Pre-season toernooi in Uden

Zondagochtend, kwart voor zes, gaat bij een groot aantal gezinnen de wekker. Het is nog vroeg en het regent ook nog eens: wat een dag om een toernooi te hebben. En nog wel in Uden.
Om even voor 7 uur verzamelen we bij de Kangeroe, schuilend onder het overkapping bij de kantoren aan de overkant en vertrekken als groot juniorenteam naar Uden.

Daar aangekomen blijken we prachtig op tijd te zijn om ons in te schrijven. De parkeerplaatsen lopen vol en groepen spelers en begeleiders stromen het terrein van Octopus, de Udense vereniging op. Kleedkamers waren er niet voor alle teams, dus omkleden in een partytent was de oplossing.

Op zaterdag was het toernooi voor de senioren al geweest en velen waren in de legertenten, geplaatst aan de rand van het veld, blijven slapen. Lege tenten mochten door de teams van vandaag gebruikt worden en ons team had meteen een mooie tent te pakken. We nestelden ons er, richtten de zaken in, zetten tafels en stoelen voor de tent en Alkmaar was er klaar voor.

Met enige vertraging door het weer (er vielen wat spetters, maar vooral een paar donderklappen) startte het toernooi met voor ons een wedstrijd tegen Enschede. Een team dat wij ook in de ‘echte’ competitie tegen zullen komen. We begonnen vol goede moed aan de wedstrijd, kregen de overhand en sloten de eerste helft af met een 5-0 voorsprong door een mooie try van Robbin.
In de tweede helft, direct na de kick off, bemachtigde Robbin de bal en maakte een try waardoor we 10-0 stonden. Nadat Enschede zich herpakt had (10-5) maakte Tijn de zaak af. De eindstand werd 15-5 en we hadden de eerste winst in dit seizoen te pakken.

Voor de tweede wedstrijd moesten we wat lang wachten. Dat heb je met toernooien: als 10 juniorenteams een dag lang wedstrijden spelen, naast colts, cubs, mini’s en benjamins. Kortom: vijf wedstrijdvelden de hele dag in gebruik voor een paar honderd spelers: het is een hoop wachten.
De tweede wedstrijd mochten we tegen SBN-combinatie spelen. SBN staat voor de Scrumbocks uit Tiel, de clubs uit Bemmel en Nieuwegein.
De wedstrijd begon met een mooie try van de hand van Maël en werd vervolgd door een evenzo mooie try door Robbin. Robbin rende van links naar rechts over het veld en rechtstreeks naar de trylijn (en dat was een heel parcours, zigzaggend allerlei SBN-spelers eruit lopend). In de tweede helft waren we heer en meester op het veld. Prachtig samenspel, veel communicatie, het elkaar coachen, alles werd gezien. Boeiend om te zien dat we alweer zoveel geleerd hadden en echt goed samenwerkten. Dat gaf ons de gelegenheid nog een drietal try’s te scoren, alle drie door Maël over de lijn geplaatst, maar heel erg het product van teamwerk.

De derde wedstrijd speelden we tegen Breda. Een aantal spelers van onze kant had al wat last van de gespeelde wedstrijden, maar we waren deze dag ook naar Uden gegaan om het nodige uit te proberen. Welke opstellingsmogelijkheden zijn er? Wie kan en wil op welke positie staan en waar komen de vaardigheden van spelers het beste naar voren? Welke strategie is de beste om succes in de wedstrijden te hebben? Vragen waar de trainers/coaches vandaag een antwoord op zochten.
Het zoeken bleek ook in de wedstrijd tegen Breda. En Breda bleek een team te zijn dat heel goed op elkaar ingespeeld was, waarschijnlijk met veel tweedejaars junioren (aan hun fysiek te zien). Het werd een wat verwarrende wedstrijd. Bijzonder om te zien dat we de samenhang in het eigen team opeens wat kwijt waren, de communicatie er even niet was en we opeens even vergaten hoe goed we eigenlijk zijn. Tijdens de wedstrijd blesseerden een aantal spelers zich, waardoor het wisselen ook nog nodig was en dat bevordert de samenhang in het spel ook niet erg.
Vlak voor het eind was er een echte lifttackle waar Kim slachtoffer van was. Aan de zijlijn waren we ervan onder de indruk, Kim vond het niet zo heel bijzonder. Nauwelijks bijgekomen van deze tackle strandde Amber in een tackle, zittend op de grond. Ze bleek echt geblesseerd te zijn en moest het veld verlaten. Uiteindelijk is Amber naar het ziekenhuis gegaan voor onderzoek en lijkt ze met kneuzingen en verrekte spieren te kampen te hebben. Oh ja, de wedstrijd eindigde in een 20-0 voor Breda, maar was misschien wel de meest leerzame wedstrijd van de dag.

Voor de laatste wedstrijd moesten de trainers/coaches hard aan het werk: maak een opstelling met de spelers die nog kunnen spelen. De meeste spelers waren behoorlijk moe, een beetje uitgespeeld voor deze dag, en met krassen en deuken. Tovaal, onze laatste tegenstander, wilden we graag laten zien hoe goed we zijn. Met alles wat we in ons hadden, zijn we de wedstrijd ingegaan. We verloren de

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *