Uitslagen afgelopen weekend (22/23 oktober)

Colts – Utrechtse R.C./R.C. Hilversum 2                          38 – 19

R.F.C. Haarlem – De Foeste Moiden                                70 –   0

R.C. Waterland 3 – Alkmaar 2                                           15 – 73

A.S.R.V. Ascrum 2 – Alkmaar 1                                         15 – 14

 

Eerste verliespartij Alkmaarse Rugby Club.
Na de schitterende wedstrijd vorige week tegen Den Haag was het contrast met vorige week levensgroot. Werkelijk niets leek te lukken en de Alkmaarse Rugby Club verloor met 15-14 van de Amsterdamse Studenten Rugby Club Ascrum na een ruststand van 12-14.

De wedstrijd werd ontsiert door de vele strafschoppen die scheidsrechter Andrew Stevens moest geven voor iedere keer off-side van beide teams. Er werden over en weer strafschoppen benut en gemist. De Alkmaarse kicker David Dekker wist 10 minuten voor de rust de stand gelijk te trekken naar 9-9. Maar even later schoot Ascrum weer eens een strafschop tussen de palen en de Studenten gingen weer met 12-9 aan de leiding. Op slag van rust werd de enige try van de wedstrijd gescoord toen Cristian Koop een gaatje vond in de hechte verdediging van de Studenten en doorbrak. De moeilijke conversie werd gemist door David Dekker zodat de ruststand bepaald werd op 12-14.

In de 2e helft hielden beide teams elkaar in evenwicht zonder dat er ook maar één serieuze scoringskans ontstond. Alle aanvallen werden door de hechte verdediging van beide teams gestopt of werden voordat het gevaarlijk werd door knullig balverlies verprutst. Over en weer werden een aantal strafschoppen gemist maar Ascrum wist er na een kwartier in de 2e helft toch één door de palen te schieten wat hun met 15-14 op voorsprong bracht. Alkmaar probeerde nog van alles, maar het was zo’n dag dat niks wilde lukken en uiteindelijk kunnen we wel zeggen dat Ascrum niet gewonnen heeft maar Alkmaar had verloren. Volgende keer beter en hopen dat het bij deze ene off day blijft.

 

Arie van Ringelesteyn