.C. The Pink Panthers – Alkmaar 1     24 – 39

 

Driebergen                                                                                                                      zondag 18 september 2016

 

Overtuigende zege Alkmaarse Rugby Club op Pink Panthers.

 

In een enerverende wedstrijd met veel scores over en weer wonnen de rugbyers van Alkmaar uiteindelijk overtuigend met 24-39 na een ruststand van 12-22. In het begin van de 2e helft werd het nog even spannend maar de mannen van trainer King Bala wisten zich te hervatten en konden de zege vaststellen.

Al heel snel kwam Alkmaar op voorsprong toen uit een line-out de bal de driekwartlijn werd ingespeeld waar center Barney Earl wist door te breken en een try in de hoek van het veld scoorde. De moeilijke conversie werd helaas niet door David Dekker benut, maar Alkmaar ging wel met 0-5 aan de leiding. Maar de thuisploeg wist terug te komen. Na off-side van Alkmaar kende scheidsrechter Albert Roling de Panthers een strafschop toe. Deze werd gespeeld en uit de hierna ontstane ruck werd Thomas Veenhof aangespeeld die een try in de hoek van het veld scoorde. Ook deze moeilijke conversie werd gemist en de stand was weer gelijk getrokken naar 5-5.

Even later sloeg “Man off the match” Barney Earl opnieuw toe. Hij wist in de driekwartlijn door te breken en na een sprint over een half veld drukte hij een try vlak bij de palen. Deze conversie was niet te missen door David Dekker en Alkmaar ging met 5-12 aan de leiding. Bij de volgende aanval ging full-back Cristian Koop als extra aanvaller mee en uit deze “man over” situatie wist Koop een ongeconverteerde try in de hoek van het veld te scoren waarmee de voorsprong opliep naar 5-17.

David Dekker wist het bonuspunt binnen te halen toen hij door de verdediging van de tegenstander slalomde(Ik denk dat er voor komende week tackletraining op het programma staat voor de Panthers) en met zijn try 5-22 liet aantekenen. Met deze riante voorsprong ebde de concentratie een beetje weg bij Alkmaar en na weer een weggegeven strafschop wist Vincent Lehman voor de thuisploeg de ruststand te bepalen op 12-22.

De 2e helft begon niet goed voor Alkmaar. Er werden teveel fouten gemaakt en Viktor Rademaker wist met zijn try de achterstand terug te brengen tot een spannende 17-22 stand.

Het duurde even maar Alkmaar wist zich te herpakken en met 2 try’s van Barney Earl en Sylvester Reimers werd weer een comfortabele 17-34 voorsprong opgebouwd.

De Panthers konden via Joost Lehman nog terug komen tot 24-34, maar in de slotfase van de wedstrijd bepaalde nummer 8 Wytze Vader na een gewonnen 5 yards scrum de eindstand met zijn try op 24-39.